Ako odstrániť vodný kameň z WC a dlaždíc?
Mam kameň tam kde sa na púšťa voda. Nejde mi to očistiť. Videla som na internete rôzne pirule sumiace a pod. Akú máte vy skúsení st, čo zaberá. A aj dlaždice poriadne s niečím vylestit od kamena
Odporúčam Domestos power foam (ten v ružovej flaši dokonca aj krásne vonia).
Prípadne ešte biely ocot, kľudne nalejte na papierove utierky- aby to tam držalo a nechajte to tam.
Ak máš plynovú masku a dobré rukavice tak aj nejaká kyselina. Aj tá chlórovidíková, len sa uvoľnuje chlór, ale berie dobre. Prípadne ocot, ten nie je tak nebezpečný. Potom máš desiatky či až stovky osvedčených a reklamovaných produktov, tak si len vyber. Neviem ako účinkujú tie filtre na vodu, že jej zmäkčovače na elektriku, to by bolo ideálne a bol by navždy pokoj. Len to je skôr do rodinného domu. Inak rada bývalého muža. Dobré je raz za čas prečistiť aj pákové batérie a splachovanie na WC, lebo to vodný kameň ničí!
Ak to budeš mať hotové, pozri si fotografie na:
https://www.modrykonik.sk/blog/ipsa646/album/brodil-som-hron-fcjm9n/
Inak hodne zdravia a dobrý výber chemikálií.
P.S.: Ak neuspeješ, alebo to nepôje dobre napíš, Opýtam sa upratovačky v starobinci, čo sa používa tu. Prací prostriedok do pračky nemajú dobrý, lebo som ju minule čistil a bolo tam niečo ako riečny piesok. Teda som zabudol na pračku a rýchlovarnú kanvicu, aj tie vyčisti, alebo pover muža.
Ziadny vodny kamen neodstranujem.
Toaletu denne vycistim kefou, umyvadla a dres po pouziti utriem do sucha a mam pokoj.
V domacnosti sme dvaja, tak sa to da.
Pri viacerych osobach a hlavne detoch by to fungovalo tazsie, ale aj tak lepsie ako sa trapit s vodnym kamenom.

Na wc misu pouzivam vyhradne Domestos wc gel v čiernej fľaši. Nanesiem, necham posobiť minimálne polhodinu (väčšinou aj hodinu) a potom zošúcham kefou.