Ako správne prať oblečenie znečistené od blata?
Ahojte. Zaujíma ma, ako periete viditeľne špinavé veci. Predperiete ich v rukách? Pokúsite sa odstrániť škvrny, alebo ich len tak ako sú špinavé hodíte do práčky k ďalšiemu len chvíľu nosenému oblečeniu, ktoré nemá väčšie znečistenie, v podstate bolo 1-2x oblečené? Vopred ďakujem. 🙂
zavisi ako velmi od blata. Ked su len frknute, ze bicykel nemal blatniky a on presiel cez mlaku, tak chodim do pracky. Ak sa vyvalal v bahne, ze nie je vidiet povodnu farbu oblecenia, najprv vymacham v studenej vode, zbavim zvyskov bahna, potom dam do pracky.
Suché blato dám dole suchou hubkou alebo kefkou. Potom operiem s ostatným.
Hrube blato vysusim, vykefujem, operiem. Ked je to len omazane blatom neriesim, len operiem. Zablatene teplaky predsa nehodim k podprsenkam. Ked dieta donesie zo skolky na tricku jedalnicek, tak kludne to tricko operiem aj s gatami co zablatil na prechadzke. Je iste, ze blato sa vyperie, vsak je to len hlina co by na nej mohlo byt take tragicke? Paradajkova omacka sa tricka bude drzat aj dalej
@anonym_autor vystriekat hadicou kym je oblecenie este na dietati a potom do pracky. To oblecenie.
Veľmi špinavé sú u nás monterky a pracovné oblečenie a to periem zvlášť - nedávam ho k ostatným veciam, ktoré nosíme do roboty, či deti do školy. Ale nepredpieram/nenamáčam nikdy nič. Všetko rovno do práčky.
Nechávam namočené s nejakým prípravkom na škvrny, to isté aj biele ponožky, spodné prádlo, postelne, uteráky. Potom periem na 60ke.
Co je hrube a zaschnute a ide dole, tak oskrabem a ja osobne by som namocila do lavora, zasypala niecim na skvrny a dalsi den to cele tak hodila do pracky. Mne sa casto stava ze ak si rozne flaky nepredperem, tak proste ich akoby zaperiem do latky a uz potom to nevyjde...cize neriskujem
Práčka operie. Ak náhodou nevyjde všetko čisté, tak potom nechám odmočiť a dám opäť oprať.
Jasné, že najprv prepláchnem. Ja osobne by som teda nedala do práčky nič extrémne zablatené. 😀
Hrubu spinu namacam, predpieram v rukach. Rovnako ako som do pracky nedavala plienku s hovnom, nedam ani s blatom. Argument pracka operie pre mna neplati.
Hrubu spinu do pracky nedavam, vsetko predpieram co je znecistene ci blato ci jedlo atd

@anonym_autor nic nepredpieram. Ved pracka vyperie