icon

Prečo niektoré oblečenie zadržiava pot intenzívnejšie?

19. feb 2024

Stáva sa aj vám, že v nejakom druhu oblečenia (látky) cítite pot intenzívnejšie? Že napr. vždy keď si dáte jeden konkrétny sveter, tak napriek tomu, že sa rovnako spotíte, tak v tom konkrétnom to cítiť viac? Ak to tak je, tak môže zato to, z čoho to je vyrobené?
Dúfam, že niekto pochopí, ako to myslím.

judit47
•
19. feb 2024

Muzovi,ale je to skor pot zazrany v latke,ktora sice po oprati vonia ale ak sa spot, spoja sa tie castice v latke a je to intenzivnejsia spotenica…

Castokrat je to citit hlavne v lete,kedy niektori ludia nosia xy rocne veci,vyzerajuce pekne cisto, ale puch na pol metra-pritom pri debate vies,ze si ho dal rano ciste zo skrine…
Veci vyhodit/zrecyklovat

katariiinkaa
•
19. feb 2024

Jasné, môže to byť materiálom. Väčšinou na to zaberie keď sa pridá dezinfekcia do prania.

madeincssr
•
19. feb 2024

Ano, jednoznacne. Napr. niektore funkcne tricka (kazdemu sedi/nesedi niektore materialove zlozenie) alebo ponozky s vyssim obsahom umeliny (niektore). Asi to suvisi aj s tym, aky ma kto "druh" potu versus to materialove zlozenie.

autor
•
19. feb 2024

@katariiinkaa ďakujem, som si už začala myslieť, že som šibnutá

egonsk
•
19. feb 2024

niektore silonove/umele oblecenie podporuje bakterie a preto sa v nom po spoteni dokazu rychlo rozmnozit a vysledkom je ten smrad ktory vnimas. Ja mam asi 3 take tricka, nosim ich len 2-3 hodiny pri konkretnej manualnej robote, lebo inak by som smrdel lepsie ako odpudzovac maciek. Tie hnusne tricka nie a nie sa rozpadnut, na rozdiel od desiatky inych, ktore mozem mat na sebe cely den a pach z nich bud necitis vobec, alebo len velmi symbolicky, takze ak pouzijem antiperspirant, alebo deo, tak ani neucitit nic.

autor
•
19. feb 2024

@egonsk na to odporúčam trik mojej mamy. Roztrhaj ich tak, že sa už nebudú dať nosiť a vtedy ich už budeš musieť vyhodiť 🙈

egonsk
•
19. feb 2024

no len ked mne vyhovuju - ked som ich zaspinil aj od farby a oleja a tak, vzdy po oprati su ako nove... fakt neviem co za material pouzili 🙂 Ale je fakt, ze po 3 hodinach keby ma v nom odfotili, tak smrdim aj z tej fotky.

autor
•
19. feb 2024

@egonsk 🤣 materiál ľahko vyprateľný a ľahko zasmrdený 🤭 Na niečom museli ušetriť

lubkovaandrejka
•
19. feb 2024

Vies,ze som sa tiez nad tym zamyslala?:D Vacsinou mi veci tak smrdia, ked su z polyesteru. Kupujem si uz len bavlnene/ muselinove veci a uz taky problem nemam.

mk1111111111
•
19. feb 2024

Zalezi od pokozky. Ja napr.nemam problem s "umelinovymi" vecami. Ja sa skoro bobec nespotim, ani v cistej umeline. Ja zasa nemam rada cisto bavlnene veci, ale, ak by som mala problem s pachnucim potom, musela by som cisto bavlnene nosit.

luciaruz
•
19. feb 2024

Akoze logicky, v umeline smrdime viac. Ja osobne mam rada umelinu lebo nestraca farbu a kvalitu. ALE! Nasla som v dmke take nalepovacie srandy pod tricko pod pazuchy. Bohovska vec https://www.mojadm.sk/balea-vankusiky-proti-pot...

marcela8866
•
19. feb 2024

Obyčajne žlčové mydlo z DM... preper, hoď do práčky, oper v práčke a problém vyriešený. https://www.mojadm.sk/denkmit-tuhe-zlcove-mydlo...
Tiež som toto riešila... práčka, aviváž... myslela som, že to bude ok, ale keď prádlo uschlo, prípadne po krátkom nosení, bolo pach cítiť...