Ako vyčistiť fľaky od moču na matraci?
Na madraci ako čistíte?
Nesnimatelny
@evazhoufova no to je asi blbe... v tom pripade je lepsie pouzivat tu podlozku z Ikea (alebo podobnu)... mozno budes musiet vymenit matrac ak sa ti nepodari to nejako vytepovat...
@evazhoufova mne sa podarilo vyčistiť matrac s miešaným roztokom., ktorý mi poradila kamoška. Dala som 2 l teplej vody, 1 dcl octu, 3 polievkové lyžice sódy bikarbóny, troška gélu na pranie ( ak nemáš daj jar na riad) a 1,5 dcl vodky ( môže byť akýkoľvek lieh 40%, len nie farebný). Kartacikom som to vydrhla, môžeš zopakovať ak na prvý krát ostanú fleky.
jedine riadny tepovač, lebo ono ty to vies vycistit ale to treba aj tak vysat riadne.. a kupit ochranny potah na to
Zavolat tepovacku a pouzivat nepremokavu plachtu. Maju ich vsade. Jysk, Ikea, mklozkoviny, emi... Kludne kupit aj 2 a v pripade potreby vyprat.
Enzymaticky odstranovac mocu, pachu a skvrn
Nesnimatelny
@evazhoufova také sa ešte vyrábajú? Mali sme aj my nesnímatelný ale pred 25r
Ja si pravidelne požičiavam od našich Kärcher a vyčistí to všetko. Aj takéto veci.
Vyhodila by som ho pokiaľ je to nejaký starý matrac keďže nemá snímateľný poťah. A do budúcna používať chrániče matraca. Ušetríš si starosti.
Používam. To je na zákazku robený. Už som mu dala poťah dole. Nepocikal sa roky. No zákon schválnosti
Periem ten poťach
@anonym_78ea60 pokiaľ nie je ten poťah vodeodolný, čo štandardne nie je, tak matrac smrdí tak či onak..
@evazhoufova Ja som posypala ten fľak sódou bikarbónou (celý sáčok som tam nagabala). Nechala postáť do ďalšieho dňa a potom to povysávala. Neostal tam fľak, ani pach. Všetko to tá jedlá sóda absorbovala do seba.
Vyvliecť a poťah v mieste škvrny poliať bielym domestosom, nechať vstrebať, a potom vyprať

Periem ten poťach