icon

Ako efektívne vyčistiť záchod?

27. apr 2024

Prosím vás ako vyčistiť toto zo záchoda?

Ako efektívne vyčistiť záchod?
stellarstar
•
27. apr 2024

Tbl do wc od denkmit alebo tbl na čistenie protézy

zuzkagg
•
27. apr 2024

Nalej na noc ocot

domiklik
•
27. apr 2024

Vrely ocot + sóda a nechať tak par hodin

paciko9
•
27. apr 2024

Mne sa osvecil cierny domestos

kvietok173
•
27. apr 2024

Vraj aj kola či Pepsi sú super na to 😁 ale ako písali vyššie soda a ocot, len ocot smrdí .

janka_266
•
27. apr 2024

Akýkoľvek prostriedok a kefa na fľaše, aby ste sa dostali aj úplne dole

sense
•
27. apr 2024

Bud naliať ocot a nechať odstáť alebo vyleje coku, ale ocot je lacnejší

kakakina
•
27. apr 2024

Čierny domestos,nechať cez noc

lenkaziva
•
27. apr 2024

Dôležité je než tam čokoľvek nalejete tak najprv kefou posunúť tú záchodovú vodu dnu do trubiek aby ostal prázdny záchod. Ja som to nevedela a preto mi to nešlo vyčistiť poriadne vyčistiť. 🙈

maranco
•
27. apr 2024
barrborka
•
27. apr 2024

@paciko9 presne, topka

barrborka
•
27. apr 2024

@kakakina presne,, topka

sevrin
•
27. apr 2024

Mám byt, ktorý bol svojho času prenajímaný a nájomníci záchod moc nečistili - neboli prasce, byt inak v pohode, len ten záchod...
Ja som sa ho snažil vyčistiť, ale furt bol zanesený takým močovym kameňom. Tak som sa nasral, vylial tam dva deci sava, dva deci fixinely a nechal to na noc, nech sa to tam vyžere. Na druhý deň večer som záchod spláchol, celý sa ligotal, čistučký, aj nedeľná polievka by sa dala z neho jesť.
Ale z času na čas to treba zopakovať, lebo človek by neveril ako sa to dá rýchlo zaniesť, holt máme veľmi tvrdú vodu.

luccija
•
27. apr 2024

Ocot, Fixinella vyčistí snáď vsetko

daniela099
•
27. apr 2024

Nepomôže nič, iba naliať kyselinu chlorovodikovu, nechať na noc pôsobiť a potom bude ako nový. Len pozor, treba použiť rukavice a vetrať celý čas.

sonicka107
•
27. apr 2024

@paciko9 presne čierny domestos .. my sme mali od vody celý žltý záchod (studnova tvrdá voda) a s domestosom to manžel umyl do krásnej bielej

luxus10
•
27. apr 2024

nalej zeleny alebo modry domestoa tak na pol hodku az hodku do misy, nesplachovat...to pekne pusti..

henamichal
•
27. apr 2024

20 percentný ocot - naj !

ahhola
•
27. apr 2024

Vecer vyber vsetku vodu s nadoobkou od pracieho gelu a nalej ocot, posobit do rana. Rano mas wc ako nove. (Povedz chlapovi, nech to spravi. Nasich tatkov tak ucili na vojencine, zachod umyva chlap, zena umyva kuchynu) 🎀

malinovka333
•
27. apr 2024

Treba umyvat wc normalne kefou a nejakym cisticom a toto sa robit nebude.mame tvrdu vodu ale toto teda nemame.wc cistim kazdy den..a ked uz sjus tam kupit tie tablety do wc a nechat to posobit cez noc

majka36912
•
27. apr 2024

Tiez radim kyselinu chlorovodikovu, tu len nechas posobit par hodin a mas to ako nove, bez nejakeho extra drhnutia. Vo firme sme nou cistili aj podstatne zanedbanejsie toalety, takze nic ucinnejsie nepoznam.
Ale mozes skusit aj menej invazivnu variantu, ocot+soda bikarbona+horuca voda.

jablkovastrudla
•
27. apr 2024

My sme mali taky zachod v byte ked sme sa tam stahovali, kupila som take tabletky do wc v lidli a nechala posobit cez noc. Inak som liala litre octu, colu aj domestps a nic nepomohlo.

adusa8
•
31. okt 2024

@henamichal Dobrý deň,chcem sa spýtať koľko 20%octu a či neriedeneho môžem vyliať do WC?

hefo
•
31. okt 2024

@adusa8 Čo najviac a čo najmenej riedeného (a ako tu už spomínali, treba kefou najprv pozatláčať čo najviac vody preč z misy, aby sa ňou ocot alebo iný prípravok zbytočne neriedil).
Inak pokiaľ je veľmi hrubá vrstva kameňa ďalej v ceste vody (je tam taká akoby "prepážka", ktorá zabezpečuje, aby vždy v mise stála voda a podobne ako umývadlový sifón bránila prechodu smradu z kanalizácie), môže to dokonca spôsobiť problém so splachovaním a časté upchávanie. Vtedy je asi najjednoduchšie úplne vymeniť celú keramickú záchodovú misu.