icon

Čo pomáha na vyčistenie pripálenej rúry?

bielasovicka
1. júl 2026

Ahojte. Baby, stala sa mi taka vec. Piekla som v rúre marhuľový džem. No keď mi to začalo už bublat, tak mi to pretieklo cez ten plech do vnútra rúry, a samozrejme sa to tam pripalilo. Mala som taký dym a smrad v kuchyni ze dovi dopo🙈. Ach, už to mám hotové aj vyčistenú rúru co som cistila hádam 10x.ale nie všetko sa mi dalo vyumyvat. Dávala som tam spray na rúry, sodabikarbonu s octom, jar, ale stále mi tam to pripálené ešte zostalo. Neviete čo by nato pomohlo? Ide ma poraziť.

anonym_3496e6
1. júl 2026

poloz do rury mokre handry a udrzuj ich mokre par dni a postupne vytieraj co sa odmocilo

anonym_3496e6
1. júl 2026

jo a nabuduce pec na teplovzduch na 14, nebude tak bublat

anonym_1fd7d9
1. júl 2026

well donne čistič na pripálenín za studena. vyskúšala som rozne bežné prípravky, ale tento je top.
minulý týždeň sme kúpili v Terne

bielasovicka
autor
1. júl 2026

Chcela som ešte dodať že takto som džem robila prvý krát. Doteraz vždy len normálne v hrnci.

bielasovicka
autor
1. júl 2026
@anonym_1fd7d9

well donne čistič na pripálenín za studena. vyskúšala som rozne bežné prípravky, ale tento je top.
minulý týždeň sme kúpili v Terne

@anonym_1fd7d9 well done mam, ale to je odmastovac za studena. Aj to je dobre?

bielasovicka
autor
1. júl 2026
@anonym_3496e6

jo a nabuduce pec na teplovzduch na 14, nebude tak bublat

@anonym_3496e6 piekla som na 180 horný Dolný ohrev.

vikusjk
1. júl 2026

@bielasovicka ja som kedysi s tymto dala dole z rury vsetko. dnes pouzivam len pyrolyzu (nemas? alebo incu samocistiacu funkciu na rure)

bielasovicka
autor
1. júl 2026
@vikusjk

@bielasovicka ja som kedysi s tymto dala dole z rury vsetko. dnes pouzivam len pyrolyzu (nemas? alebo incu samocistiacu funkciu na rure)

@vikusjk také nemám, mám takú penu v spreji z dm.

anonym_3496e6
1. júl 2026
@bielasovicka

Chcela som ešte dodať že takto som džem robila prvý krát. Doteraz vždy len normálne v hrnci.

@bielasovicka robime v rure uz celkom dlho, mame to vymakane. Mam stastie, ze mam taky obrovsky kastrol co do neho vojde 5 kil ovocia a aj vojde do rury, takze uz nerobim na plechu. A zistila som, ze 140°na teplovzduch je sice na dlhsie, ale nic nepeni, aj slivky aj marjule si tam tisko sedia az kym nie su rozvarene. Ked su rozvarene uz len dovarim s cukrom na sporaku, co ide velmi rychlo.

bielasovicka
autor
1. júl 2026
@anonym_3496e6

@bielasovicka robime v rure uz celkom dlho, mame to vymakane. Mam stastie, ze mam taky obrovsky kastrol co do neho vojde 5 kil ovocia a aj vojde do rury, takze uz nerobim na plechu. A zistila som, ze 140°na teplovzduch je sice na dlhsie, ale nic nepeni, aj slivky aj marjule si tam tisko sedia az kym nie su rozvarene. Ked su rozvarene uz len dovarim s cukrom na sporaku, co ide velmi rychlo.

@anonym_3496e6 ja som dala najväčší plech, akurát sa tam vošli 2,3 kg marhúľ. Len som nerátala s tým ze to takto vykypi. Robila som takto 1x, chcela som vyskúšať aké to bude. Džem sa mi podaril perfektný, len ta rúra pripečená od toho má stve🫣

bielasovicka
autor
1. júl 2026
@anonym_3496e6

@anonym_3496e6 a ako dlho pečies na teplovzduchu?

anonym_3496e6
1. júl 2026
@bielasovicka

@anonym_3496e6 a ako dlho pečies na teplovzduchu?

@bielasovicka 5 kil sa pieklo asi 3 hodiny, potom si hodinu polezali v horucej rure, kym dosiel na nich rad. Vybrala som hrniec, nasypala cukor, ked prevreli asi 15 minut naflaskovala som to. Je pekne husty, ale je to aj tym, ze je strasne sucho a tie marhule nepustili tolko stavy ako zvycajne, nebolo ich treba tak redukovat

anonym_1fd7d9
1. júl 2026
@bielasovicka

@anonym_1fd7d9 well done mam, ale to je odmastovac za studena. Aj to je dobre?

@bielasovicka keby si videla ako som očistila maminu starú extremne zapečenú panvicu , samozrejme iba zvonku, tak neuveríš. 15 rokov staré nánosy.
98 % zliezlo, dala som ju hore dnom na velký kus novín, a nastriekala , 3 vrstvy. potom umyla. ešte nejaké fľaky zostali, úplne tenučké, ale už som nemala čas urobiť jej ešte jeden malý wellnes.

bielasovicka
autor
1. júl 2026
@anonym_3496e6

@bielasovicka 5 kil sa pieklo asi 3 hodiny, potom si hodinu polezali v horucej rure, kym dosiel na nich rad. Vybrala som hrniec, nasypala cukor, ked prevreli asi 15 minut naflaskovala som to. Je pekne husty, ale je to aj tym, ze je strasne sucho a tie marhule nepustili tolko stavy ako zvycajne, nebolo ich treba tak redukovat

@anonym_3496e6 mňa napadlo ze aj ja mam taky veľký pekáč co mam na hus ci morku keď sa pečie. A to je aj hlboké, nabudúce budem robiť v tom.

bielasovicka
autor
1. júl 2026
@anonym_1fd7d9

@bielasovicka keby si videla ako som očistila maminu starú extremne zapečenú panvicu , samozrejme iba zvonku, tak neuveríš. 15 rokov staré nánosy.
98 % zliezlo, dala som ju hore dnom na velký kus novín, a nastriekala , 3 vrstvy. potom umyla. ešte nejaké fľaky zostali, úplne tenučké, ale už som nemala čas urobiť jej ešte jeden malý wellnes.

@anonym_1fd7d9 no už som to s tým nastriekala. Ináč som aj zabudla ze to mam, veľmi to nepoužívam lebo mi to strašne smrdí, dusi ma to. No nič, dám si rúško 😁

anonym_3496e6
1. júl 2026
@bielasovicka

@anonym_3496e6 mňa napadlo ze aj ja mam taky veľký pekáč co mam na hus ci morku keď sa pečie. A to je aj hlboké, nabudúce budem robiť v tom.

@bielasovicka to je presne to co mozes pouzit, ked das surove ovocie aj do plna, ked sa rozpecie klesne na polovicu a nehrozi, ze zdrhne z pekaca

anonym_1fd7d9
2. júl 2026
@bielasovicka

@anonym_1fd7d9 no už som to s tým nastriekala. Ináč som aj zabudla ze to mam, veľmi to nepoužívam lebo mi to strašne smrdí, dusi ma to. No nič, dám si rúško 😁

@bielasovicka ved ja som čistila na dvore 🙂
ta ako, pomohlo niečo ?