icon

Biele fľaky na vypratom prádle. Ako ich odstrániť?

Včera o 17:52

Zbláznim sa !!! Má niekto skúsenosť s bielymi fľakmi na prádle, nie na všetkom a nie vždy, no často, možno ich na bleskom prádle len nevidieť, pri používaní gélu na pranie? Používali sme kedysi kvalitný prášok, objavovali sa fľaky. Tak sme ho vymenili za gél, objavovali sa tiež. Vymenili sme viackrát značku a stále rovnako. Myslela som, že je to možno práčkou, už sme ju mali dlhšie a nedávno sme kúpili novú .... aaaaa fľaky sú zase! Nič iné okrem pracieho gélu do práčky nedávam, periem zvyčajne na vyšších teplotách, vôbec nechápem ako môže tekutina toto robiť. Teraz som po zime prala krásnu kvalitnú zimnú bundu a na jednej časti bolo pár fľakov, tak som ju dala do práčky opäť a výsledok je na fotkách nižšie. Nefotila som všetky miesta, je toho neskutočne veľa a vidieť ich v realite oveľa viac 😣

viestta
Včera o 17:57

toto je kombinacia pracieho prostriedku a vodunepriepustneho materialu. Daj to este raz vyprat bez prasku na kratky program, vyperu sa zvysky, ktore tam ostali "zamknute" pri plachani a zmykani
Pre buducnost odporucam nepremokave bundy prat obratene neruby a so zapnutym zipsom

autor
Včera o 18:00
@viestta

toto je kombinacia pracieho prostriedku a vodunepriepustneho materialu. Daj to este raz vyprat bez prasku na kratky program, vyperu sa zvysky, ktore tam ostali "zamknute" pri plachani a zmykani
Pre buducnost odporucam nepremokave bundy prat obratene neruby a so zapnutym zipsom

@viestta ďakujem, mne zostávajú takéto fľaky aj na bavlnených čiernych nohavičkách, čiernych rifliach a pod.

simca06022011
Včera o 18:06
@anonym_autor

@viestta ďakujem, mne zostávajú takéto fľaky aj na bavlnených čiernych nohavičkách, čiernych rifliach a pod.

@anonym_autor len tolko, kvalitnu zimnu bundu nosim do cistiarne 🙂 ale teda.. neviem ako prach davkujes, a kam.. ale toto som nezazila.. nepises, ci sa to namoceni da zmyt, alebo to tam ostava ( cize je to "odfarbene".alebo len spinave).. aj na tej bavlne atd.
a este.. robi ti to len tmave pradlo...? mas dost vody v bubne.. lebo ten gel sa zvycajne komplet rozpusti vo vode, nema preco robit taketo flaky, cize viditelne s azle "rozmacha" vo vode

anonym_282b7a
Včera o 18:07

A keď to dáš opätovne bez prášku, vyperie ti to?

autor
Včera o 18:08
@simca06022011

@anonym_autor len tolko, kvalitnu zimnu bundu nosim do cistiarne 🙂 ale teda.. neviem ako prach davkujes, a kam.. ale toto som nezazila.. nepises, ci sa to namoceni da zmyt, alebo to tam ostava ( cize je to "odfarbene".alebo len spinave).. aj na tej bavlne atd.
a este.. robi ti to len tmave pradlo...? mas dost vody v bubne.. lebo ten gel sa zvycajne komplet rozpusti vo vode, nema preco robit taketo flaky, cize viditelne s azle "rozmacha" vo vode

@simca06022011 schádza to napr. aj poriadnym šúchaním v rukách, je to ako usadený prášok v povrchu textilu, ale teda nechápem ako to môže robiť gél.

simca06022011
Včera o 18:10

no dobre ale kam ten gel lejes?

sima234
Včera o 18:11

Mne to spraví, keď dám veľa prášku, alebo "preplním" práčku a sa to nedostatočne vypláchne pred žmýkaním.

autor
Včera o 18:11
@simca06022011

no dobre ale kam ten gel lejes?

@simca06022011 väčšinou priamo do práčky.

autor
Včera o 18:12
@sima234

Mne to spraví, keď dám veľa prášku, alebo "preplním" práčku a sa to nedostatočne vypláchne pred žmýkaním.

@sima234 skúsim dávať menej prádla, nedávame úplne plno, ale dosť.

simca06022011
Včera o 18:14
@anonym_autor

@simca06022011 väčšinou priamo do práčky.

@anonym_autor no tak zacni davat tam kde ma ist, do davkovaca.. viditelne bud jemalo vody, nerozpusti sa to, alebo kratky program zaroven... neexituje ze gel toto spravi ak je dobre davkovany a rozpusti sa vo vode ako ma. Das vela pradla, je tam malo vody, nebodaj nasiakavy material, do toho nalejes gel rovno na to pradlo a ono sa to nerozpusti dobre. Ja ma spredu plnenu pracku, tam urcite ziadne kusy gelu na pradle neostavaju ako beha ten bubon, ked je tam dost miesta a dost vody.

pinkgirl
Včera o 18:49

Stačí nastaviť na práčke plákanie naviac - je to bežná funkcia. Pripadne zváž množstvo pracieho prostriedku - možno ho staci menej.

autor
Včera o 19:18
@pinkgirl

Stačí nastaviť na práčke plákanie naviac - je to bežná funkcia. Pripadne zváž množstvo pracieho prostriedku - možno ho staci menej.

@pinkgirl ďakujem, skúsim.

anonym_aa87d4
Včera o 19:27

@anonym_autor Dúfam, že nie si ta sena, čo tu prednedávnom zapola práčku počas Veľkej noci, lebo chcela vyprať biele fľaky z mužových spermií.

evkatk
Včera o 19:47

Odkedy som mala deti, po vypraní ešte 3x pustím plákanie s troma programami. Tak mi navyše vyplácha ešte 9 x, ale fľaky po práškoch nezostanú ani na čiernom. Tak som si zvykla po prečítaní hrozného článku o práškoch, ktoré zostanú v prádle a nebezpečné látky z nich sa dostanú cez pokožku do tela. Ak prádlo po vypratí nevonia, znamená, že prášok už v ňom nie je. Voňavé prádlo je ešte plné prášku. Podobné je to aj s avivážou. Niektoré obsahujú nebezpečné súčasti.

autor
Včera o 20:01
@anonym_aa87d4

@anonym_autor Dúfam, že nie si ta sena, čo tu prednedávnom zapola práčku počas Veľkej noci, lebo chcela vyprať biele fľaky z mužových spermií.

@anonym_aa87d4 žiaľ, nie, s tým by som si asi vedela lepšie poradiť 😄