icon

Periete uteráky a obliečky po kúpe?

Včera o 18:58

Ahojte.. možno taká divná téma.. ale nedá mi to.. Kedže sú tu rôzni ludia by ma reálne zaujímal váš pohľad. Kúpila som nám s priateľom nové obliečky a uteráky a išlo hlavne o tie uteráky.. Hneď ako sme ich kúpili som mu povedala, nech odstrihne visačku a dá ich do pračky a aj tie plachty a on sa začudoval, že prečo veď sú z obchodu a nechcel ich dať ani za nič do toho špinavého, až som ich tam dala samozrejme ja.. A on nado mnou kýval hlavou, že som prehnane hygienická a práčka nám za chvílu pôjde 2x denne.. To vážne je v norme uteráky a obliečky neoprať? Obliečky boli zabalené, to som povedala ešte že dobre.. ale tie uteráky boli voľne naskladané.. Už sú opraté samozrejme ale som prekvapená :D

Strana
z2
anonym_a0b70d
Včera o 20:36

Môže byť neviem aký kvalitný materiál, vždy periem. Neviete kde sa váľa látka, x ktorej to šiju, toto nie je v nejakom vákuu vyrábané, šité a skladované.

tejana
Včera o 21:16

@anonym_autor všetko periem, ani ponožky by som si bez opratia nedala na seba. Všetko čo kúpim dole vysačky a buď do koša na prádlo alebo rovno do pračky. Robila som chvíľku v sklade s oblečenim. A teda keď sa vyťahovalo to oblečenie s tých prepravných krabíc, to bol chemický smrad. Najmä teda rifle.

dayanare
Včera o 21:21

Kedysi dávno, ešte ako decko, som videla nejaký diel seriálu z nemocničného prostredia, kde mali nejakú hroznú epidémiu... celý diel to vyšetrovali. Zistili, že tí ľudia mali spoločné to, že si kúpili nové rifle, tak vyhľadali všetkých, čo si ich kúpili... a všetkým bolo zle, okrem jednej ženy. Nakoniec vysvitlo, že tie rifle boli v preprave niečím kontaminované a tej jedinej nič nebolo, pretože ich pred nosením oprala. Všetci ostatní boli potom šťastní, že tie svoje rifle môžu tiež oprať a ďalej bez obáv nosiť, pretože mali skvelý strih alebo čo 😀 Vždy, keď sa rieši, či je treba nové veci prať, si na to spomeniem 😅

thereisabear
Včera o 21:43

Všetko periem. Práčka ide aj 5x za deň, keď je to potrebné.

anonym_f23c87
Včera o 21:49

Prečo riešiš chlapa, nerozumie tomu zbytočne to riešiš bakolko jazdy normálny clovek vie ze vsetko co v obchode kúpiš buť operieš/ umyješ

sovica
Včera o 22:05

Pred prvým použitím periem úplne všetko, čo donesiem z obchodu. Však keď si predstavím, čím všetkým si tie veci prešli - šitie v továrni, napúšťanie látok rôznymi chemickými látkami, ktoré zabraňujú tvorbe plesní pri skladovaní a preprave, veci v skladoch a potom v obchodoch. Tie veci chytí do rúk xy ľudí, prejdú xy dopravnými prostriedkami, xy skladmi a stoja na pultoch v obchodoch, kde padá prach, ľudia kašľú, kýchajú, chytajú tie veci špinavými rukami, oblečenie si skúša xy ľudí, o ktorých nevieme, aké majú hygienické návyky alebo kožné choroby atď. V tých veciach môžu byť baktérie, roztoče, chemicky páchnu atď.
Ak opomeniem skúšanie v kabínke v obchode (čomu sa vyhnúť nedá, ak si chcem kúpiť vhodnú veľkosť), tak ináč si neoblečiem nič, čo nie je opraté. Nikdy by som sa neutrela do neopratého uteráka a neľahla by som si do neopratých obliečok. Však by som v tom ani nezaspala. Stále by mi bežalo hlavou, čo všetko v tom prádle je, aká chémia, kde všade to bolo skladované, aké zvieratká🐭 po tom behali...brrr - fujky😨
Ale áno, všímam si, že muži majú znížené hygienické štandardy🙈 a nejak im to nedochádza👽
Ja len dúfam, že si tie obliečky nakoniec tiež oprala.

saxana000
Včera o 22:05

Vsetko nove ide do pracky. mozno zimna bunda alebo oteplovacky nie. ale inak uplne vsetko comu odstrihnem visacku.za jedno neviem kde to lezalo co po tom behalo kto to chytal alebo skusal a kolko farby z toho este pusti a ked uz ma pustit tak do vody v pracke a nie mne do.pokozky.aspon na kratky prlgram preplachnut to je automatika. A mne to nove pradlo aj smrdi takou tou obchodovinou.fuj

saxana000
Včera o 22:07
@dayanare

Kedysi dávno, ešte ako decko, som videla nejaký diel seriálu z nemocničného prostredia, kde mali nejakú hroznú epidémiu... celý diel to vyšetrovali. Zistili, že tí ľudia mali spoločné to, že si kúpili nové rifle, tak vyhľadali všetkých, čo si ich kúpili... a všetkým bolo zle, okrem jednej ženy. Nakoniec vysvitlo, že tie rifle boli v preprave niečím kontaminované a tej jedinej nič nebolo, pretože ich pred nosením oprala. Všetci ostatní boli potom šťastní, že tie svoje rifle môžu tiež oprať a ďalej bez obáv nosiť, pretože mali skvelý strih alebo čo 😀 Vždy, keď sa rieši, či je treba nové veci prať, si na to spomeniem 😅

@dayanare amo bol to jeden diel z pohotovosti aj ja si to pamatam. 🤣

sovica
Včera o 22:10

...tak, hodila som to ešte do googl-u, daj mu prečítať tento článok aj túto diskusiu.
https://www.vevo.sk/n/casto-kladene-otazky-hygi...

catherin4
Včera o 23:42

Mas divneho priatela. Jasne, ze treba vsetko po kupe oprat

andreatytler
Dnes o 04:08

@anonym_autor Mne ani tak nejde o spinu z chytania inymi ludmi, ako skor o tie chemikalie co sa do tych latok davaju aby prezili prepravu od vyrobcu do obchodu. Ale to je tak ked si clovek mysli ze tie veci sa v obchode len tak zjavili z jedneho dna na druhy. bez ujmy

ktobytobolpovedal
Dnes o 04:20

Periem vsetko nove, vratane oblecenia a aj ponozky

anonym_120ee3
Dnes o 04:40

@anonym_autor ja periem tiež všetko, čo prinesiem z obchodu, okrem pančuch a ponožiek.

anonym_5f8401
Dnes o 05:08

Tu ide skôr o to, ze ti povedal, ze práčka pojde 2x denne.... Ak budu deti pojde aj 3x
Pan drzgros... Otestovala by som ho ci nie je lakomec, ak ano, opustila by som ho

ndrag
Dnes o 05:23

po kupe periem vsetko okrem kasmiru, alebo hrubej vlny. To "periem" iba ak naozaj treba.

kulumulu123
Dnes o 05:33

@anonym_autor periem vsetko po kupe cokolvek od spodneho pradla po oteplovacky ide z obchodu rovno do pracky u nas

anonym_5d4174
Dnes o 05:41

Pred xxx sa umyje, alebo ti povie ze načo, ved sa kúpal v sobotu?

zara1357
Dnes o 05:45

@anonym_autor áno periem

andrejka1974
Dnes o 05:51

@anonym_autor ano operujem však to vždy cítiť

petronelag
Dnes o 07:01

Aj ja všetko periem, na niektorých výrobkoch je aj napísané, že pred prvým použitím oprať, môžu tam byť zbytky farieb a čo nie je zabalené, mohol niekto chytať, skúšať.

anonym_553b99
Dnes o 07:29

Kedysi som neprala nové veci. Ale dnes už periem. Pretože neviete či sa to aj po zemi nevalalo. A tricko neviete kto ho už v obchode skúšal. Aj to hrozne smrdí preto je dobré nové veci oprat. Ja som dávnejšie v obchode skúšala sveter. A som dostala vši. Myslím si že keď som skúšala svetrík tak som sa nakazila. Od vtedy všetko periem. 🙂

anonym_553b99
Dnes o 07:35
@zuzubb007

Fuj fuj fuj samozrejme, že všetko čo kúpim najskôr operiem ako použijem, a to od podprsenky po komplet všetko, ja by som napríklad neľahľa do postele, keby mám obliečky neopraté, a uterákom by som sa neutrela už vôbec však všetko smrdí čo sa kúpi, priateľ bude asi strýko držgroš, raz by mi chlap vyčítal, že veľa periem môže ísť kade ľahšie

@zuzubb007 aj mne chlap povedal ze veľa periem .😃

anonym_b01b11
Dnes o 08:08

Ja by som si ani ponožky neopraté neobula,ale myslím,že mojim chlapcom je to jedno

zuzubb007
Dnes o 08:10
@anonym_553b99

@zuzubb007 aj mne chlap povedal ze veľa periem .😃

@anonym_553b99 a ty jemu čo na to? No mne nebude papulovať chlap normálne periem 10 práčok do týždňa a je mu to šumafuk, keby pindal poviem mu svoje

Strana
z2