icon

Bezpečné miešanie farebnej bielizne v sušičke

21. apr 2026

Baby, ja periem každú farbu oblečenia zvlášť. Obrúsky color catcher sú vždy zafarbené. Do sušičky tiež každú farbu zvlášť Dnes mi napadlo opýtať sa, či dávate do sušičky prádlo z 2 rozdielnych práčiek? Ja som teraz dala čierne a sivé. Dúfam, že to nechytí farbu navzájom a nebudem mať zašlé prádlo.

btus
21. apr 2026

dávam rôzne farby, lebo do sušičky sa mi zmestia dve práčky, a nikdy nemám tak, aby som mala dve práčky jednej farby. To by som musela čakať min. 2 týždne . 🙂. Takže áno, dávam to rozdielne. Aj biele s čiernym. 🙂 Len si dávam pozor na športové ( windstopper, gore tex, zalepené švy).

janka_266
21. apr 2026

väčšinou dávam každé zvlášť, rýchlejšie a lepšie presuší menší objem prádla, párkrát som dala aj dokopy, keď bolo v oboch práčkach málo, a nijak sa farebne neovplyvnili

zuzacka16
21. apr 2026

do sušičky kľudne môžeš dať rozdielne farby, tam ide už len o sušenie, to nie je ako pri praní, bežne dávam a pohoda 😉

autor
21. apr 2026
@btus

dávam rôzne farby, lebo do sušičky sa mi zmestia dve práčky, a nikdy nemám tak, aby som mala dve práčky jednej farby. To by som musela čakať min. 2 týždne . 🙂. Takže áno, dávam to rozdielne. Aj biele s čiernym. 🙂 Len si dávam pozor na športové ( windstopper, gore tex, zalepené švy).

@btus zabudla som dopísať, mám menší objem prádla, tak aj preto sa pýtam na 2v 1 sušičke

autor
21. apr 2026
@zuzacka16

do sušičky kľudne môžeš dať rozdielne farby, tam ide už len o sušenie, to nie je ako pri praní, bežne dávam a pohoda 😉

@zuzacka16 ok, ďakujem za odpoveď

anonym_3137e1
21. apr 2026
@btus

@btus je superv mat preto susicku so 6.zmyslom, ktora ti nastavi susenie podla mnozstva pradla🙂

btus
21. apr 2026
@anonym_3137e1

@btus je superv mat preto susicku so 6.zmyslom, ktora ti nastavi susenie podla mnozstva pradla🙂

@anonym_3137e1 no veď ona to tak má, ale zmestia sa mi tam dve várky práčky, tak prečo to nevyužiť.

kocuris
Autor odpoveď zmazal