icon

Ako riešiť plesne medzi dreveným obkladom?

20. máj 2024

No ahojte nie som nadšená ale máme takýto obklad a dnes som si to všimla , nemáme to v dome ale v apartmáne v Tatrách..
Prosim vás máte nejaké riešenie na toto???

Ako riešiť plesne medzi dreveným obkladom?
egonsk
•
20. máj 2024

zabezpecit vetranie castejsie (odvlhcenie) a aby neklesala moc teplota. No a samozrejme existujucu plesen zlikvidovat a chytene drevo ak sa da zachranit spravne osetrit.

autor
•
20. máj 2024

@egonsk no hej len z čím ošetriť to je ako podlahovka

vsadeviem
•
Odpoveď bola odstránená
•
egonsk
•
20. máj 2024

treba presne vediet co to je (material a povrch) podla toho kupit a skusit.
savo, ocot a niektore odplesnovace mozu narusat povrch laku, farby a dreva (iked zrejme uz naruseny je tou plesnou), kazdopadne trpezlivost hlavne a radsej 5x za dlhsi cas slabsim prostriedkom ako silnym raz a vyzere aj co netreba.
Inak jemna koncentracia modrej skalice je protihubova/protiplesnova pre drevo, ale zrejme ho potom bude treba premorit...

viestta
•
20. máj 2024

Kym neodstranis pricinu, plesen mozes striekat cim chces, tak ci tak tam bude. Za tym obkladom sa to nevetra, zraza sa voda na studenom povrchu. Vyhodit obklad a nechat holu stenu a znizit vlhkost, viac kurit.

autor
•
21. máj 2024

@viestta no to my je jasne len to bude dráhy spaz…hľadala som lacnejšiu alternatívu

viestta
•
21. máj 2024

Drahym nedrahy, nechcela by som byt tam kde su plesnive steny. A to este nevies co je pod tym obkladom...