icon

Je parný generátor lepší než bežná žehlička?

21. jún 2026

Pozeram, ze vela ludi na ne neda dopustit, ale ked vidim cenu, trochu vaham.

Je to naozaj taky rozdiel oproti beznej zehlicke, alebo je to jedna z tych veci, ktore clovek po case prestane vyuzivat? Zehlim vsetko, mam to tak rada 🙂 zehlenie mam vyslovene ako relax 🙂

autor
21. jún 2026

Možno ak máte, rovno keby ste mi napísali, s akým modelom máte dobré skúsenosti.

anonym_a7bb9a
21. jún 2026

Mám starší generátor (asi 8r) a za mňa nie, až taký rozdiel to nie je. Ale rada si prečítam, ako technika pokročila.

lubka474
21. jún 2026

Za mna ano, mam philips . Minimalne uz iba v tom, ze vobec neriesim ci zehlim zaclonu alebo tricko, vzdy je tam spravna teplota a nemam strach ak si zehlicku vezme dcera a ide zehlit sama 😃

venom19
21. jún 2026
@lubka474

Za mna ano, mam philips . Minimalne uz iba v tom, ze vobec neriesim ci zehlim zaclonu alebo tricko, vzdy je tam spravna teplota a nemam strach ak si zehlicku vezme dcera a ide zehlit sama 😃

@lubka474 toto dokaze ak kvalitna zehlicka, mam taku, za mna generator velky a neprakticky, hoci, vlastnu skusenost nemam, haha

tilly
21. jún 2026

Ak veľa zehlis, tak je to super, ide to rýchlo, samotná žehlička je ľahká. Ja použijem žehličku tak raz za mesiac, tak to bola trošku zbytočná investícia

miricka77
21. jún 2026

@anonym_autor Mám to tak ako ty,a určite kúp generátor. Žehličky mi vždy tiekli a kvalitná žehlička vyjde pomaly toľko,čo generátor.Ja mám Philips,švagriná Tegal,ale Philips je lepší. Ja ho mám vždy po ruke a áno,samotná žehlička od generátora je ľahká. Neriešiš teplotu,je to za mňa siper,ja nedám dopustiť. Žehlím často.

anonym_9fb83e
21. jún 2026
@anonym_autor

Možno ak máte, rovno keby ste mi napísali, s akým modelom máte dobré skúsenosti.

@anonym_autor za mna to je nieco ako porovnavat skodu 100 a rollsroyce obe posluzia a dovezu ta z bodu a do bodu b ale rozdiel je enormny..

biba_18
21. jún 2026

myslím že pri veľkom žehlení je generátor super. ja nemám, ale ak by som mala veľa žehliť, tak idem do neho. ja mám ale okrem žehličky naparovač (mám steamery) - a na 90% používam ten. žehličku iba na nepoddajné tkaniny a na obrusy ... generátor by som asi tiež kupovala steamery (asi, možno)

anonym_31ea25
21. jún 2026
@miricka77

@anonym_autor Mám to tak ako ty,a určite kúp generátor. Žehličky mi vždy tiekli a kvalitná žehlička vyjde pomaly toľko,čo generátor.Ja mám Philips,švagriná Tegal,ale Philips je lepší. Ja ho mám vždy po ruke a áno,samotná žehlička od generátora je ľahká. Neriešiš teplotu,je to za mňa siper,ja nedám dopustiť. Žehlím často.

@miricka77 a ktory philips odporucas? Lebo teda zehlicku mam Tefal a zvazujem parny generator, uz sa mi cosi aj pozdavalo, tak max. do 200 eur by som asi chcela, len...to je ok, ze sa stale musi stlacat ten gombik na naparovanie? Ci ako to tam vlastne funguje?

anonym_bfbcab
22. jún 2026
@anonym_31ea25

@miricka77 a ktory philips odporucas? Lebo teda zehlicku mam Tefal a zvazujem parny generator, uz sa mi cosi aj pozdavalo, tak max. do 200 eur by som asi chcela, len...to je ok, ze sa stale musi stlacat ten gombik na naparovanie? Ci ako to tam vlastne funguje?

@anonym_31ea25 tiez mam philips a teda drahy bol. Žehlenie je nebe a dudy. Perfekt. Neviem či existuje do 200 eur, Môj stál cca 500. Žiadny gombík na paru netreba držať či stláčat. Pokrok je to v žehlení až na tú cenu. Dostala som darom, inak by som pozerala po lacnejších. Pred tym som mala okolo 260 eurovy generator. Tento je topka. Prajem spravne rozhodnutie

miricka77
22. jún 2026
@anonym_31ea25

@anonym_31ea25 Ja mám už starší typ,ale čo som pozerala,tak tu sériu 6000 kúpiš do 200€. Nay ma teraz zľavy na ne. Pozeraj príkon a parný ráz čím vyšší.

miricka77
22. jún 2026
@anonym_31ea25

miricka77
22. jún 2026
miricka77
22. jún 2026

@anonym_autor Pozri ceny s extra kódom,podľa mňa super.

simca06022011
22. jún 2026

popravde, mne to kvoli rozmerom nevyhovuje ani sa mi to nepaci... nekupila by som si to, tiez som to obzerala par rokov dozadu. A to zehlim vela, vyberam si ale kvalitnu zehlicku s riadnym prikonom a parnym vykonom. A nekupujem si lahke zehlicky, teda ak ratam ze tam nalejem aj vodu, tak s vyssou vahou sa mne lepie zehli, netreba s tym tlacit, na jeden sup to ozehli dve strany atd.

anonym_31ea25
22. jún 2026

Dakujem Vam, popozeram to. A nemate s tym pradlo vlhke? V jednej diskusii som nasla aj take, ze jedna pani sa stazovala na vlhke pradlo. A ze bolo take zvlnene po zehleni. Ze presla na zehlicku znova.
No a treba asi aj novu dosku na zehlenie, lebo vsak ja mam po mame este taku so zakladom z drevotriesky a to musi byt paropriepustne isto.
No cakame piate babatko, akurat na mna caka kopa plienok, dala som ich susit do susicky a to sa neda ani poskladat, rada by som si ulahcila zehlenie. Mam zehlicku Tefal, bola fajn, ale uz som ju znicila, tu zehliacu plochu a zacina mi tiect a praskaju plasty. Muzovi skydla z dosky na zem a skoro sa rozpadla 🫣. Pozerala som aj tento parny Tefal na Alze, co myslite?
https://m.alza.sk/tefal-sv8152e0-d7729983.htm

anonym_31ea25
24. jún 2026
@miricka77

@anonym_autor Pozri ceny s extra kódom,podľa mňa super.

@miricka77 prosim Ta, a zehliacu dosku asi tiez musim pozerat taku, co je vhodna pre genrator, ze? Ja mam len taku staru od mamy, a to je daka drevotrieska, to bude zle.

miricka77
24. jún 2026
@anonym_31ea25

@miricka77 prosim Ta, a zehliacu dosku asi tiez musim pozerat taku, co je vhodna pre genrator, ze? Ja mam len taku staru od mamy, a to je daka drevotrieska, to bude zle.

@anonym_31ea25 Asi áno,ja mám z Lidla v akcii,klasickú,ale je priepustná samozrejme.