Je 30 € za upratovanie dvojizbového bytu málo?
30€ za dvojizbový byt. Som totálne hlúpa alebo je to fakt malo?
@anonym_autor Presne tak, ale vieš ako to je, niekto si myslí, že študoval a nedaj boh aby zarábal menej ako nejaká upratovačka. Dehonestácia povolaní v 21 storočí funguje stále, bohužiaľ. Nech sa ti darí.
@alica110 Ďakujem. Môj otec, tiež inžinier, mi vždy vravel.... Koľko hlupákov má titul. A zároveň naopak. Preto nenávidím rozdeľovanie podľa "vzdelania". Áno, má to samozrejme význam, ale to sa týka už vyšších špecializácii v rôznych odboroch. To áno. Ale u tých běžných ľudí.... Prečo ak je niekto v niečom šikovný, nemal by sa adekvátne ohodnotiť? Ja keby som hľadala niekoho na upratovanie, radšej priplatím a zvolím niekoho s príjemným vystupovaním, šikovného a aspoň na pohľad zodpovedného. Nepustím si domov za lacný peniaz kdekoho.
@alica110 Ďakujem. Môj otec, tiež inžinier, mi vždy vravel.... Koľko hlupákov má titul. A zároveň naopak. Preto nenávidím rozdeľovanie podľa "vzdelania". Áno, má to samozrejme význam, ale to sa týka už vyšších špecializácii v rôznych odboroch. To áno. Ale u tých běžných ľudí.... Prečo ak je niekto v niečom šikovný, nemal by sa adekvátne ohodnotiť? Ja keby som hľadala niekoho na upratovanie, radšej priplatím a zvolím niekoho s príjemným vystupovaním, šikovného a aspoň na pohľad zodpovedného. Nepustím si domov za lacný peniaz kdekoho.
@anonym_autor A dobre robíš. Dnes stačí študovať na nejakej súkromnej škole a je z teba inžinier, aj keď si na strednej ledva preliezal so štvorkami. Nedaj sa znechutiť. Sesternica maká na sezóny v zahraničí, akoby ju tu na mk nazvali, robí podradné práce. Ale za tie “podradné práce” si zarobí viac ako niekto s VŠ na Slovensku na hpp.
@anonym_autor A dobre robíš. Dnes stačí študovať na nejakej súkromnej škole a je z teba inžinier, aj keď si na strednej ledva preliezal so štvorkami. Nedaj sa znechutiť. Sesternica maká na sezóny v zahraničí, akoby ju tu na mk nazvali, robí podradné práce. Ale za tie “podradné práce” si zarobí viac ako niekto s VŠ na Slovensku na hpp.
@alica110 Tebe riadne prepina. Porovnavat podradne prace v zahranici s prijmami na Slovensku. Aj pani zarobi viac v zahranici. Ale ona chce zarabat na Slovensku.
@anonym_10c86b Ach, ty anonymný hrdina 🙋♀️ Ani pod svojim menom nevieš napísať 😁
@alica110 Viem. Ale nechcem. To co pises je ale zabavne. Aj inzinier v Nemecku zarobi trikrat viac ako na Slovensku.
@alica110 presne, robila som roky vo verejnej správe. Veľa vecí na zodpovednosť, zástupkyňa riad. A? Normálne som upratovačke závidela. Musela som preč a bola som veľmi spokojná. A kamarátka, roky na soc.odbore pracovala. Potom odišla robiť chyžnú do AT. Vyjadrila sa len, že ľutuje, že tak neurobila skôr.
@anonym_autor podľa toho - prečo nejdeš teda aj ty do AT? veď by si tam zarobila viac ... a keď si z BA tak to ani nemáš ďaleko ...
@anonym_autor podľa toho - prečo nejdeš teda aj ty do AT? veď by si tam zarobila viac ... a keď si z BA tak to ani nemáš ďaleko ...
@biba_18 nie som z BA, som z dediny. A v AT som bola istý čas a spokojná. Len už, čím som staršia chcem byť pri svojej rodine. Mám ešte mal.deti a rodina mi veľmi chýbala a kamarátka mala dospelé už.
Vidím, že som si vybral zlú profesiu, mal som byť upratovačka...to by mi stačilo mesačne spraviť 10 domov za 200€ a som vysmiaty. Myslím, že svoje deti ani nebudem posielať na VŠ, v dnešnej dobe to prestáva dávať zmysel, mám dojem, že upratovačky, cukrárky, kuchárky atď. zarobia viac než vyštudovaný ľudia.
Torta od cukrárky čo pečie doma na čiernotu 100€
@jaroslav81 Reči máš, ale upratovať aj tak nebudeš. A zamysli sa prečo?
Ono sa najlepšie závidí, keď si človek vydelí "hrubú" odmenu čistým časom práce a to porovnáva s čistou mzdou. Ale nevidno všetky tie prestoje a réžiu okolo - tá upratovačka to nemá, že by niekam došla každý deň a 8 hodín v kuse tam robila. Preto upratovačka niekde vo fabrike má na hodinu toľko, koľko má (pričom má vlastne dvojnásobok, treba sa pozerať na celkovú cenu práce, to je to, čo to stojí zamestnávateľa). Ale nemusí zháňať zákazky a pod. (a áno, keby tá upratovačka živnostníčka mala platiť dane a odvody tak ako sa má, tá celková cena služby by bola ešte vyššia).
@jaroslav81 Reči máš, ale upratovať aj tak nebudeš. A zamysli sa prečo?
Ono sa najlepšie závidí, keď si človek vydelí "hrubú" odmenu čistým časom práce a to porovnáva s čistou mzdou. Ale nevidno všetky tie prestoje a réžiu okolo - tá upratovačka to nemá, že by niekam došla každý deň a 8 hodín v kuse tam robila. Preto upratovačka niekde vo fabrike má na hodinu toľko, koľko má (pričom má vlastne dvojnásobok, treba sa pozerať na celkovú cenu práce, to je to, čo to stojí zamestnávateľa). Ale nemusí zháňať zákazky a pod. (a áno, keby tá upratovačka živnostníčka mala platiť dane a odvody tak ako sa má, tá celková cena služby by bola ešte vyššia).
@hefo nuž, dnes každý závidí každému😔. Nakoniec budú závidieť aj tej upratovačke. Ako ja kedysi. Ono ide aj o to, o čo človeku ide. Či o peniaze, prestíž, tituly, spokojnosť, kľud. Ale, nikdy nebudem súhlasiť s tým, že nejaká práca znižuje hodnotu človeka.
@hefo ale ani autorka nezoženie pravidelné bežné upratovanie za 50€ na 2-izbový byt. to bude musieť mať šťastie... ku mne chodí pani za 10€/h - a nemá voľné termíny... popri práci zarobí 600-800€ mesačne v čistom ... myslím že ak by pýtala viac, až toľko pravidelných zákazníkov by nemala ...
@anonym_autor 10 eur nie je lacny peniaz, je to adekvatna suma, pozri si stranku hludacky xy mladych dievcat, co vyzeraju prijemne a sumy sa pohybuju okolo 8 eur ta hodinu v priemere
@hefo ale ani autorka nezoženie pravidelné bežné upratovanie za 50€ na 2-izbový byt. to bude musieť mať šťastie... ku mne chodí pani za 10€/h - a nemá voľné termíny... popri práci zarobí 600-800€ mesačne v čistom ... myslím že ak by pýtala viac, až toľko pravidelných zákazníkov by nemala ...
@biba_18 ak ti chodí pani za 10€na hod.to je ok. Lebo non stop robí. To akurát myslím. Moja mama mala zlomenú nohu, ja som bola mimo SK a chcela opatr., 10€ na hod. Lenže to bolo len nachystať lavór na kúpeľ nôh a pár metrov do obchodu pre 4-5 věcí. Ono to upratovanie je o tom, že tá žena sa nezastaví. Robí nonstop.
@biba_18 ja nechcem pravidelné upratovanie (teda chcela by som, ale to je zložité) Inak, je rozdiel pravidelná činnost, či upratovanie, opatrovanie. A jednorázová - tam je platené viac.
@anonym_autor 10 eur nie je lacny peniaz, je to adekvatna suma, pozri si stranku hludacky xy mladych dievcat, co vyzeraju prijemne a sumy sa pohybuju okolo 8 eur ta hodinu v priemere
@zuzana76 určite to nie je málo. Ale zase podľa toho ako, za čo. To je tak variabilné, že sa to nedá takto jednoznačne povedať. To chce naozaj osobný úprimný rozhovor.
@zuzana76 určite to nie je málo. Ale zase podľa toho ako, za čo. To je tak variabilné, že sa to nedá takto jednoznačne povedať. To chce naozaj osobný úprimný rozhovor.
@anonym_autor to som pisala vyssie, ze ano, vzdy treba zvazit, co vsetko treba urobit, ked si davam
Upratovat raz stvtrocne, tak ok, dam aj 100 eur vratane okien napriklad. Alebo ked sme vypratavali dom to bolo 1500 eur za dva dni, ale to bolo rozkladanie nabytku, vypratavanie do kontajnerov, umyvanie podlah, vysavanie, cistenie komplet sanity, dokladne vyprazanie velkeho domu. Ale to bola firma- 2 zeny a 3 chlapi nabehli a trbalo to dva plne osemhodinove dni. Cize ta suma moze byt variabilna, ale pravidelne by som neplatila 20 eur na hodinu.
@anonym_autor to som pisala vyssie, ze ano, vzdy treba zvazit, co vsetko treba urobit, ked si davam
Upratovat raz stvtrocne, tak ok, dam aj 100 eur vratane okien napriklad. Alebo ked sme vypratavali dom to bolo 1500 eur za dva dni, ale to bolo rozkladanie nabytku, vypratavanie do kontajnerov, umyvanie podlah, vysavanie, cistenie komplet sanity, dokladne vyprazanie velkeho domu. Ale to bola firma- 2 zeny a 3 chlapi nabehli a trbalo to dva plne osemhodinove dni. Cize ta suma moze byt variabilna, ale pravidelne by som neplatila 20 eur na hodinu.
@zuzana76 a môžem sa spýtať? Radšej zaplatíte firme, či konkrétnej osobe? Ďakujem
@zuzana76 a môžem sa spýtať? Radšej zaplatíte firme, či konkrétnej osobe? Ďakujem
@anonym_autor je mi to jedno, ale mam konkretnu osobu, ktora mi chodieva castejsie /asi 4x do roka), firmu som volala na naozaj velke veci, inak si upratujem sama, aj tu osobu co volam, tak jej dam len take basic veci skor porobit, ako umyt sklo v sprchovom kute, okna, podlahy, chulostive veci ako drevene parapety a dreveny nabytok si vylestim radsej sama.
@anonym_autor je mi to jedno, ale mam konkretnu osobu, ktora mi chodieva castejsie /asi 4x do roka), firmu som volala na naozaj velke veci, inak si upratujem sama, aj tu osobu co volam, tak jej dam len take basic veci skor porobit, ako umyt sklo v sprchovom kute, okna, podlahy, chulostive veci ako drevene parapety a dreveny nabytok si vylestim radsej sama.
@zuzana76 takže jej celkom akoby neveríte. Takže tak asi berú každú "upratovačku"....hm😞
@zuzana76 takže jej celkom akoby neveríte. Takže tak asi berú každú "upratovačku"....hm😞
@anonym_autor ja som pedant a mas pravdu, verim len sebe a muzovi, ja si radsej porobim veci sama, ale kedze obcas mam obdobie, ze som velmi zaneprazdnena a nestiham, tak vtedy vyuzijem jej sluzby. Ja som sa nalakala, ked mi zacala drevenu parapetu umyvat vodou, tak som ju zrusila, ze takto nie. Je v mojom veku a peniaze sa jej zidu, takze si ju volavam, ale na veci, co som vymenovala a myslim, ze za ten objem prace je tych 100 eur ok.
@anonym_autor ... vieš "neverím"... Ono je to zložité. Ja som mala celkovo na upratovanie už 6 žien. A každá bola úplne iná, aj čo sa týka kvality, rýchlosti, ceny, a toho ako sme si sadli. A ja osobne hľadám človeka, ktorému nebudem chodiť za chrbtom a ukazovať mu čo má robiť a kontrolovať ho. Raz bola pani na umývanie okien a umývala 4,5 hodiny okno zubnou kefkou skoro ma šľahlo, keď som si to všimla (ja som pracovala homeofice). No a o každej by som mohla napísať niečo... proste ako hľadať ihlu v kope sena.
@anonym_autor ... vieš "neverím"... Ono je to zložité. Ja som mala celkovo na upratovanie už 6 žien. A každá bola úplne iná, aj čo sa týka kvality, rýchlosti, ceny, a toho ako sme si sadli. A ja osobne hľadám človeka, ktorému nebudem chodiť za chrbtom a ukazovať mu čo má robiť a kontrolovať ho. Raz bola pani na umývanie okien a umývala 4,5 hodiny okno zubnou kefkou skoro ma šľahlo, keď som si to všimla (ja som pracovala homeofice). No a o každej by som mohla napísať niečo... proste ako hľadať ihlu v kope sena.
@anonym_026abd ja som mala tiež jeden čas pani, ktorá mala asi nejaké neliečené OCD😂 Jasne som jej povedala, čo má urobiť a ona sa zasekla na digestore, ktorý v tom zozname vôbec nebol, ale "jej to nedalo", takže jej upratovanie zabralo skoro 8 hodín, som myslela, že sa obkreslím🙄🙉 Dostala potom ešte jednu šancu, ktorú presrala podobným spôsobom, takže potom som si našla inú a tá bola výborná.
@anonym_026abd v pohode, vždy sa dá hádam rozumne dohodnúť. Každý asi má "niečo" na čo si "potrpí". A sú aj takí, ktorí nemajú nič a len treba spratať klasický bordel. Vždy je to o komunikácii. Nikdy by som nerobila niečo, čo odo mňa nechcú. Ja som v prvom rade opatrovala a upratala podľa seba (hlavne izbu opatrovaného). Tiež by som neplatila niekomu, kto robí, čo nechcem 😅
Ale hádam sa tu zhodneme, že "pani na upratovanie" môže mať úroveň. A netreba sa navyšovať, ani podceňovať. Lebo diskusia sa akosi zvrtla. Ja vravím, všetko je o komunikacii, ktorú som ja zavrhla🙁A preto je tento prisoevok.
@anonym_026abd v pohode, vždy sa dá hádam rozumne dohodnúť. Každý asi má "niečo" na čo si "potrpí". A sú aj takí, ktorí nemajú nič a len treba spratať klasický bordel. Vždy je to o komunikácii. Nikdy by som nerobila niečo, čo odo mňa nechcú. Ja som v prvom rade opatrovala a upratala podľa seba (hlavne izbu opatrovaného). Tiež by som neplatila niekomu, kto robí, čo nechcem 😅
@anonym_autor áno je to o komunikácií, aj dodržaní toho na čom sme sa dohodli. Môže mať pani úroveň aj vzdelanie. Tá posledná mala VŠ, ale bola akási nepriebojná. Paradoxne skončila bez vysvetlenia a môj názor je, že sa jej zdalo za prácu málo. Pritom som jej vždy dala viac ako pýtala, ešte aj som jej domov pre deti nabalila (oblečenie, zo záhrady atď.) Hmmm... už som to nejako vzdala, vždy som sa snažila vybrať pani, ktorá bola v nejakých ťažkostiach, potrebovala podporiť, privyrobiť si a aj tak som nakoniec vyšla z toho za "blbku"
@anonym_autor áno je to o komunikácií, aj dodržaní toho na čom sme sa dohodli. Môže mať pani úroveň aj vzdelanie. Tá posledná mala VŠ, ale bola akási nepriebojná. Paradoxne skončila bez vysvetlenia a môj názor je, že sa jej zdalo za prácu málo. Pritom som jej vždy dala viac ako pýtala, ešte aj som jej domov pre deti nabalila (oblečenie, zo záhrady atď.) Hmmm... už som to nejako vzdala, vždy som sa snažila vybrať pani, ktorá bola v nejakých ťažkostiach, potrebovala podporiť, privyrobiť si a aj tak som nakoniec vyšla z toho za "blbku"
@anonym_026abd nuž, naozaj je to o komunikacii a pravidlách. Vopred si vydiskutovať. Aj keď som si vedomá, že možno až po prvom, druhom raze sa uvidí. Čiže možno raz na skúšku? Aj to by bolo riešenie. Ja možno by som obetovala napr. 2 hod.zadarmo (riziko nezaplatenia) ale ok. Potom by mala zlé recenzie. Ale ak je niekto seriózny, ukáže sa. Neviem.
Ale hádam sa tu zhodneme, že "pani na upratovanie" môže mať úroveň. A netreba sa navyšovať, ani podceňovať. Lebo diskusia sa akosi zvrtla. Ja vravím, všetko je o komunikacii, ktorú som ja zavrhla🙁A preto je tento prisoevok.
@anonym_autor cena je hlavne otázka dopytu a ponuky. Keď bežný človek zarobí v tvojej lokalite napr 1000€ v čistom, tak si asi nezavolá upratovačku raz do týždňa za 50€. Ani tých 30€ by nedal, čo je tebe málo. V podstate nikto nie je ochotný platiť upratovačke viac, než koľko by on zarobil za ten čas čo tam upratovačka strávi. Takže keď chceš zarábať veľa, zužuje sa ti okruh potenciálnych zákazníkov. Ty môžeš mať úplne oprávnene pocit, že tvoja služba je hodná viac než 30€ za byt. Ale či je toho naozaj hodná sa ukáže až vtedy, ak ti toľko budú ľudia ochotní platiť, a nájdeš dosť takých ľudí aby si si zarábala dlhodobo toľko koľko očakávaš. V situácii keď je tu kopa ukrajiniek ktoré za 30€ spravia naozaj veľké dôkladné upratovanie väčšieho bytu, a sú pri tom aj milé a spoľahlivé, sa budeš musieť dosť obracať aby si našla zákazníkov ktorí ti zaplatia viac.

Chodila som opatrovať. Za to som mala vopred dohodnutú čiastku. K tomu som im aj upratovala, bez nejakého nároku. Prešiel mi čas aspoň. Ale upratala som, čo som chcela a videla, že treba. Pani mi chcela zaplatiť extra, no mne to bolo hlúpe (žiaľ, taká dávna výchova, za opatrovanie som mala toľko, koľko som si ja určila ). Potom vidím inzerát, kde je ponuka, veľa reakcií, ozvem sa a dajú 30€ za dvoj izbák. No neviem.....prišlo mi to málo, urimne. A ako tu už bolo to trápne vyjadrenie, aby inžinier zarábal menej ako upratovačka? Hm. Tak bohužiaľ. Žijeme v dobe, kedy vš vzdelaní ľudia ako aj ja, ktorí pracujú v štátnej, verejnej správe na nižších pozíciách normálne zarábajú menej ako zruční murári, elektrikári, remeselníci. Ale niekto má stále pocit, že vzdelaním dosiahol "neviem čo". Ja vravím, že "šikovné ruky, ochota a úsmev" je to dôležité. A preto sa netreba podceňovať. Preto som sa vzdala pôvodného zamestnania.
@anonym_autor Presne tak, ale vieš ako to je, niekto si myslí, že študoval a nedaj boh aby zarábal menej ako nejaká upratovačka. Dehonestácia povolaní v 21 storočí funguje stále, bohužiaľ. Nech sa ti darí.