icon

Ako odstrániť zvyšky lepidla zo sklenených pohárov?

Včera o 07:05

z pohárov som odlepila etiketu, ale zostala tam dosť lepkavá vrstva. skúšala som teplú vodu aj jar, no stále to tam drží. čím to dávate dole, aby som sklo zbytočne nepoškriabala?

janinah
Včera o 07:07

Alkohol

martinsen
Včera o 07:08

Ja najprv potriem kuchynským olejom a nechám pôsobiť cca 5 minút a potom odlakovač na nechty alebo nejaký alkohol

madeincssr
Včera o 07:09

@anonym_autor technicky benzin - mavaju aj v niektorych obchodakoch, kde su farby a ine hobby.
Mozno odlakovacom na nechty by to islo. A kedysi byval benzinovy cistic skvrn z odevov.

pudinka
Včera o 07:16

Staci naniest olej a nechat posobit. Potom to pojde dole jedna radost

osky
Včera o 07:21

Niecim mastnym to popotieraj,potom prstom alebo vechtikom ti to pojde,sa tp tak vysulka.
Nasledne normalne umyt

aalt
Včera o 07:34

Technicky lieh alebo technicky benzin. Ak tam teda nemas ziadne obrazky a podobne a je to iba ciste sklo.
Ak doma nemas, tak vodka 😉

beruska0091
Včera o 07:44

Odlakovac na nechty

cutespider
Včera o 08:10

WD-40 + saponát na odmastnenie, to používam aj na plasty, ktoré by iné chemikálie poškodili.

jimmyy128
Včera o 08:26

Zalezi na tom, ake lepidlo tam ostalo. Etikety na flasiach byvaju lepene skrobovym lepidlom a to ide dole samo po hodine v teplej vode. Ked to teplu vodu prezilo ako u teba, tak je to gumove alebo akrylatove lepidlo zo samolepky a na to voda nestaci, treba tuk alebo rozpustadlo.

Olej a WD-40 funguju preto, ze to lepidlo nabobtna, len mu treba dat cas. Pat minut je minimum, pokojne aj pol hodinu. Potom to zrolujes prstom a az potom umyjes jarom, inak ti tam ostane mastny film.

Ak siahnes po alkohole, tak lieh alebo izopropyl z lekarne, tie maju cez 90 percent. Vodka ma 40 percent a zvysok je voda, takze ta to skor len rozmaze. Odlakovac aj technicky benzin funguju, len odlakovac s acetonom nedavaj na potlac na pohari ani na plastove viecko, zmatni ich, a pri benzine otvor okno.

Sklo samotne z toho skrabance nedostane, poskodit ho vies len drhnutim nasucho alebo drotenkou.

anonym_82e7f6
Včera o 09:52

v tete maju normalne pripravok na odstranovanie nalepiek, super vec - od firmy HG

anonym_72638d
Včera o 18:00

Ja uplne vsetky nalepky a lepidlo akekolvek a z cohokolvek odstranujem isopropylom. Skoda ze som tento zazrak neobjavila skor, kolko som sa ja s tym natrapila. Uz len z viecok od zavaranin, kde si lepim info k obsahu flase kym som poodstranovala, resp. Uz vyhadzovala, lebo mi to neslo odstranit, alebo len velmi tazko. Aj zivicu z karoserie auta tym odstranujem,