icon

Ako opraviť upchatý odtok z práčky bez sekania?

15. feb 2024

Pomoc,upchal sa mi odtok z práčky v stene.Ako to spojazdniť bez sekania?Proste rada pre ženu.🫣

tundra
•
15. feb 2024

Da sa kupit spirala na cistenie odpadov za par €,Kinekus alebo Merkury.Najskôr skontroluj hadicu z pracky...

chodec15
•
Odpoveď bola odstránená
•
hugigugin
•
15. feb 2024

Vypni práčku, odtoc hadicu z mura, podlož si handrami a vedrom a posviet si do hadice, uvidis kolko toho tam je. Cistila som svoje 2x, boli tam servitky a plastove nitky. Vzala som pinzetu veľkú a povyberala. Hadicu preplachni vodou. Nemusi byt zapchata durch.

aalt
•
15. feb 2024

Vycisti co sa da rucne. Niektore sa daju ciastocne rozobrat. Potom to naspat zloz. Zarob si do pohara sodu s vodou a nalej to tam cez lievik. Nechaj trochu "ztiect", mne sa dalo do toho aj trochu fuknut - proste aby sa ta soda dostala do tej upchatej casti. Potom rovnako zalej octom a rychlo to upchaj rukou, palcom (cimkolvek co to dostatocne upcha) ... to si nacvic ako prve. A striedavo dalej opakuj soda (upchat), ocot (upchat), soda, ocot ... po kazdom to zasumi a upchatie rozrusi, to az kym sa to uplne neuvolni. Ak to budes upchavat rokou, tak budes citit, ze ten tlak pri zasumeni je cim dalej mensi a odtok sa uvolnuje. Potom to este nechaj preplachnut cistou vodou ak pracka ma napustenie a vypustenie, pripadne daj len prat naprazdno, alebo ak tam vies nejako pripojit hadicu s vodou ... alebo len liat cistu vodu ce lievik, ale to nema uz taky tlak na uplne preplachnutie.

aalt
•
15. feb 2024

Spirala na cistenie je nanic, ak tam ma minisifon. Zalezi proste od typu odtoku. Mne sa to zanasalo za tym minisifonom a cistil som to raz za par rokov.

tundra
•
15. feb 2024

@aalt pise,ze v stene...

aalt
•
15. feb 2024

Ved ano v stene. Byva cez to taka krytka a pod nou sifon. Neviem aky ma typ. Napr. https://www.sanitino.sk/novaservis-sifony-sifon...

autor
•
15. feb 2024

@aalt

@hugigugin hadica je o.k,v tej nie je nič,nechala som to vytiect do sprchaca.Filter je čistý.Odtok je v stene,v dome na prízemí,je to obmurované a proste tam nič nevidím.Bohvie kde to je upchaté.Minisifon tam určite nie je.Ach.A tá plastová blbosť čo ide do steny je kratučka,tam sa nič nezachytilo.Asi jedine toho krtka.bezat kúpiť.

autor
•
15. feb 2024

@aalt rozobrať sa to nedá,je tam iba krátka plastová časť čo sa napája hadica a tá je obmurovaná, zacementovaná a smerom k podlahe,takže naliať tam niečo sa tiež nedá

autor
•
15. feb 2024

Ďakujem za rady

hugigugin
•
15. feb 2024

Voochaj tam drat ak máš, alebo kup a uvidíš či sa do niečoho nabura a niečo zachytí. Mne upchalo odtok tiez v mure a všetko sa držalo pri stene, dalo sa vytiahnuť. Alebo tenku hadicu na vodu a pustiť vodu. A uvidíš,krtko tiez nie he zlý.

aalt
•
15. feb 2024

Odfot to ako to vyzera. To "smerom k podlahe" sa da otocit nahor? Byva tam taka plastova "matka" ktorou sa to otacanim uvolni ... otoc to dohora a nalej cez lievik sodu/ocot ako som pisal.

danica2711
•
15. feb 2024

ešte sa dá zavolať krtkovacia firma

katulienkax
•
16. feb 2024

ano presne, su nato aj firmy, maju na to nastroje, zaplatis a vycistia profesionalne