Must have potreby na upratovanie?
Ahojte, čo je u vás "must have" teda veci bez ktorých si neviete predstaviť upratovať? Prosím o rady od mopu, po hubky, prostriedky do kupelne hocico.. budem rada 🙂
@anonym_autor pomocnici v podobe ostatnych clenov rodiny. Hned je vsetko hotove rychlejsie 🙂
@anonym_autor pomocnici v podobe ostatnych clenov rodiny. Hned je vsetko hotove rychlejsie 🙂
@simsalabim dakujem presne nato som sa pýtala
Tak krásna slovenčina a tak krásny jazyk. Tak jednoducho sa to dalo napísať. Ale nie... Dáma musí byť dôležitá a hlavne negramotná, keď sa pýta "must have"😂😂😂. Doporučujem najprv vypláchnuť mozog Savom a potom použiť niečo, čo ti rozprúdi krv v žilách a pohne ruky!!! A čo ja používam na upratovanie? Používam úplne bežné čistiace prostriedky, pretože byt udržiavam pravidelne v čistote a nepotrebujem žiadne kyseliny.
Vlhčené utierky na rôzne povrchy ( kupujem v Lidli). Máme dosť tvrdú vodu a teda na vodný kameň v sprch.kúte - modrý Pulirapid, na čierny granitový drez Method, hubky sa mi najviac osvedčili Spontex.
Mopov som vystriedala viacero, najviac mi vyhovoval od Leifheit konkrétne sada profi xl.
Od Leifheit aj sušiak na prádlo. Jediný ktorý mi vietor vonku neprevrátil ešte. Soľ do umývačky riadu - hrubozrnná od Finish. A Sanytol..
Aspoň čo mi tak narýchlo napadlo.
Tak krásna slovenčina a tak krásny jazyk. Tak jednoducho sa to dalo napísať. Ale nie... Dáma musí byť dôležitá a hlavne negramotná, keď sa pýta "must have"😂😂😂. Doporučujem najprv vypláchnuť mozog Savom a potom použiť niečo, čo ti rozprúdi krv v žilách a pohne ruky!!! A čo ja používam na upratovanie? Používam úplne bežné čistiace prostriedky, pretože byt udržiavam pravidelne v čistote a nepotrebujem žiadne kyseliny.
@anonym_3c99b8 to čo je za rekaciu? naozaj v otázke, kde sa pýtam na čistiace veci sa musis spravať ako 15 ročná? Nazov diskusie upravil admin a v popise som vysvetlila čo myslím.. fakt normálne zasnem ako v každej jednej aj uplne neškodnej diskusii sa musi najsť človek ako ty. Jedine čo viete tu uražať a správať sa ako...
Kyselina citrónová, tekutý prášok, "jar", prostriedky na drevenú podlahu, dlaždice, okná a wc.. rôzne handry (podľa spôsobu použitia), mop, kuchynské utierky. A to asi cela moja výbava.. 😊
No možno by sme sa predsa len mali všetci pokúsiť vymaniť z našej malosti a nepoužívať všade amerikanizmy, ak existuje slovenský výraz.
Ja som dostala takú handričku značky tupperware, neviem si to vynachváliť, používam už roky, stačí mokrou handrou prezrieť okno, zrkadlo a je to vyleštene bez chemikálie, predtým umyjem bežným čistiacim prostriedkom. Takže pre mňa táto handrička je určite must have.
Cela kopa roznych mikrovlaknovych upratovacich handier, ktore sa pravidelne peru a ciste odkladaju. S cistou handrou sa naozaj upratuje, nielen rozotiera spina od minula
Na podlahy vysavac a strapcovy mop. Na okna dobra stierka, netreba ich lestit. Z chemie cela rada Fixinela v rozprasovaci, na mastnotu, kupelnu, spary... Klasicka ruzova Fixinela na WC a Sifo na odpady. Okrem toho parny cistic na zazranu spinu a kedysi aj na zaluzie. mam aj biely ocot, ten pouzivam na vodny kamen.
Ja som dostala takú handričku značky tupperware, neviem si to vynachváliť, používam už roky, stačí mokrou handrou prezrieť okno, zrkadlo a je to vyleštene bez chemikálie, predtým umyjem bežným čistiacim prostriedkom. Takže pre mňa táto handrička je určite must have.
@bolarazjedna prosím ťa vieš mi poslať link na tú handričku? mám karcher na okná, ale aj tak mi tam ostávajú pásiky a toto mi príde super, čo si písala..
@bolarazjedna prosím ťa vieš mi poslať link na tú handričku? mám karcher na okná, ale aj tak mi tam ostávajú pásiky a toto mi príde super, čo si písala..
@zuzacka16 aj vileda fialová handrička je super len voda stačí
@zuzacka16 aj vileda fialová handrička je super len voda stačí
@parvinka0001 myslíš túto prosím ťa?
https://www.vileda.sk/handricky-a-handry/vileda...
@parvinka0001 myslíš túto prosím ťa?
https://www.vileda.sk/handricky-a-handry/vileda...
@zuzacka16 ano
@zuzacka16 ano
@parvinka0001 a fakt to funguje na okná? že proste umyješ okná a touto handričkou to len "doleštíš" teda stačí len namočiť a na mokro zotrieť sklo a to je všetko?
@parvinka0001 a fakt to funguje na okná? že proste umyješ okná a touto handričkou to len "doleštíš" teda stačí len namočiť a na mokro zotrieť sklo a to je všetko?
@zuzacka16 áno funguje. Ja sklá okenou vôbec neumývam/neleštím
https://www.dm-drogeria.sk/2-kusy-sklenene-hand...
Pozerám, že celkom drahé, ja som to dostala do daru od svokry. Ale naozaj funguje, používam to už roky
@zuzacka16
https://www.dm-drogeria.sk/2-kusy-sklenene-hand...
Pozerám, že celkom drahé, ja som to dostala do daru od svokry. Ale naozaj funguje, používam to už roky
@zuzacka16
@bolarazjedna no veru cena je parádna..skúsim ešte tú od viledy a potom uvidím..ďakujem
@lulana79 ani ja okenou, ale mám karcher na okná (neviem, či poznáš) no aj tak mi ostávajú pásiky, keď to "povysávam"
@zuzacka16 Viem. Ale táto handrička je fakt skvelá. Ja s ňou utieram aj batérie, lebo ja neznesiem kvapky vody na nej. Stále mám jednu aj v kúpelni. Ja ich často obmieňam, lebo jednou utieram aj okenné rámy, alebo pretriem nábytok na terase. Jednu, vždy tú najnovšiu a najčistejšiu mám iba na sklo.
@zuzacka16 Viem. Ale táto handrička je fakt skvelá. Ja s ňou utieram aj batérie, lebo ja neznesiem kvapky vody na nej. Stále mám jednu aj v kúpelni. Ja ich často obmieňam, lebo jednou utieram aj okenné rámy, alebo pretriem nábytok na terase. Jednu, vždy tú najnovšiu a najčistejšiu mám iba na sklo.
@lulana79 ok, skúsim kúpiť, predsa by to bolo jednoduchšie ako s karcherom..takže len namočíš, vyžmýkaš a pretrieš okná? chápem, že z hrubej špiny musia byť umyté...
Biely ocot, perkarbonát sodný, scrub mommy hubka (drahá ale vydrží mi neskutočne dlho a dobre sa mi s ňou umýva), nanohubka, nakoľko máme veľké terasové okná tak aj elektrická stierka na okná.
@anonym_3c99b8 Ty si pekne mimo!

perkarbonat sodny