icon

Ako správne prať podprsenky v rukách?

Dnes o 10:57

Všetky drahšie podprsenky (mam varianty s kosticami ale bez výplne),nesmiem davat prat do práčky ale musim ich prat v rukách. Baby ako to periete v rukách? Ja ju nechám cez noc odmocit v lavori a prášku, nedávam aviváž, a potom to zjelem, pre periem, znova pridám vodu atd zopakujem niekoľkokrát, a kym sa mi nezdá čistá. Avšak nikdy z nej nemám pocit dokonalej čistoty. V práčke sa podprda zničí ale myslím ze je čistejšia, ako po ručnom praní... Ako to periete v rukách?

babushkaem
•
Dnes o 10:58

neviem, co su drahsie, moja najdrahsia stala asi 80€, a aj tak som to rad radom hadzala do pracky :D

minenkaa
•
Dnes o 11:02

Ja periem ako ty,len tam dám ešte dezinfekciu keď je plakam a potom ešte oplakam

januska12323
•
Dnes o 11:08

Pekne do práčky na 30 stupňov, nemám nervy na pranie v rukách a aj tak to nikdy nevyperieš dobre.

anonym_3181eb
•
Dnes o 11:09

Do pracky dat oprat v sietke, "jemny" program a hotovo. Rucne prat? Fu, tolko casu a nervov nemam. V rukach to mikdy neoperies tak dobre.

simsalabim
•
Dnes o 11:18

Periem v sietke ako jemne pradlo. Vsetky.

anonym_418fda
•
Dnes o 11:20

@anonym_autor práčka má program ručné pranie, aj program na jemné, delikátne, tam to dávam

anonym_cb7a4a
•
Dnes o 11:28

Ty čo robíš v bani? Alebo na smetisku? Ked je to furt špinavé

Mam najdrahšiu asi za 120 Eura, dám do sieťky a periem na jemnom programe
Koniec vedy

sissy27
•
Dnes o 12:14

@anonym_autor vsetky idu do pracky, ci stali 20 alebo 200€. A ani jedna sa neznicila vyslovene pranim. Ja mam teoriu, ze ak to nevydrzi pranie aspn na 30 stupnov v pracke, tak to nema v mojom satniku miesto. Ale teda asi vsetko periem na 40 alebo 60, postelne a uteraky na 90.

la_dolce_vita
•
Dnes o 12:28

Mne aj predavacka v znackovej predajni povedala, ze mozem prat v pracke, samozrejme v sietke.

lukbe
•
Dnes o 12:31

Nejde o cenu, je tam označenie len ručné pranie, ale dávam na krátky program, hodváb ap.

anonym_72e882
•
Dnes o 12:31

@anonym_autor tiež preperiem najprv v rukách a nechávam odmočiť s trochou sódy bikarbóny a potom jemnú čipku periem na programe ručné pranie v sieťke.

lenka13332
•
Dnes o 12:34

@anonym_autor dávam do práčky. Ak by to pre mna bolo tak drahé že sa bojím dať do práčky, tak si poviem že je to pre mňa veľa a kúpim lacnejšie

mauduska
•
Dnes o 12:42

Ja veru musím kvôli veľkosti kupovať len drahé (70+) a nie som taká bohatá, aby som riskovala, že sa mi zničia, takže periem len v rukách. Mám dve na prestriedanie a tam moje finančné možnosti končia.

Periem tak, že dám trošku pracieho gélu do čistého umývadla (so štoplíkom) a pridám príjemne teplú vodu, podprsenku tam dám lúhovať napr. kým sa sprchujem, proste nejakých 10-15 minút. Potom vodu vypustím, dám čistú a žlčovým mydlom preperiem pod pazuchami, gumu pod prsiami, ramienka - proste všetko čo sa šúcha o kožu a je to špinavšie/spotené. Potom ju poriadne preplácham a nechám sušiť. Nemám z nej špinavý pocit 🤷‍♀️ periem takto aj vlnené veci alebo ručne robené, ktoré proste vzhľadom na to, koľko mi trvalo ich uhačkovať do práčky nedám. 😅

anonym_1815ac
•
Dnes o 12:44
@mauduska

Ja veru musím kvôli veľkosti kupovať len drahé (70+) a nie som taká bohatá, aby som riskovala, že sa mi zničia, takže periem len v rukách. Mám dve na prestriedanie a tam moje finančné možnosti končia.

Periem tak, že dám trošku pracieho gélu do čistého umývadla (so štoplíkom) a pridám príjemne teplú vodu, podprsenku tam dám lúhovať napr. kým sa sprchujem, proste nejakých 10-15 minút. Potom vodu vypustím, dám čistú a žlčovým mydlom preperiem pod pazuchami, gumu pod prsiami, ramienka - proste všetko čo sa šúcha o kožu a je to špinavšie/spotené. Potom ju poriadne preplácham a nechám sušiť. Nemám z nej špinavý pocit 🤷‍♀️ periem takto aj vlnené veci alebo ručne robené, ktoré proste vzhľadom na to, koľko mi trvalo ich uhačkovať do práčky nedám. 😅

@mauduska ja som zastavila pri tom, ze mas 2 podprsenky...

anonym_a7732b
•
Dnes o 12:48

@anonym_autor aj ja davam do pracky hlava nehlava 😁

anonym_0f8c8c
•
Dnes o 14:12
@anonym_1815ac

@mauduska ja som zastavila pri tom, ze mas 2 podprsenky...

@anonym_1815ac Prečo si sa nad tým pozastavila? Ja mám momentálne len jednu, pretože druhá sa mi pred týždňom rozpadla. Už niekoľko rokov nemôžem zohnať podprsenku, do ktorej by sa vmestili moje prsia. Ženy s obrovskými prsiami určite chápu, aký je to problém.

zuzubb007
•
Dnes o 14:17

Hodín do práčky a je ako nová, mega voňavá, ani ma nenápadne ručne to vymáčať, roky sú rovnaké, treba mať kvalitné podprky a prežijú všetko, sieťku som v živote nemala na podprsenky

mandzula
•
Dnes o 14:23

Do pracky a v sietke ich smarim.

fairyy
•
Dnes o 16:45

davam do pracky na program rucne pranie

anonym_9b676c
•
Dnes o 18:44

Podprsenka sa sklada z roznych materialov a kazdy z nich inak reaguje. Dala som do starej pracky, ktora nemala rozne programy, 1x a ked ramienka a cipka zmenili farbu, prestala som. Teraz mam pracku novu, ma vselijake programy, ale periem len v rukach. V pracke s normalnym pradlom len vyradene, ktore nosim po dome.

sovica
•
Dnes o 19:06

Všetky periem v práčke na 30. Každú dám zvlášť do ochrannej sieťky, háčky vždy zapínam. Najdrahšiu mám Victoria's Secret a nič jej nie je (nemá kostice). A to ju mám už asi tak 15 rokov. Dcéra má všetky s kosticami (okrem športových), zväčša zn. H&M a zatiaľ sú všetky ako nové.

wolf_
•
Dnes o 20:23

Ja sa priznám, že pri takýchto témach sa vždy pozastavím nad tým, či som ja humusáčka, že takéto vôbec neriešim alebo či druhí preháňajú 🤔 Ja neviem, však nenosím ju vkuse týždne bez preprania a aj ja sa pravidelne sprchujem atď - čo by na nej malo byť také "zažraté", aby ani po opratí som nemala pocit, že je čistá? 🤔

Ale inak keď ju mám dať s čím do práčky, tak ju dám normálne do sieťky a na krátky pogram a pohoda. A ak nemám toľko do práčky al. si zmyslím neskoro večer, že ju chcem preprať, tak ju na niekoľko minút hodím do umývadla s pracím gélom, príp. občas dezinfekciou, príp. žlčovým mydlom prejdem (proste podľa potreby), potom párkrát "pomáčam" v tom, napustím čistú vodu a preplácham, to párkrát zopakujem, povytláčam z nej vodu a dám vysušiť, a príde mi normálne čistá.

akvi
•
Dnes o 20:37

Tiez periem normalne v pracke, davam do sietky. Obcas vsetky hodim do lavora s dezinfekciou, hlavne teda tie, co nosim na trening. V rukach by sa mi prat nechcelo.