Naozaj fungujú pracie obrúsky proti zafarbeniu bielizne?
Chystám sa prať farebné oblečenie a kamarátka mi odporučila obrúsky, ktoré vraj zachytávajú farbu a zabránia zafarbeniu ostatnej bielizne. Nikdy som ich neskúšala a neviem, či je to naozaj také účinné.
Používate ich? Fungujú?
@anonym_autor kupujem v DM alebo v Lidli, nastriham si ich na 1/2 keďže často periem aj menšie dávky prádla tak cely mi príde aj zbytočný. Dávam ich do práčky väčšinou keď periem niečo nové, alebo keď vidím “potenciál”, že by nejaká ostrá farba mohla pustiť .. občas vytiahnem obrúsok zafarbený do modra alebo do ružova, oblečenie som ale nikdy zafarbené nemala.
Áno kupujem z dm alebo objednávam z temu/shein
@anonym_autor kupujem v DM alebo v Lidli, nastriham si ich na 1/2 keďže často periem aj menšie dávky prádla tak cely mi príde aj zbytočný. Dávam ich do práčky väčšinou keď periem niečo nové, alebo keď vidím “potenciál”, že by nejaká ostrá farba mohla pustiť .. občas vytiahnem obrúsok zafarbený do modra alebo do ružova, oblečenie som ale nikdy zafarbené nemala.
@anonym_a5e0f2 ty to strihas?ja hodím aj 5 do prádla🤦
Ano, funguju. Kupujem dmkove a hadzem tam aj 4-5 ks..
@anonym_a5e0f2 presne tak, uzasna vec to je.
@anonym_c016b1 mne stacia aj 2 na plnu 11 kg pracku, ale to uz poznam, ktore oblecenie a farba je problem. Ked mam take sprane veci x krat, davam iba 1. Keby som davala 5 ks, tak nic ine nerobim, len obrusky kupujem 🤣.
@anonym_autor fungujú a nechápem ako som prala bez nich kedysi, keď som nikdy nezaprala prádlo. Toto nech mi nejaký chemik vysvetlí, ako to funguje. Lebo tie obrúsky po praní hýria všetkými farbami. Napríklad periem zelené aj 38x a obrúsok je vždy zafarbený. Čierne, sivé, červené jak by dal 🙄 Na tomto aj pekne vidno, ako odev púšťa farbu a je nekvalitný. A tento bordel sa odlieva do spodných vôd a vstrebáva do tela cez našu pokožku.
Kupujem Dr. Beckamnn, do pracky na 7 kg mi stačí jeden. Určite netreba 4-5 kusov.
Dávam ich hlavne pri drahšom obeleceni
@anonym_c016b1 ja takisto 3 aj 5 veru nepocitam 🤣
Používam color catcher maximálne 1. Je to paráda 🙂 ale dávam ho do takého vrecúška z DM, tiež sa mi stalo že mi uviazol vo filtry
Pouzivam pri kazdom prani, davam 1 ks do pracky. Kupujem tam kde su v akcii alebo DM.
@anonym_autor ja už bez nich ani neperiem, používam pri každom praní a kupujem v dm-ke
@anonym_autor fungujú a nechápem ako som prala bez nich kedysi, keď som nikdy nezaprala prádlo. Toto nech mi nejaký chemik vysvetlí, ako to funguje. Lebo tie obrúsky po praní hýria všetkými farbami. Napríklad periem zelené aj 38x a obrúsok je vždy zafarbený. Čierne, sivé, červené jak by dal 🙄 Na tomto aj pekne vidno, ako odev púšťa farbu a je nekvalitný. A tento bordel sa odlieva do spodných vôd a vstrebáva do tela cez našu pokožku.
@anonym_d89fde tiež by ma to zaujimalo na akom princípe to funguje.Kupujem v pepcu a dávam 2 kusy, ale ja to fakt miešam červené s bielym, čierne😂
Kedysi som používala, ale raz mi upchali práčku a odvtedy sa bojím😅
@basullinka dávaj do sieťky na pranie 👍
@anonym_c016b1 presne ako písala baba potom nižšie pod mojou odpoveďou, už poznám to svoje prádlo a viem kde treba a kde asi nie. Mám ich nastrihané na 1/2, väčšinou dám tu 1/2 a úplne stačí. Keď periem niečo nové, tak dám 1 až 2 pre istotu. Ale to je skôr výnimočne. Nejde o to že by som prave na tom potrebovala šetriť, len sa mi to nechce zháňať pričasto. A teda ešte dodám, že fakt plnú práčku periem málokedy. Väčšinou to má porozdeľované, tak tie jednotlivé várky sú trochu menšie.
@anonym_c016b1 presne ako písala baba potom nižšie pod mojou odpoveďou, už poznám to svoje prádlo a viem kde treba a kde asi nie. Mám ich nastrihané na 1/2, väčšinou dám tu 1/2 a úplne stačí. Keď periem niečo nové, tak dám 1 až 2 pre istotu. Ale to je skôr výnimočne. Nejde o to že by som prave na tom potrebovala šetriť, len sa mi to nechce zháňať pričasto. A teda ešte dodám, že fakt plnú práčku periem málokedy. Väčšinou to má porozdeľované, tak tie jednotlivé várky sú trochu menšie.
@anonym_a5e0f2 ja to zas nepoužívam stále,občas sa stane ,že mám málo prádla ,tak prihodím iné farby a vtedy ich dám viac

áno, fungujú. používam colour catcher