icon

Must have potreby na upratovanie?

Dnes o 10:23

Ahojte, čo je u vás "must have" teda veci bez ktorých si neviete predstaviť upratovať? Prosím o rady od mopu, po hubky, prostriedky do kupelne hocico.. budem rada 🙂

Strana
z2
simca06022011
Dnes o 12:42

no.. ked tak okolo seba pozeram...
1) cistiaci sprej na kuchynu - pouzivala som uz rozne.. frosch, teraz mam method
2) biely domestos a wc kefa :D
3) florasept a "nieco na kamen" - Cleamen 410 aktualne - do kupelne
4) method na drevene podlahy, Dmkvoy cistic na laminat.
5) na kamenu podlahu lesklu pouzivam Banchem Pantra alkoholova , pripadne ine vonave cistice s alkoholom, tie nenechavaju flaky
6) na okna = stierka s dlhou tyčou, cleamen alebo HG na okna, a sprej na okna hocijaky napr Frosch teraz mam
7) mop pouzivam profi MEIKO, to co bezne vidite v nemocniciach a kancel budovach, len bez zmykacieho vozika :D mam ho pomaly 20rokov, neznicitelny to pomocnik.
8) zo strojov: vysavac, roboticky vysavac a ano aj Karcher na okna, dve vedra a kopa handier. Na okna mam teraz objav a to uterak na okna od meguairsu, to je ina original "autokozmetika" ale funguje super (ale napr bezne handry na okna, hladke funguju, zase netraba sa dat obondiat 30eurovymi handrami :D), aj cistic na okna a tekute stierace (to som natrela na sprchovaci kut) KIEZ by som tie stierace objavila skor :D reps skor ma mohlo napadnut napatlat to na skleneny sprchac. Nanohubka - na vsetko mozne, naj je to u mna na flaky na stenach, stropoch... obrovske balenie som kupila cez temu posledne (predtym som kupovala v DM). TEPOVAC na gauc, stolicky...
9) parny cistic si len poziciavam tak raz za rok, u mna doma je to nevyuzitelne castejsie

parvinka0001
Dnes o 12:45
@refly

Neviete niekto v čom je tá handra od viledy iná než iné mikrovlákno?

@refly neviem ale je super veľa žien si ju tiež chváli

beronsche
Dnes o 12:48
@anonym_3fd04f

No možno by sme sa predsa len mali všetci pokúsiť vymaniť z našej malosti a nepoužívať všade amerikanizmy, ak existuje slovenský výraz.

@anonym_3fd04f možno by sme uz mali pochopiť, že jazyk je živý a prirodzene sa obohacuje o cudzie slová a frázy.
Takto je to odjakživa.

anonym_3fd04f
Dnes o 12:59
@beronsche

@anonym_3fd04f možno by sme uz mali pochopiť, že jazyk je živý a prirodzene sa obohacuje o cudzie slová a frázy.
Takto je to odjakživa.

@beronsche naozaj to považuješ za obohacovanie?

anonym_e433e0
Dnes o 13:09

Tiež sa mi nepáči anglický výraz 😋
Vysávač -tycovy-hocikedy len vytiahnem(mám malé dieťa)
Fixinela
A okrem toho mi je jedno čo nájdem doma
ale toto musí byt🙂

beronsche
Dnes o 13:15
@anonym_3fd04f

@beronsche naozaj to považuješ za obohacovanie?

@anonym_3fd04f hovorím len jedno - že takto to je a vždy bolo, či sa to niekomu páči, či nie..
Nie je to ziaden znak malosti.
Ja veľa komunikujem v ang, takže mne osobne to absolútne nevadí.
Čo mi vadí viac, je poslovencovanie cudzích slov. Ale nie až tak, aby som kvôli tomu niekoho na soc.sieti kritizovala.

1sally12
Dnes o 14:10

veci bez ktorých si neviete predstaviť upratovať. A toto nešlo napísať aj do názvu témy? 🙄 všade pcháte tú angličtinu, to už sa neviete vyjadrovať po slovensky? Ľudstvo osprostieva ako minule keď tu jedna napísala mojho frajera sestry dcéra🙏

anonym_f899e0
Dnes o 15:31
@refly

Neviete niekto v čom je tá handra od viledy iná než iné mikrovlákno?

@refly ma v sebe také, akoby gumené čiastočky.

autor
Dnes o 16:19
@1sally12

veci bez ktorých si neviete predstaviť upratovať. A toto nešlo napísať aj do názvu témy? 🙄 všade pcháte tú angličtinu, to už sa neviete vyjadrovať po slovensky? Ľudstvo osprostieva ako minule keď tu jedna napísala mojho frajera sestry dcéra🙏

@1sally12 prečo opäť a zas sa riešia kraviny okolo. Názov upravil admin, ja som napísala do popisu a vysvetlila čo tým myslím...
Fakt neexistuje jediná diskusia kde sú normálne komentáre a K VECI

anonym_e1736f
Dnes o 16:39
@anonym_3c99b8

Tak krásna slovenčina a tak krásny jazyk. Tak jednoducho sa to dalo napísať. Ale nie... Dáma musí byť dôležitá a hlavne negramotná, keď sa pýta "must have"😂😂😂. Doporučujem najprv vypláchnuť mozog Savom a potom použiť niečo, čo ti rozprúdi krv v žilách a pohne ruky!!! A čo ja používam na upratovanie? Používam úplne bežné čistiace prostriedky, pretože byt udržiavam pravidelne v čistote a nepotrebujem žiadne kyseliny.

@1sally12 už keď chceš tak silno po slovensky, napíš taká slovenčina a taký jazyk... To čo si ty napísala, je cechizmus. Keď teda má byť všetko správne.

Strana
z2