Kam ukladať oblečené veci, ktoré sa neperú často?
Napríklad vlnený sveter, svetrík, kardigán, rifle, a iné veci ktoré sa neperú po každom použití. Samozrejme nie tričko v lete a podobne.
Ja mám tak trochu mentálny bok dať také oblečené medzi čisté, ale keď to je v izbe na kôpkach, tak to vyzerá ako bordel. Navyše police špeciálne na toto nemáme, ledva vmestíme oblečenie obaja s mužom do šatníka, máme malý šatník. Iné je ak si to plánujem hneď obliecť na druhý deň, ale zas keď v zime vytiahnem pulóver tak určite si nechcem dávať ten istý na druhý deň, ale možno až o týždeň, to isté rifle a podobne. Som len ja "magor" na čistotu? Viem že tie veci nie sú špinavé ako že ufúlané alebo od blata alebo čo... muž si myslí že magor som 😀 Som ozaj zvedavá čo mi na to napíšete, lebo keď napíšete že to do skrine normálne dávate medzi čisté... budem vedieť že musím na sebe zapracovať, aby časom zo mňa nebol Monk. Prípadne ocením vaše nápady, kde to oblečenie skladujete vy.
Nie, nedávam použité veci do skrine, dávam si ich na takú dlhšiu taburetku. Rozmýšľala som nad tým stojanom ako majú v obchode alebo nemým sluhom, či by to nebolo krajšie, ale nemám to kde dať.
Mam jednu policu v skrini, kam davam 1krat oblecene veci.
@anonym_autor dávam do skrine, ale nie medzi čisté oblečenie. Zavesím na vešiak k bundám, nohavice nosím napríklad obdeň a potom periem.
Nie, nikdy, ani by mi to nenapadlo. Mám to na kresle v spálni alebo v kúpeľni. Čo si nedám zas na druhý deň ide do prania.
Nie nedavam naspat, ale my mame komodu a vesiak kde odkladame oblecenie, ktore sa bude este nosit. A napriklad taky sveter si dam aj tri dni po sebe ten isty a potom ide do prania. Rifle to iste.
Nie, nedávam naspäť do skrine medzi čisté veci.
Dam to na vesiak a čaká to na ďalšie použitie. Ale svetre v zime väčšinou periem po každom použití.
Ja som to asi dohnala do extrémnu, ale ja veci po tom jednom použití rovno aj periem 🙂 Je to len o mojom pocite, že mam rada čerstvé, čisté a voňavé. Manžel niektoré kusy oblečenia oblieka viackrát, ten má na to vyčlenený samostatný priestor. Nič nosené už k čistým veciam nejde 🙂
V skrini sú len čisté ale ja teda nemám problém si obliecť sveter aj tri dni po sebe a potom oprať.
Ja som to asi dohnala do extrémnu, ale ja veci po tom jednom použití rovno aj periem 🙂 Je to len o mojom pocite, že mam rada čerstvé, čisté a voňavé. Manžel niektoré kusy oblečenia oblieka viackrát, ten má na to vyčlenený samostatný priestor. Nič nosené už k čistým veciam nejde 🙂
@sulphur ale toto nie je ekologicke spravanie. Asi ta to nezaujima, ale treba sa zacat spravat setrnejsie k zivotnemu prostrediu
Nie, nikdy.Nemy sluha, alebo stolička v spálni s nejakým svetrom,sakom,ci nohavicami nie je neporiadok, ktorý by mi prekážal
A to už je špinavé, či to smrdí, keď to máš raz na sebe? Na druhý deň máš chuť na iný svetrík na tretí deň niečo iné, tak to bude položené kade-tade? Ak je to špinavé do prania, ak nie, o čo ide? Veď to neposkladáš a nedáš do komínka k čistým, ale, žeby nemohlo byť v skrini?
Tiez som tak naucena, ze nedavam k cistemu obleceniu pouzite. Aj deti mam tak naucene a ano- mame bordel 😃
@anonym_autor som vážne prekvapená z tých odpovedí tu. Ja dávam oblečené veci späť do skrine, po vyvetrani. Podľa mňa ak sú dosť čisté na znovu nosenie, tak môžu ísť aj do skrine medzi čisté veci. Inak by som nič iné nerobila len prala. A šaty kade tade po byte mi vadia
Jednu policku v skrini mam na ciste, druhu na uz nosene. Tiez si neviem predstavit dat ciste medzi nosene.
u nás má každý vešiak vo svojej izbe. Tam si dáva veci ktoré už mal oblečené, ale sú ešte relatívne čisté. Zavesí a o pár dni možno oblečie. Generic%29%20-Catch-All%20-%20CSS&utm_content=All%20products&utm_term=3811215&gad_source=1&gad_campaignid=10647705822&gbraid=
Ja som z tých pošahaných a nič na seba nedám druhý raz ak som to neoprala. Ale manžel si dá mikinu, sveter bez problému a na to máme štender/posuvný vešiak.
Do skrine urcite nie, to si ani neviem predstaviť. Mikinu alebo rifle mam uložené na kosi na práčke co mam na župan, oprate handry a tak. Inak ide vsetko na pranie. Deti maju v izbe stoličku , na ktoru si daju mikinu alebo rifle.
@anonym_autor som vážne prekvapená z tých odpovedí tu. Ja dávam oblečené veci späť do skrine, po vyvetrani. Podľa mňa ak sú dosť čisté na znovu nosenie, tak môžu ísť aj do skrine medzi čisté veci. Inak by som nič iné nerobila len prala. A šaty kade tade po byte mi vadia
@agnes28 tak isto. Poskladam a odložím do skrine. Ale sme asi iné,ako to tu čítam
Tiež mám na to 1 policu v skrini
Štrikujem a mám veľa svetrov vlnených. Tie periem raz za sezónu. Vyzlečiem, zavesím na balkón a na druhý deň odložím do skrine. Nohavice vlastne tiež (periem po pár noseniach). Ostatné periem po jednom nosení. Na veci na domáce nosenie mám stoličku v spálni.
@anonym_autor ja mam v komode jednu cast ma taketo veci plus nemy sluha. Deti maju policu v skrini
A to už je špinavé, či to smrdí, keď to máš raz na sebe? Na druhý deň máš chuť na iný svetrík na tretí deň niečo iné, tak to bude položené kade-tade? Ak je to špinavé do prania, ak nie, o čo ide? Veď to neposkladáš a nedáš do komínka k čistým, ale, žeby nemohlo byť v skrini?
@gribka1 Mne sa najviac osvedčil väčší nemý sluha na veci čo nosím mimo domu, mením na ňom veci 4 krát ročne a aspoň sa nemusím brlať v skrini a narúšať si uložené veci. Plus tam napríklad tričká, šaty zavesím a nepokrčia sa tak ako keby ich poskladám do skrine.
@gribka1 Mne sa najviac osvedčil väčší nemý sluha na veci čo nosím mimo domu, mením na ňom veci 4 krát ročne a aspoň sa nemusím brlať v skrini a narúšať si uložené veci. Plus tam napríklad tričká, šaty zavesím a nepokrčia sa tak ako keby ich poskladám do skrine.
@marsmykkok Tak mne strašne vadia veci mimo skrine, pre mňa je to bordel. Skôr by som na to vyhradila inú skriňu. No každý to máme nejako jednoznačne.
@sulphur No je to taký zlozvyk, robí to aj moja mama odkedy vynašli automatickú práčku, ja a otec sme mali na to nervy lebo proste skoro stále si prala len svoje a naše sa tam často ani nezmestilo pričom reálne v koši na prádlo ona mala 80 percent vecí a my po 10 percent... Ona aj podprsenku, ponožky vie niekoľko za deň si vymeniť. Zaujímavé, že mne to tak nerobila ako decku a dala aj viackrát, ale ona pre seba mala na to úchylku aby proste vec výrazne voňala ak si ju oblieka.
@sulphur No je to taký zlozvyk, robí to aj moja mama odkedy vynašli automatickú práčku, ja a otec sme mali na to nervy lebo proste skoro stále si prala len svoje a naše sa tam často ani nezmestilo pričom reálne v koši na prádlo ona mala 80 percent vecí a my po 10 percent... Ona aj podprsenku, ponožky vie niekoľko za deň si vymeniť. Zaujímavé, že mne to tak nerobila ako decku a dala aj viackrát, ale ona pre seba mala na to úchylku aby proste vec výrazne voňala ak si ju oblieka.
@marsmykkok mrzi ma Vaša skúsenosť aj to, že to u Vás zanechalo takú nepríjemnú stopu až do dospelosti. U nás doma to funguje trošku inak, jednak máme dostatok oblečenia na bežné fungovanie a štandardne sa perie tak, aby bol prázdny kôš. Ešte sa nestalo, že by niekto nemal čo na seba, prípadne chýbal niekoho obľúbený outfit 🙂
Čo je nemý sluha? 🤔
@earlgrey takéto niečo https://www.lidl.sk/p/livarno-vesiak-na-saty/p1...

@anonym_autor Ja mám na to ten vešiak mimo skrine kde to zavesím, sú tam sezónne veci do mesta alebo práce a dám to tam. V skrini mám veci mimo sezónu a na doma, na doma nosím vkuse 2-3 dni a potom periem, takže to nie je problém.
Ja sa našťastie potím iba ak je 30plus stupňov, teda naozaj škoda ak mám niečo na sebe 2 hodiny prať, hlavne skrz toho že každé pranie skracuje životnosť oblečenia... Iné je to ak niektorí ľudia hlavne obéznejší sa potia strašne, ale ja fakt sa nepotím ak nie je extrémne teplo, aj deodorant používam len pre svoj pocit že som si dala, nepotrebujem ho ak nie sú veľké horúčavy.