Ako triediť veci a zbaviť sa ich?
Začala som sa zbavovať veci a premýšľam čo s nimi. Nechcem si situáciu komplikovať. Zatiaľ som všetko vyložila dole v bytovke. Len či toho nebude veľa, najradšej by som sa zbavila väčšiny veci. Na inzeráty nemám nervy. Ako to riešite vy?
Triedim priebežne. A ani si neviem predstaviť že by som veci dala k bytovke/ v bytovke .
Nepouzitelne bez milosti vyhadzem, co by sa hodilo ako pracovne odnesiem na chatu, ale aj tam sa toho casom vela nakopi, tak to tiez vytriedim. Pouzitelne ponuknem ci si niekto nechce vziat, kamosky, kolegyne. Ked nema nikto zaujem odnesiem do charity ale aj to uvazim, co vedia posunut dalej a co nie. A je jedno ci je to oblecenie, obuv alebo domace potreby.
@anonym_autor vylozila dole v bytovke?? Ako sorry, ak nejake 2-3 veci tak fajn, snad si svojho noveho uzivatela najdu, ale ak si tam vylozila polovicu svojich haraburd (lebo tak to znie), tak sa preber, spolocne priestory nie su tvoje sukromne smetisko.
Ved hadam pred tou bytovkou mate aj kontajnery, tak handry a obuv do kontajnera na textil (humana a pod), ostatne aspon trochu odseparovat, nadrozmerne veci na zberny dvor (no ano, trosku namahy). V BA vies odniest veci aj do KOLO (pozor, tiez neberu vsetko).
Pripadne cez socialne siete ponuknut na fb v darovacich skupinach tvojho mesta.
@anonym_autor Priebezne vytriedujem po prani/zehleni ked vidim, ze uz je to detom male, tak to rovno kopkujem podla velkosti. Potom ked sa toho nazbiera viac, pobalim do igelitiek, normalne este aj fixou napisem na tasky co tam je ( napr. "Tricka Damske M/L", alebo "mikiny, pyzama, tricka, kratasy CHLAPEC, 3-4 roky" a pod.) Sem tam urobim taky balicek, ze oblecko pre danu vel.kat. plus prihodim nejaku hracku, knizku k tomu, dam do zmrstovacej folie
A takto to poroznasam po sidlisku ku kontajnerom, povesiam to tam nech si nasi tmavi spoluobcania poberu co im treba. Uz nemam nervy a cas to vsetko fotit a hadzat na bazar. A potom to v dome len skladujem a skladujem. Musim sa toho postupne zbavovat. Nech to ide vsetko prec z domu. Jedine nechavam po starsom synovi este vsetko pre mladsieho. Po dcere ide vsetko uz prec. Aj svoje som teraz vytriedila co som 100 rokov nemala na sebe, bez zmilovania, sup do igelitky a ku kontajnerom.
darovacie skupiny,keď nie je záujem,tak textil do kontajnera,ostatné zberný dvor
@anonym_autor u nás v TN existuje na zbernom dvore ekokontajner. Je to veľký kontajner, kamiónovy, do ktorého sa dá vstúpiť. Môžeš tam hocico funkčné doniesť a hocičo si zobrať bezplatne. Okrem topánok a oblečenia. Ľudia tam nosia všeličo, bicykliky, kolobežky, korčule, taniere, knihy, hračky, stoličky, obrazy, dekorácie, autosedačky...všetko možné... Pozri vo svojom meste, možno aj vy máte niečo také.
https://www.mariuspedersen.sk/novinky-trencin/o...
no mas viacero moznosti.
-kontajnery na oblecenie su v kazdom meste.
- swap oblecenia (ak je vo vasom okoli a je to oblecenie este vhodne, tak to tam odnes, urcite si ho niekto zoberie, ak vyzera dobre)
- urobit balicky a zavesit na kontajner, aby ich bolo vidiet.
- ak su to nejake veci (spotrebne) taniere, pohare, salky..... nechat dole pri schrankach (my to tak mame v dome). Ak a to po tyzdni nerozoberie, vyhodit do kontajnera, alebo daj hned do darovacej FB skupiny. Tam sa veci rychlo rozoberu.....
- v BA je este KOLO (teda ak by si byvala v BA) tam vies spotrebny tovar odniest, len nie oblecenie
- este oblecenie vies odniest (napr. v BA) na charitu, presne maju napisane, co zhanaju
Nevyhadzujte, darujte na FB, ja teda kokretne v BA, zatial sa skoro vzdy nasiel odberatel, ci to boli tenisky, saty, zosity pre prvy stupen, nafukovacie rukavniky, knihy...
Nieco obcas hodim do kontajnera Humana a vela veci slo aj do smeti, ja nosim doma veci, kym nemaju diery alebo flaky.
@anonym_autor vyhazdujem
Charita, vyhodit, darovat ak niekto zo znamych potrebuje... Ale veci su dost siroky pojem to moze byt vsetko od oblecenia, cez nabytok, doplnky do domacnosti az po kozmetiku.
Zatiaľ si všetko našlo majiteľa ešte v ten istý den, ako som to vyložila 🙂

Aké veci? Šaty posúvam mladším deťom v rodine, tie ktoré sú zničené, idú na handry, tie ktoré nechce nikto idú do bielych kontajnerov.
Veci, ktoré nechcem vyložím pre dom a do skupiny mesta na FB napíšem, že darujem.