Ako prať perové vankúše v práčke?
Dobrý deň! Má niekto skúsenosti s praním perových vankúšov, perín v práčke? Chcem vyskúšať, ale neviem ako sa budú správať v práčke a či sa potom perie nejak nezničí. Ďakujem!
Mas susicku? Ak nie odnes ich do cistiarne
@kamila189 ja som prala, ale len malé vankúše. Perie sa strašne dlho suši, zbije sa to do jedne guče a musíš to často pretriasat, aby sa to rovnomerne vysusilo.
Právam pravidelne, ale môžu sa prať aj sušiť v sušičke.
Z pracky vyjdú zgrcnute, zo sušičky super nadychane.
@kamila189 ja som si takto zničila vankúše, odvtedy ich nosím do čistiarne a sú vždy ako nové
@kamila189 operiem ponatriasam rozoberiem prstami guce peria a dám do sušičky.Potom ich ešte nechávam na slnku a ponatriasam
ja som to skusila raz, mam aj susicku, maly vankus 50x50 a uz nikdy viac. ten smrad z toho bol nezabudnutelny, ani zo susicky to nebolo suche a aj tak skoncil v kosi z toho smradu
Najlepsie je to ani neskusat. Znicis si vankuse, mozes zaniest pracku, je z toho smrad a tie vlastnosti peria, ktore su vyhodne, zabijes odmastenim peria vdaka praciemu prasku.
Vankúše periem už roky nám aj rodičom, ale musí byť väčšia práčka, aspoň na 7kg. Dávam na viackrát, na jemnejšie programy, na 30°. Po 1.-2. raze prepotené perie ešte smrdí. Ale daj si pozor,aby ti perie neliezlo von, v práčke ak by sa roztrhli sviky... Dám do sušičky aspoň na chvíľu, tam to nadycha, rozbije guce peria, v lete dosusim na balkóne. Ale v lete v horúčavách dávam aj priamo na balkón, nie na priame slnko, len treba viackrát denne spočiatku natriasat a schnutie potrvá niekoľko dní.

Čo máš na štítku ,podľa toho sa drž