icon

Ako vyriešiť nekonečné párovanie ponožiek?

16. máj 2026

Zienky, už som zúfalá, je náš päť a párovanie ponožiek je u nás horor. Resp. pre mňa. Rozmýšľam, že kúpim 3 chlapom rovnaké ponožky a mne s dcérou tiez rovnaké. Čiže napr. čierne v dvoch veľkostiach. Všetky ostatné ponozky stiahnem z obehu. Problém vidím však v tom, že keď sa budú ponožky opotrebúvat, musela by som ich znova hromadne vymeniť, t.j. vyradiť aj tie, ktoré sú ešte ok. Ako to riešite vy? Ja už to párovanie 50 odtieňov čiernej psychicky nedávam😭

Strana
z2
anonym_772bae
16. máj 2026

Vzdy kupujem viac parov rovnakych ponoziek, jednoduchsie parovanie a ak sa casom nejake zoderu, tak vzdy sa daju este poskladat nejake pary, aj tu co ostane singel odlozim, casom k nej pribudne dalsia singel ponozka

kacena4
16. máj 2026

kazdy ma svoj "odtien" ponoziek, neparujem, kazdy si to musi spravit sam... toto dokaze aj male dieta...

domkakvet
16. máj 2026

@anonym_autor kup bud ponozky kde je napisana velkost, predpokladam, ze nemate rovnaku velkost, alebo ponozky so vzorom, najlepsie sa paruju ked su rozne ponozky, napriklad cierne so zelenymi bodkami, biele s macikom.

autor
16. máj 2026
@domkakvet

@anonym_autor kup bud ponozky kde je napisana velkost, predpokladam, ze nemate rovnaku velkost, alebo ponozky so vzorom, najlepsie sa paruju ked su rozne ponozky, napriklad cierne so zelenymi bodkami, biele s macikom.

@domkakvet vzorované mi moc nechcú, resp. zopár ich môžu mať a aj majú, ale potrebujú všetci aj nejaké tmavé neutrálne. Veľkosti máme rovnaké. Teda ja s dcérou rovnakú a chalani tiež rovnakú.

aalt
16. máj 2026

Za mna nenavidim rovnake ponozky. Po par praniach budu kazda ina. Jednu operies 5x, druhu 2x. Potom aby sa podobali parujes rovnake s rovnakymi. Ja musim mat naopak kazdy par iny, ale proste ina farba, vzor, proste viditelne na prvy pohlad ine. Ponozky doma parujem vacsiniu ja. Ano aj nam ponozky pracka zerie, alebo mame tych lichozrutov ...

ika02
16. máj 2026

Ahoj, ja ponožky hádžem do práčky spárované (jedna v druhej). Normálne sa operú a tak ich dám na balkón aj vysušiť. V zime ich dávam na radiátor.

autor
16. máj 2026
@aalt

Za mna nenavidim rovnake ponozky. Po par praniach budu kazda ina. Jednu operies 5x, druhu 2x. Potom aby sa podobali parujes rovnake s rovnakymi. Ja musim mat naopak kazdy par iny, ale proste ina farba, vzor, proste viditelne na prvy pohlad ine. Ponozky doma parujem vacsiniu ja. Ano aj nam ponozky pracka zerie, alebo mame tych lichozrutov ...

@aalt áno, toto mi tiež napadlo, že nebudú rovnako často prané a teda nebudú časom rovnaké.

vkatush
16. máj 2026

Každý nech si páruje svoje. Môj trojročný už dávno poskladá na kôpky (ja ich stočím do klbka) a odnesie ich do šuflíkov, každému komu patrí.

Prípadne ja kupujem mužovi čierne, čo majú na kraji nejakú značku, väčšinou vieš kúpiť takže že je tam nejaký miniobrazok každý inej farby. Ľahké párovanie. Tuším v Tescu a HM som také kupovala.

marca12
16. máj 2026

Preco to robis sama? Zaukoluj deti a nebudes mat nervy. Ja tiez neznasam parovanie ponoziek. Ale my mame nastastie dost vzorovanych. Tie jednofarebne sa paruju najhorsie.

ika02
16. máj 2026
@vkatush

Každý nech si páruje svoje. Môj trojročný už dávno poskladá na kôpky (ja ich stočím do klbka) a odnesie ich do šuflíkov, každému komu patrí.

Prípadne ja kupujem mužovi čierne, čo majú na kraji nejakú značku, väčšinou vieš kúpiť takže že je tam nejaký miniobrazok každý inej farby. Ľahké párovanie. Tuším v Tescu a HM som také kupovala.

@vkatush keď som nechala spárovať ponožky svojim puberťákom, prejavil sa ich nízky mužský farbocit. Tmavomodrá bola s čiernou, hrubo vrúbkovaná bola s jemne vrúbkovanou, vyššia s nižšou atď.

zuzana76
16. máj 2026

Ponozky paruju deti, uz niekolko rokov, pubertaci, kupujem pre kazdeho inu znacku, aby sme si nemylili, kedze velkostne su starsi a muz na tom rovnako a mladsi a ja mame rovnaku velkost, farebne cierna, siva, tmavomodra a biela. Vsetko jednofarebne, maximalne s logom znacky, a este aj hladke musia byt, ziaden plasticky vzor.

januska12323
16. máj 2026

@anonym_autor ste doma piati, prečo to robíš len ty?

danica2711
16. máj 2026

mne sa doteraz nepodarilo vyriešiť problém s chýbajúcou ponožkou z páru a tak žijem v zlosti na predajcov práčok, že k informáciám o spotrebe vody a prúdu nepridávajú aj informácie, koľko ponožiek práčka zožerie za mesiac

rozculena
16. máj 2026
@ika02

@vkatush keď som nechala spárovať ponožky svojim puberťákom, prejavil sa ich nízky mužský farbocit. Tmavomodrá bola s čiernou, hrubo vrúbkovaná bola s jemne vrúbkovanou, vyššia s nižšou atď.

@ika02 to robia schválne,aby si im to už viackrát nekázala robiť.Mužská taktika.nie sú hlúpi,že nerozpoznajú ponožky,sú leniví a vychcaní

anonym_1e3c6d
16. máj 2026

Rezignovala som a neriešim. Buď kúpim kvantum rovnakých, alebo idem štýl "Dedoles", ale zvyčajne mi stačia vo farbe...odtiene a dĺžku už dávno nepovažujem za smerodajnú...Proste máš dačo na tej nohe, na ľavej aj na pravej a hurá do sveta.

nikaeli
16. máj 2026

Dávam ich do práčky spojené a robia to tak všetci, vrátane detí. Keď ich vešiam, tak rovno ako dvojicu. Dávam dole ako dvojicu. Ušetrený čas, žiadne párovanie kopy ponožiek nie je potrebné.

vkatush
16. máj 2026
@ika02

@ika02 chodili by v takých ponožkach, aké si spárujú 😂 neriešila by som. Nie sú to bábätká.

guiseppinka
16. máj 2026

Ja nechapem, co robite s tymi ponozkami😅 hodim do pracky 2, ked vyberiem, tak vyberiem 2. Ak vybera a triedi pradlo muz, tak mne sa ponozly stratia a po case som ich objavila u bab v skriniach... ale ze by sa mi tratili ponozky, tak to teda nie...

dorizzz
16. máj 2026

Vsak kupuj s nejakou znackou, malym obrazkom, napisom. My mame vsetci ine ponozky, prave pre toto. Aby boli lahko identifikovatelne. Ja aj vesiam ponozky jednu k druhej potom, v podstate ich parujem este mokre. Po uschnuti uz len zgulkam a dam komu patria.

kavasmliekom
16. máj 2026

Som vadná, keď zbožňujem parkovať ponožky? Ale ja rovno z práčky parkujem k sebe na vešiak. A mám 3 deti, manžela a ešte aj moje. Ja nosím len čierne. A veru, každá ponožka iny odtieň 🫣

anonym_5fdb17
16. máj 2026

U nas je to tiez horor, mame 4 deti. Este tie mensie, to viem. Manzel a syn ma rovnaku velkost a vsetko tmave odtiene, ja mam mensie, dcera uz vacsie, ale stale ona ma nejake vzory este. Pribudne dalsi clen do rodiny, takze sa toho nikdy nezbavim. Svokra mala 3 synov a s otcom mali casom rovnaku velkost ponoziek a riesila to vysitim "bodky", ci ciarky kazdemu inej farby, ale ja na toto nemam cas nejak 🫣. No a este ked pracka alebo susicka "zerie" ponozky, tak to je najhorsie. Dam do prania 10 a vytiahnem 7, tak akozeeee 😅🤣

anonym_5fdb17
16. máj 2026
@nikaeli

Dávam ich do práčky spojené a robia to tak všetci, vrátane detí. Keď ich vešiam, tak rovno ako dvojicu. Dávam dole ako dvojicu. Ušetrený čas, žiadne párovanie kopy ponožiek nie je potrebné.

@nikaeli to ako spojene?

anonym_5fdb17
16. máj 2026
@danica2711

mne sa doteraz nepodarilo vyriešiť problém s chýbajúcou ponožkou z páru a tak žijem v zlosti na predajcov práčok, že k informáciám o spotrebe vody a prúdu nepridávajú aj informácie, koľko ponožiek práčka zožerie za mesiac

@danica2711 moja zerie tiez, aj susicka a to rozne znacky, kazda jedna to robila, svine su to 😅😂

aalt
16. máj 2026

A este nieco k rovnakym ... uz po prvom noseni ostane prava a lava, proste palec tu jednu stranu mierne vytaha. Deti to neriesia, ale mne to vadi a nedokazem si ich uz obut opacne - teda aby ta vytahanejsia strana bola na "malicku" a pri rovnakych budes mat casom vsetky lave alebo vytahane kadejako ... proste za mna neexistuje kupovat rovnake ponozmy kvoli parovaniu, pre mna to je ovela horsie. Opakujem, ze parujem vacsinou ja. Do kosa na pranie idu spolu, ale manzelka ich pri prani rozdeli - ze sa lepsie operu, takze ponozky sa paruju vzdy. Mame kosik "sirotok" a za tie roky sa ich tam stretlo ... Inac byvaju take platove ocka na pranie ponoziek, kde si ich zacvaknes par, aby po prani ostali spolu.

nikaeli
16. máj 2026
@anonym_5fdb17

@nikaeli to ako spojene?

@anonym_5fdb17

talbotko
16. máj 2026

Tiež nerozumiem,prečo to robíš sama.. vyberiem ponožky zo sušičky a každý si povyberá svoje..ako si ich spárujú,tak majú.. neriešim

eeffka
16. máj 2026
@guiseppinka

Ja nechapem, co robite s tymi ponozkami😅 hodim do pracky 2, ked vyberiem, tak vyberiem 2. Ak vybera a triedi pradlo muz, tak mne sa ponozly stratia a po case som ich objavila u bab v skriniach... ale ze by sa mi tratili ponozky, tak to teda nie...

@guiseppinka za seba neviem... proste miznu, muz ma scoje 43 , my sme 3ks s 38nohou tak uz vsetky ponozky su " nase". Kupujem ponozky co aj slepy vidi ze idu k sebe.... proste zmiznu, mam krabicu na jedinacikimov, obcasne si najdu surodenca. A to periem tak ze vyrucam cely kos, preberiem ponozky(ziadne triedenie) operiem, susiscka a neni toho zeby vsetky mali par.
Este aj tir chlapske miznu aj ked menej ako nam babam

anonym_8e4146
16. máj 2026

@anonym_autor nechapem ako môže mať niekto s týmto problem...však dám prať a pri skladaní pradla hneď parujem ponožky?

baboobchod
16. máj 2026
Strana
z2