icon

Ako prať perové vankúše v práčke?

kamila189
Včera o 19:35

Dobrý deň! Má niekto skúsenosti s praním perových vankúšov, perín v práčke? Chcem vyskúšať, ale neviem ako sa budú správať v práčke a či sa potom perie nejak nezničí. Ďakujem!

minenkaa
Včera o 19:36

Čo máš na štítku ,podľa toho sa drž

anonym_987af5
Včera o 19:45

Mas susicku? Ak nie odnes ich do cistiarne

anonym_bdf21b
Včera o 19:46

@kamila189 ja som prala, ale len malé vankúše. Perie sa strašne dlho suši, zbije sa to do jedne guče a musíš to často pretriasat, aby sa to rovnomerne vysusilo.

ichbinich
Včera o 20:00

Právam pravidelne, ale môžu sa prať aj sušiť v sušičke.
Z pracky vyjdú zgrcnute, zo sušičky super nadychane.

anonym_b43ad0
Včera o 20:06

@kamila189 ja som si takto zničila vankúše, odvtedy ich nosím do čistiarne a sú vždy ako nové

anonym_4551fb
Včera o 21:45

@kamila189 operiem ponatriasam rozoberiem prstami guce peria a dám do sušičky.Potom ich ešte nechávam na slnku a ponatriasam

euka210
Včera o 23:09

@kamila189 neperiem a neprala by som. Do cistiarne.

iwuska10
Dnes o 05:42

ja som to skusila raz, mam aj susicku, maly vankus 50x50 a uz nikdy viac. ten smrad z toho bol nezabudnutelny, ani zo susicky to nebolo suche a aj tak skoncil v kosi z toho smradu

anonym_195ce0
Dnes o 05:55

Najlepsie je to ani neskusat. Znicis si vankuse, mozes zaniest pracku, je z toho smrad a tie vlastnosti peria, ktore su vyhodne, zabijes odmastenim peria vdaka praciemu prasku.

elief
Dnes o 06:34

Ja som to tiež vyskúšala a skončil v koši

lilke
Dnes o 07:03

Vankúše periem už roky nám aj rodičom, ale musí byť väčšia práčka, aspoň na 7kg. Dávam na viackrát, na jemnejšie programy, na 30°. Po 1.-2. raze prepotené perie ešte smrdí. Ale daj si pozor,aby ti perie neliezlo von, v práčke ak by sa roztrhli sviky... Dám do sušičky aspoň na chvíľu, tam to nadycha, rozbije guce peria, v lete dosusim na balkóne. Ale v lete v horúčavách dávam aj priamo na balkón, nie na priame slnko, len treba viackrát denne spočiatku natriasat a schnutie potrvá niekoľko dní.