icon

Aký prášok použiť, keď suším v sušičke?

9. apr 2023

Ahojte aký odporúčate prášok na pranie keď prádlo následne dávam do sušičky? Kapsule Ariel naozaj nie sú vhodné?

januska12323
•
9. apr 2023

Prášok použi aký chceš, s kapsulami nemám skúseností.

slavomira236
•
9. apr 2023

Ja len tie pouzivam

taminka1986
•
9. apr 2023

A co to ma spolocne so susickou v akom prasku,kapsulach peries? Aj ked to operies v rukach a v mydle,das do susicky tak sa nic nestane🙄

autor
•
10. apr 2023

@taminka1986 že napríklad Ariel je 3v1 a obsahuje aviváž (kapsule)

autor
•
10. apr 2023

@slavomira236 aj tie s obsahom aviváže alebo sú aj bez? Rada si nechám poradiť lebo predajca mi vravel že aviváž nepoužívať a doma mám ešte balenie Ariel 3v1 čo má v sebe aj aviváž nejakých 60 kapsúl tak či ich vyhodiť a hľadať iné alebo čo s nimi....

tatianaba
•
10. apr 2023

@autorka Normalne do prania hodin kapsulu (Ariel,Persil,ake prave mam) a ked pracka doperie,zapnem susicku. Neviem,nic sa za roky prania a susenia nestalo. Ten predajca asi myslel,ze pocas susenia nepridavat avivaz,aspon ja to tak chapem. Pocas susenia mozes pridat specialne vonave papieriky do susicky,ale ja nedavam nic.

som_realistka
•
10. apr 2023

Je úplne jedno aký prášok, či gelci kapsuly. Ale ja som prestala pouzivat avivaz.

som_realistka
•
10. apr 2023

Ide len o to, že pri sušičke je avivaz v podstate zbytočná, do prania sa dava kvôli zmakceniu a vôní, ale v sušičke sa jej účinok co sa týka vône stráca, a pri sušení je prádlo mäkkucke aj bez avivaz. Ak chceš niečo kvôli zvýrazneniu vône sú špeciálne papieriky do sušičky.

zuzuliennka1
•
10. apr 2023

avivaz sa nepouziva pri susicke preto, pretoze zmakcuje pradlo, a teda trochu uvolnuje vlakna - a susicka, teda filtre sa potom rychlejsie zanasaju a aj susenie dlhsie trva.
v ziadnom navode na susicku ale nemas vyslovene zakaz avivaze, ale aj tak je zbytocna 🙂 avivaz zmakcuje pradlo, to iste ti ale spravi susicka aj bez nej, celkom fajn je pouzivat opakovane take plastove gulicky do susicky, tie pri suseni pomahaju prevalovat a prevzdusnovat veci, teda susi sa rychlejsie a veci su aj jemnejsie, makksie
(gulicky je lepsie pouzivat ked davas prat normalne plnu pracku, lebo ich trochu samozrejme v bubne susicky pocut, ale nic strasne)

denise99
•
21. apr 2023

na pranie obyčajný prášok a nie aviváž, ale parfém na pranie, perfektne vonia prádlo