icon

Ako odstrániť kameň zo záchodovej misy?

7. mar 2026

Ahojte, viete poradiť nejaký naozaj silný a účinný čistiaci prostriedok na kameň v záchode? Tam kde v mise vzadu steká voda. Je to tam také "žlté" a tvrdé, zaschnute. Už som skúšala asi všetko a nič nepomáha.

markusrasford
7. mar 2026

@anonym_autor ocot 20 percentny

anonym_347975
7. mar 2026

kyselina chlorovodikova ale velmi opatrne pri manipulacii s nou

anonym_a90bda
7. mar 2026

klasicky z obchodu a dat ho postup e aj 5x aby sa jednotlive vrstvy odstranovali. na 1x necakaj zazrak. a opravit wc evidentne preteka

simsalabim
7. mar 2026

Ocot

cacianka
7. mar 2026

Horúci ocot.
Prosím nepíšte že " praskne porcelán" . Porcelán je vypaľovany v peci, pri veľmi vysokej teplote, v porcelanovej mise sa aj zapeka jedlo pri cca 200°C, tak ocot s vodou cca 90°C neublíži.
Ja si ho nalievala vyše 20rokov.

zabka79
7. mar 2026

@anonym_autor ocot z kanvice horuci alebo tablety na kamen, potom striekackou janette vysat vodu a zacat skrabat. Pemza na tycke ale aj taky srobovak funguje. Po aplikacii octu ci tablety to ide lahko dole.

anna777115
7. mar 2026

Kyselina chlorovodíková

isis234
7. mar 2026

https://eshop.tatrachema.com/kupelnawc/fixinela... .. na noc to nechaj pôsobiť. Môžeš aj 3 dni po sebe

michaela220419
7. mar 2026

@anonym_autor coca cola

autor
7. mar 2026
@anonym_a90bda

klasicky z obchodu a dat ho postup e aj 5x aby sa jednotlive vrstvy odstranovali. na 1x necakaj zazrak. a opravit wc evidentne preteka

@anonym_a90bda nepomáha ani viacnásobné čistenie

autor
7. mar 2026

Ďakujem baby, vyskúšam. Snáď niečo z toho ozaj zaberie, lebo už som zúfalá

anonym_728b88
7. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ak nezaberaju chemikalie tak vyskusaj pemzu. Najdi si pumice stone toilet cleaning a pozri.

anonym_a722e1
7. mar 2026

Presťahovali sme sa do domu, kde bolo zažltnutie na novom WC. Tu mi poradili čierny domestos.... ten jediný zabral.

dixitka
7. mar 2026

Čierny domestos je super na toto

autor
7. mar 2026
@dixitka

Čierny domestos je super na toto

@anonym_a722e1
@dixitka
Ten som skúšala a nepomohlo

mirola
8. mar 2026

Ja som preberala byt po najomnikoch a to co bolo v zachode (kamen) som este nevidela. U mna pomohlo ked som kupila taky priemyselny odstranovat vodneho kamena v Hornbachu … naliala odisla a prisla po dni.. potom mechanicke cistenie plastovou dratenkou niekolko hodin.. fyzicky narocne.. ruka v zachode.. toto som opakovala asi tyzden.. nakoniec som to dako zoskrabala.. ale bola to fakt drina a hodiny skrabania.. teraz je cisty.. ako sa im to podarilo ale nechapem

isis234
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_a722e1
@dixitka

@anonym_autor nasypte na to sodu bikarbonu aj kyselinu citronovú (kupite v potravinách). Kefou na WC to vydrhnete.

cacianka
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_a722e1
@dixitka

@anonym_autor liter horúceho octu

gabrielka823
8. mar 2026

Ja som tak namočila odličovacie tampóny do octu a popriliepala ich na celú noc tam kde bol kameň a ráno mi to pekne zišlo.

tiezjedna
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor perkarbonát sódny + ocot + zaliať horúcou vodou

jablkovastrudla
8. mar 2026

Mne zabrali take tablety na cistenie ktore boli dostat v lidli ale uz som ich dlho nevidela. Inak som tam liala horuci ale nie vriaci ocot, asi 2 flasky som pouzila. Nechala odstat cez nic a rano islo vsetko pekne dole bez namahy.

anos18
8. mar 2026
@jablkovastrudla

Mne zabrali take tablety na cistenie ktore boli dostat v lidli ale uz som ich dlho nevidela. Inak som tam liala horuci ale nie vriaci ocot, asi 2 flasky som pouzila. Nechala odstat cez nic a rano islo vsetko pekne dole bez namahy.

@jablkovastrudla tie boli super, už ani u nás nie su

anonym_fc423c
8. mar 2026

Ocot a soda bikarbona a potom som to drhla,aj kefou,aj nozom,aj dratenkou.Plus tiez tieto vsetky pripravky.

ninakajka
8. mar 2026

Nam zabral Cilit Bang alebo biely domestost

andreadca
11. mar 2026

Odporúčam vyčistiť aj nádržku, lebo aj tam sa tvorí vodný kameň a potom to takto steká do misy a robí taký stekanec. Prednedávnom sme presne toto riešili.