icon

Pokrčený poťah na sedačke po tepovaní. Ako ho vyrovnať?

6. aug 2026

Vyčistila som len jeden fľak, nič veľké. Keď to uschlo, látka ostala zvlnená a teraz je to vidieť ešte viac než ten pôvodný fľak 🙈 Nedrhla som to ani nepremočila, tak netuším, čo som pokazila. Dá sa s tým ešte niečo spraviť?

anonym_0bcba2
6. aug 2026

Nebola veľmi teplá voda?

autor
6. aug 2026
@anonym_0bcba2

Nebola veľmi teplá voda?

@anonym_0bcba2 Podľa mňa nie, ale bol to mastný fľak, tak som dala teplejšiu :-/

anonym_0bcba2
6. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_0bcba2 Podľa mňa nie, ale bol to mastný fľak, tak som dala teplejšiu :-/

Látka je zvlnena len na sedacej časti, či aj na operadle? Alebo si tepovala len fľak?

autor
6. aug 2026
@anonym_0bcba2

Látka je zvlnena len na sedacej časti, či aj na operadle? Alebo si tepovala len fľak?

@anonym_0bcba2 Čistila som len sedaciu časť, len fľak + cca 5 cm okolo.

anonym_0bcba2
6. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_0bcba2 Čistila som len sedaciu časť, len fľak + cca 5 cm okolo.

@anonym_autor Jednoznacne nemôžem tvrdiť, ale asi bola teplejšia voda, než akú znesie látka, ktorou je očalunena sedačka.Skus prebytok látky posunut smerom k časti,kde sa spája sedacia a operadlova časť a na sedaciu časť kúp prehoz, ktorý ti bude ladiť so sedačkou.Je to síce nemoderné,ale jednak zakryje nedostatok a zároveň bude sedačku chrániť na tej časti,kde sa najskôr znečisti.Mozno by prebytok látky vedel stiahnuť aj čalúnik len nie vždy sa to dá a niektorí čalúnici sa toho aj boja/tvrdia, že čalúnenie je robené narýchlo a neprofesionálne u niektorých výrobcov/