Ako vyriešiť nekonečné párovanie ponožiek?
Zienky, už som zúfalá, je náš päť a párovanie ponožiek je u nás horor. Resp. pre mňa. Rozmýšľam, že kúpim 3 chlapom rovnaké ponožky a mne s dcérou tiez rovnaké. Čiže napr. čierne v dvoch veľkostiach. Všetky ostatné ponozky stiahnem z obehu. Problém vidím však v tom, že keď sa budú ponožky opotrebúvat, musela by som ich znova hromadne vymeniť, t.j. vyradiť aj tie, ktoré sú ešte ok. Ako to riešite vy? Ja už to párovanie 50 odtieňov čiernej psychicky nedávam😭
@danica2711 moja zerie tiez, aj susicka a to rozne znacky, kazda jedna to robila, svine su to 😅😂
@anonym_5fdb17 potešila si ma, už som si myslela, že len ja mám takú blbú pračku, resp. pračky, lebo tiež mi to robili všetky... 🙂
Nás bolo 5 detí plus rodičia...mama priniesla kôš...pustili sme si gramec a so sestrou "klbkovali" a kecali...sem tam otec prišiel ráno, či sme slepé (a to nebola doba dedoles) a keď sme začali žehliť 😁 a mal na košeli 10 skladov 🤷 nie všetko musia za deti robiť rodičia
@anonym_autor v Tescu maju take cierne panske ponozky, na ktorych je vysita malicka jednofarebna jelenia hlava a strasidielka kazda v roznych farbach. Kupujem len tie. Maju aj damsku verziu s malymi farebnymi vysivkami.
@anonym_autor mame rovnake ponozky myslim syn ma vsetky rovnake, dcera vsetky rovnake, ja aj chlap teda parujem podla velkosti nie vzoru ci farby
@anonym_autor mame rovnake ponozky myslim syn ma vsetky rovnake, dcera vsetky rovnake, ja aj chlap teda parujem podla velkosti nie vzoru ci farby
@anonym_801a1b a ako potom riešiš, keď sa postupne ničia? Aj keby sa podarilo dokúpiť rovnake, tak tie staré budú bledšie, vytahanejsie....
Ponožky neparujem. Je to chlapovi robota, ja beriem a zehlim a chlap skladá. Ja a chlap máme rovnaké ponožky (pracovné ), len iná velkost. Dcéra nosí rada farebné,tak tam je to jednoduché
Kup sieťky, v ktorých sa perú podprsenky, každému jednu prideľ, nech špinavé dávajú rovno do tej sieťky a máš vytriedené. Akože u nás ma to tiež nebavilo, kým bol syn doma, ale keď mali s mužom rovnakú veľkosť, tak ich mali spoločné. Potom synovi noha podrastla a kupovala som zásadne ponožky s označením veľkosti, takže to tiež bolo v pohode. Pri viacclennej rodine by som to riešila tými sietkami.
@anonym_autor nechapem ako môže mať niekto s týmto problem...však dám prať a pri skladaní pradla hneď parujem ponožky?
@anonym_8e4146 tiez nerozumiem. Parujem hned ako operiem na susiaku. Farebne periem 2x do tyzdna, 1 x cierne, biele podla potreby. Maly ma tusim 12 parov rovnakych ciernych s 2 bielymi pasikmi, ale tie ma rad a chce nosit skoro stale len tie, nejako neriesim, plus nejake Nike v 3 farbach. Oprala som kazdu aspon 10x a cca drzia kvalitu. Uz vyrasta tuto velkost, tak zas bude mat tie iste ponozky, len vacsie. Muz ma svoj jeden druh v roznych farbach, tam nie je problem, ak ma 2 pary rovnake, tak 1 par otocim naopak. Starsi ma rozne farby, vacsinou hladke, jednofarebne, cize operiem par tmavosedych, par tmavodrych, par tmavodrych trocha inych, par tmavozelenych, vsetko poparujem na susiaku. Ono ja vlastne parujem uz pri davani do pracky, ak neviem najst 2. tmavozelenu ponozku, tak hladam, ze ci je niekde v detskej alebo v tej kope pradla sa skryla. Ja mam cierne ponozky, viacero druhov, nemam problem, aj ked by sa niektore oprali viackrat. Ale hlavne mam HO a nosim hrube ponozky, tak tie mam rozdielne farby, v pohode poparujem. Klasika ponozky, len ak idem na nakup, do prace... Co na ponozkach sa paruje dlho? Ci tie ponozky periete 1x za 2 tyzdne? Tak potom mate 60-70 parov. Alebo zo susicky vyjde 50 parov ciernych? Davat ponozky na susiak po paroch ma naucila mama, ucitm aj svoje deti tak. Kebyze mame susicku, tak zas len davam pozor, aby vsetky boli v paroch pred pranim a pri skladani hned parujem. Stratili sa nam 2 ponozky, co som ich nikdy nenasla, a to tu byvame 15 rokov. Vzdy sa nasla druha, aj ked chybala, tak sme nasli 1 vo filtri v pracke a nejake za gaucom, kam davam pradlo na zehlenie. 🤣
@majka99999 keď máte každý inú nohu a každý iné ponožky a ten každý má rovnaké ponožky - potom je to fajn. my máme nohu 39-42-43… to by ma zaujímalo ako na prvú rozoznáš čiernu hladkú ponožku že je veľkosť 42 a nie 43 😏 alebo že nájdeš síce správnu veľkosť, ale či je to kratšia ponožka alebo tá dlhšia…
to je otravné na párovaní ponožiek, hľadať to ako puzzle…
Wtd to si fakt nevie decko spárovať ponožky? Netreba ich ani dávať dokopy stačí rovnaké dať na seba..ja si napríklad kupujem len čierne a mám pokoj 🤔😂

Dcére som kúpila 3 balenia rovnakých ponožiek a ma ich polroka, zatiaľ vyzerajú všetky rovnako. Malým chlapcom, majú len dve čísla vo veľkosti rozdiel - 5 balení rovnakých ponožiek nízkych 5 balení vysokých a je to v pohode systém. Naposledy som brala balenie kde bol každý pár iný a tiež to fungovalo pohode, hlavne že sú všetky rovnaký strih a typ. Malým sa opotrebúvajú rýchlejšie. kupujem decathlon tenisové 5 kusové balíky. Ja a muž nosíme každé ponozky iné.. pre mňa som to neskúšala a nevyhovovalo by mi to, lebo nosim asi 4 druhy strihov ponožiek