icon

Ako zvládnuť pleseň v spálni?

idemo
30. dec 2023

Ženy som zúfalá. Mám v spálni takéto bodky po stene. Nechapem čotoje. Už som to niekoľkokrát aj savovala a stále to tam je. Je to pleseň? Alebo čo to je? Stretli ste sa s niečim takým doma? Spí s nami v izbe aj malé dieťa a mňa ide poraziť že čo sa mi to robí po stene.
Ďakujem

pribinak
•
30. dec 2023

Je

alisaela
•
30. dec 2023

Áno, vystriekar poriadne savo proti plesní, a veľa veľa vetrať, pripadne tableta na odvlhcenie.

idemo
autor
•
30. dec 2023

@alisaela praveže som to striekalala so savom a stale to tam je preto neviem čotoje😩

alisaela
•
30. dec 2023

@idemo poriadne ? Vyzerá to ako pleseň, ale ťažko z fotky. Pleseň vyčnieva nad povrch keď sa pozrieš zboku, vidno stetinky väčšinou. Netreba ale sprtat do toho veľmi, nech sa nevytrusia spóry.

sella38
•
30. dec 2023

Plesen. Savo ju na chvilu vybieli (niekedy ani to nie), ale neznici, casom sa zjavi na tom istom mieste zas.

dzescebuly
•
30. dec 2023

@alisaela my máme tiež také isté ,vyzerá to skôr ako fľaky a vôbec nevyčnieva nad povrch. A máme to v každej izbe,máme aj elektrický odvlhčovač a podľa toho viem že ani vlhko nemáme 🤷

idemo
autor
•
30. dec 2023

@dzescebuly a nebojite sa ze to je pleseň? Alebo patrali ste potom cotoje?

sofia1979
•
30. dec 2023

@idemo určite

egonsk
•
30. dec 2023

ak to po save nevybledlo, tak to moze byt nejaka farba, alebo spina (olejova), ktora prerazila na povrch. Robosi su schopni v bytovke curat do rohu miestnosti a ludia maju po nastahovani smrad a nevedia z coho... rovnako som videl padnut mazivo a roztreknut na stenu novu, pricom to dalsi den bolo iba utrete a omietnute - hadaj ako to muselo o par mesiacov vyzerat....

viestta
•
30. dec 2023

@idemo savo sa nema pouzivat na steny. Na steny sa pouzivaju ezchlorove fungicidy, ktore plesne likviduju, nielen bielia povrch. Okrem toho treba odstranit pricinu. Znizit vlhkost a zistit ci tam nemate tepelne mosty

alisaela
•
31. dec 2023

@idemo netušila som, ďakujem za informáciu. Máš aj typ, aký konkrétne?

erikavesela
•
31. dec 2023

Ano, je to plesen...niekde pod povrchom..kludne aj pod farbou...