Funguje Ceresit Stop Vlhkosti na pleseň v spálni?
maminy poradte, v spálni sa nám v rohu stále robí taký šedý fľak, asi pleseň od okna. kúpila som ten pohlcovač vlhkosti Ceresit, tie tablety. fakt to funguje, že to dako vytiahne tú vodu zo vzduchu? kolko vám vydrží tá jedna tableta kým sa úplne rozpustí? lebo sa mi nezdá že by v tej nádobke dako pribúdala voda a v izbe stále cítim takú vlhkú zatuchlinu.
Ceresit ti nepomoze. Ak mate prilis vlhko, tak kup normalne odvlhcovac na elektriku. My sme cca 10 rokov dozadu kupovali nejaky Delonghi a vytiahol fakt vela vody.
@anonym_autor ahoj, obcas otvor tu nadobku,tableta sa niekedy rozpusti tak,ze upcha dierky a nuc do nadobky neprenikne.skus si merat vlhkost v spalni.mala by byt 40-60%
Obycajne tych 60 doma nikdy nedosahujeme.nad 60 sa potom mozu tvorit plesne.pomaha vetranie.pripadne tam moze byt iny problem, ze niekde presakuje voda,napr.z rurky
@anonym_autor mám Ceresit v kútoch chodieb, vydrží to max.2 mesiace, kým sa to zaplní , nemám nikde plesne, mám to hlavne kvôli vzduchu, príde mi čistejší, veľmi dôležité je vetrať, aspoň 2x denne
Ja mam ceresit už nejaké 2 roky ale len ako nejaká "dekorácia" na skriňu. Proste nič nepomohol. Je v kúpeľni kde je najviac vlhko a nedeje sa nič ani sa nedialo od začiatku 🤷♀️
Ak sa ti tvorí pleseň tak takéto,, hračky,, nepomôžu.
Treba kúpiť riadny odvlhčovač, podľa veľkosti miestnosti. Dajú sa kúpiť aj také ktoré sa ti automaticky zapnú pri určitej vlhkosti a potom vypnú
Ceresit je na dve veci, ked to doslo az tak daleko. V prvom rade treba zistit dovod, preco mate studenu stenu a odstranit pricinu. Moze to byt vela pricin, chybajuca izolacia, vzlinava vlhkost, zatekanie pri dazdoch, vysoka vlhkost po stavebnych upravach. Nepises nic co by pomohlo identifikovat co to moze byt. Ide leto, je idealny cas na to vyriesit problem. Niekedy treba aj stavebny zasah. Ak pricinu nezistite a neodstranite, stale sa to bude robit. Dosledky pomoze odstranit spravne vetranie, v zime znizovat vlhkost elektrickym odvlhcovacom, viac kurit. Pripadne pouzit fungicidny pripravok na steny, nie savo ale fungicid, ale ak neodstranite pricinu, tak tiez to bude mat len docasny ucinok.

Ako často vetráš spálňu?