icon

Ako odstrániť škvrny od oleandrov na dlažbe?

pe_mi
30. dec 2023

Ahojte,máme obrovské oleandre v kvetináčoch,teraz icnh máme schované v zimnej záhrade,v lete sú vonku na bledo sivej dlažbe vonku
V lete kvitnú a kvety často opadávajú, aj dážď ich obije na zem a padajú na tú bledú dlažbu a robí to škvrny.Tie škvrny sa nedajú vyčistiť.
Ako to riešiť?

madeincssr
•
30. dec 2023

@pe_mi poskladajte pod kvetinac tu puzzle penovu izolaciu, co dostat tusim v kobercovych predajnach, alebo sa tam inspirujte nejakou uhladnou rohozou, alebo takym tym velkym "podnosom" na topanky. A v obchodoch typu Kinekus/Obi/Hornbach sa predavaju take antivibracne gumy pod pracku.

pe_mi
autor
•
30. dec 2023

@madeincssr jooj,keď tomuto sa chcem vyhnúť ,nechcem podložky a plastové veci,koberceky.chcem mať peknú čistú líniu a položené na dlazbe 4ks kvetináčov.ze či neexistuje taký nejaký čistič ,ktorým to vyčistim.
Ak by niečo existovalo,bola by som vďačná.Viem,že možno nie ,ale predsa skusim

ja_mama
•
30. dec 2023

Neviem ci to niecim vycistis, snad niekto poradi...fajn by bolo mozno najskor tu dlazbu niecim naimpregnovat aby sa tie skvrny do nej tak nevpili. Napr. kamenne zasteny/pracovne dosky do kuchyne sa tiez impregnuju (tusim sa to da aj nejakym olejom "nacucat") aby tam potom neostavali skvrny z jedla/oleja/napojov.

madeincssr
•
30. dec 2023

@ja_mama ano, myslim ze aj na betonove zamkove dlazby dostat kupit nejaku impregnaciu.

pe_mi
autor
•
30. dec 2023

@madeincssr
@ja_mama super.dakujem.