icon

Periete tričká s aplikáciami pri vyššej teplote?

Včera o 05:28

Periete tričká s aplikáciami aj na 60 keď páchnu od pubertálneho potu? Nejaké iné účinné rady okrem vysokej teploty? Kúpila som sprej proti zápachu ale nezaberá.

esther100
Autor odpoveď zmazal
dadis
Včera o 05:35

@anonym_autor Skus dezinfekciu a vyprat na 60, ked nepomoze, tak tricko vyhod. A pubis nech pouziva antiperspirant. Dvoch sporrujucich pubertakov mam - nikdy im veci nesmrdeli. Spotene tricko z treningu hned vyprat alebo vysusit a potom hadzat do spinaveho pradla. Alebo neviem, ako to tricko moze zasmradnut, hlava mi to neberie.

anonym_d8578d
Včera o 05:40

Ahoj, ja periem na 40°C a pridávam dezinfekciu (ak sú tam synovej ponožky, dávam duplicitnú dávku 🤪).

autor
Včera o 05:52
@dadis

@anonym_autor Skus dezinfekciu a vyprat na 60, ked nepomoze, tak tricko vyhod. A pubis nech pouziva antiperspirant. Dvoch sporrujucich pubertakov mam - nikdy im veci nesmrdeli. Spotene tricko z treningu hned vyprat alebo vysusit a potom hadzat do spinaveho pradla. Alebo neviem, ako to tricko moze zasmradnut, hlava mi to neberie.

@dadis zasmeadnu na nej, periem s dezinfekciu. Keď žehlim tak cítim, že to nie je dobre oprate. Ten hormonálny pot to je v puberte. Antiperspirant čo jedine chce používať je podľa mňa slábý. Nedá si povedať. Je to hrozne. Obdivujem telocvikarov. Ja by som ich už ogrcala lebo už jedno moje dieťa smrdí strašne a potom čo celá trieda. A nedá si povedať. Niečo ju aj stipe pod pazuchou, takže ani neviem ako ju donútiť používať niečo silnejšie.

thereisabear
Včera o 05:55

A aký dlhý program?

autor
Včera o 05:58
@thereisabear

A aký dlhý program?

@thereisabear 1:22. Nie ten rýchly na pár minút.

anonym_24a1bb
Včera o 06:12

Také veci už asi len vyhodiť, a kupovať výhradne bavlnené. Plus keď tak jej kúp krém spiridea fortedeo - najskôr sa používa denne asi týždeň a potom stačí 1-3x týždenne.

anonym_d8578d
Včera o 06:19
@anonym_autor

@dadis zasmeadnu na nej, periem s dezinfekciu. Keď žehlim tak cítim, že to nie je dobre oprate. Ten hormonálny pot to je v puberte. Antiperspirant čo jedine chce používať je podľa mňa slábý. Nedá si povedať. Je to hrozne. Obdivujem telocvikarov. Ja by som ich už ogrcala lebo už jedno moje dieťa smrdí strašne a potom čo celá trieda. A nedá si povedať. Niečo ju aj stipe pod pazuchou, takže ani neviem ako ju donútiť používať niečo silnejšie.

@anonym_autor tiež uvažovala, aký vzduch je v tej šatni po telesnej. Ja grcám, keď prídem večer domov a syn si ešte neumyl nohy, celý byt smrdí. Na ponožky dávam aj Vanish, možno preto po vybratí vôbec nesmrdia.

thereisabear
Včera o 06:20
@anonym_autor

@anonym_autor mne ani tento nezaberá na takéto oblečenie, iba takmer dvojhodinový s predpierkou (+ sanytol)

anjelicek26
Včera o 06:30

1,22 je kratky program... 2,41 periem synom veci a vsetko v poriadku....

autor
Včera o 06:36

tak skúsim dlhý cyklus. Aj vanish dám a uvidím.

anonym_98131e
Včera o 06:37
@dadis

@dadis moze, niekedy sa to zazerie do vlakien, hlavne, ked sa dlhodobo pouziva a perie na 40. Nadmerne sa potim cely zivot a niektore tricka proste vyprat nejde, nech na to davam, co chcem. Idu na handru alebo rovno do kosa.
Po oprati vonia, obleciem, spotim sa (ano, aj s antiperspirantom) a uz to citim, nie az tak ako bez antiperspirantu, ale taky ten puch tam je. Manzel tvrdi, ze nic neciti 🤪, ale mne to vadi.
Inak, ja periem aj na 60, aj take tie s nazehlovackami, aj vanish, aj perkarbonat, dokonca uz som zaliala take tricko 90 stupnovou vodou s perkarbonatom, bolo s nazehlovackou z Temu (take tematicke na prilezitost), lebo bolo od mokreho piesku zafrkane a nicim to nechcelo ist dole a prezilo to. Ta nazehlovacka by tych 60 mala vydrzat, ved sa to aplikuje na tricko pri vyssej teplote. To nie je vriaca voda. No na stitkoch daju preventivne tych 40, 30 skoro vsade, lebo...pre istotu, podla mna.
Ja to aj v susicke susim. Obratene naruby.

anonym_98131e
Včera o 06:40
@anonym_autor

@anonym_autor hej, skus este ten dlhsi. Ja mam syntetiku skoro 3 hodinovy a prislo mi to strasne dlho, ze co tolko chce prat, ale ono to asi ten zmysel ma. Len mi je to proti srsti, tolko vody, elektriny...😐. Taky mentalny blok.
V lete casto prepieram take veci, ze sa spotim a hned do prania, na tie rychlejsie programy, to je ok, ale poriadne to nevyperie.

esther100
Včera o 06:49

Podľa toho čo je na štítku.starsie tričká s potlačou periem aj na 60,postupne tá potlač zlieza,ale nemyslím,že je to teplotu,proste su už staré.inak občas, keď periem na nižších teplotách ,tak používam sanytol,alebo inú dezinfekciu.aky prach na pranie používaš?

anonym_98131e
Včera o 07:10
@anonym_autor

@anonym_autor a co pouziva? Nasa sa zacala potit asi pred pol rokom, zacali sme s tymi bio prirodnymi deodorantami, to nadavala, ze aj tak sa poti a je cela mokra, ze je to neprijemne a aj tak pachol ten pot. Bude mat 11, a pouziva klasicku tuhu Rexonu, nic ju nestipe. To stipu tie take deo so sodou, ja neviem, komu to moze fungovat. Mne nie. Ja pouzivam tu silnejsiu Rexonu a aj s tou sa spotim, ale nesmrdi to tak. Dcera je celkom spokojna s tou Rexonou. Ja viem, hlinik a bla, bla, ale to dieta nesmrdi a nie je ako mys mokre.

kitycat
Včera o 07:39

Veci co mi smrdia namacam do octovej vody 🙂

anonym_6acea0
Včera o 07:43

namocit pred pranim do roztoku perkarbonatu, kludne nechat macat aj do druheho dna

anonym_6acea0
Včera o 07:47
@anonym_98131e

@anonym_autor hej, skus este ten dlhsi. Ja mam syntetiku skoro 3 hodinovy a prislo mi to strasne dlho, ze co tolko chce prat, ale ono to asi ten zmysel ma. Len mi je to proti srsti, tolko vody, elektriny...😐. Taky mentalny blok.
V lete casto prepieram take veci, ze sa spotim a hned do prania, na tie rychlejsie programy, to je ok, ale poriadne to nevyperie.

@anonym_98131e dlhy program zas nema diametralne vacsiu spotrebu vody oproti hodineovemu. Raz pracka napusta vodu na pranie a ci je tam ta voda 30 minut alebo 2 hodiny, tak to je jedno. Tak isto ohrev, raz ju pracka ohreje na nastavenu teplotu a potom ju uz nedohrieva ani ked tam ostava 2 hodiny. A motor na otacanie bubna vela nezozerie. Plakanie je rovnake pri hodinovom programe ako pri trojhodinovom, 5x vymeni vodu, 5x vyzmyka (aspon na mojej pracke)

anonym_4043ca
Včera o 08:02

@anonym_autor pot smrdi jedine vtedy ked sa necha dlho zaschnut. Antiperpirant 24hod minimalne, inak ti nepomoze nic. A neda si povedat? Tak chudaci jeho spoluziaci, ucitelia, cele okolie..

anonym_4043ca
Včera o 08:03
@anonym_autor

tak skúsim dlhý cyklus. Aj vanish dám a uvidím.

@anonym_autor vanish ti nepomoze. Pomoze antiperspirant, pane boze....

dadis
Včera o 09:10

Urcite ries potenie, antiperspirant nie je zdraviu skodlivy, su na to studie. Odporuca sa naniest vecer pred spanim, to je tiez pre mna nova informacia.. ja som na noc nikdy nic nepouzivala..ale ak dceru tak citit, tak asi treba rieisf uz vecer. A v DM maju aj taky aniperspirant kremovy - je to taky tuhy krem, ktory si nanesie do podpazuzia . Tu je napr k tej aplikacii vecer:

dadis
Včera o 09:11

https://www.google.com/aclk?sa=L&ai=DChsSEwjv8K...
tak je to iba deo :/, ale teda mne postacuje, stoji par eur, za vyskusanie nic nedas

veselo_neveselo
Včera o 09:30

@anonym_autor
Take tie zasmradnute najprv namoc do perkarbonatu, ten zazrany pot a zvysky drogerie uvolni, a potom daj prat na beznych 30-40. Nedavaj ale skratene programy, normalne plny program, 2+ hodiny, extra plachanie ak mas. Ja mam aj speci program na prepotene veci. A samozrejme ziadna avivaz. Dezinfekcia ti je nanic, ta nepomoze vyprat zvysky z vlakien.

Bohuzial pubosi smrdia, mozu za to hormony, treba len umyvat a nosit ciste veci, ale aj tak 🤷‍♀️
A inak, nie si ty nahodou v peri/meno? Mne zacali strasne smrdiet niektore veci zmenou mojich hormonov, nie je mozne ze to tomu pridava?

fepe5
Včera o 09:40

Ano periem také trička na 60tke a v pohode

euka210
Dnes o 11:49

@anonym_autor tricka som v zivote neprala na 60C 🤦‍♀️ a to mam fyzicky pracujuceho manzela a uz aj pubertaka. Na 40C a ziadne tricko nema co smrdiet od potu. 60C by ich znicilo. Tricko meni 14r kazdy den ked prepoti a smrdi. Aj moje smrdia, je to normalne.

katkazatka
Dnes o 11:56

Neprala by som na 60. Ja periem take tricka na 40. Ak su prepotene, na chvilu namocim do praskovej vody a preperiem pazuchy, ponozky...mydlom a potom dam do pracky.