Riešenie čiernych škvŕn po praní na oblečení
Ženy, je vás tu veľa a s rôznymi skúsenosťami, prosím, pomôžte mi vyriešiť problém. Dala som prať biele ako vždy, vytiahla som prádlo z práčky, na niektorých kusoch oblečenia ostali čierne škvrny, viď foto. Nič čierne v práčke a ani súčasť oblečenia nebolo. Skúsila som ešte mokré prádlo vydrhnúť žlčovým mydlom, vanishom v spreji na škvrny, dole to nešlo. Dala som prať znovu. Niektoré škvrny zmizli, iné pribudli, niektoré veci sú úplne v poriadku. Dala som teda tie isté veci sušiť do sušičky. Predtým som naozaj každý jeden kus z každej strany skontrolovala. Po vytiahnutí zo sušičky niektoré škvrny zmizli, iné pribudli. Povedzte mi, čím to je a čo s tým spraviť. Na toto tričko na fotke môžem dať znovu vanish a dať ho znovu prať, ručne to nevydrhnem. Možno to praním zmizne a možno pribudnú nové škvrny. A ak nepribudnú po vypratí, tak po sušení. Práčku aj sušičku mám čisté vrátane filtrov.
Ak sú škvrny tmavé až hrdzavé, prípadne mastné môže ísť o problém s ložiskami. Ak tesniaci krúžok, gufero na práčke povolí, začne počas prania prepúšťať mazivo alebo až hrdzu do bubna práčky. Vtedy pomôže len výmena gufera a ložísk. Takže práčka môže vykazovať znaky že je čistá, skúsila by som kontaktovať servis
@tom_i ďakujem. Môže to ale spraviť aj sušička? Z práčky som vytiahla tričko bez škvŕn a po sušení v sušičke bolo také, ako na foto. A toto tričko na foto išlo z práčky čisté a takto som ho vybrala zo sušičky. Zaujímavé je, že toto začali robiť práčka aj sušička naraz.
@tom_i ďakujem. Môže to ale spraviť aj sušička? Z práčky som vytiahla tričko bez škvŕn a po sušení v sušičke bolo také, ako na foto. A toto tričko na foto išlo z práčky čisté a takto som ho vybrala zo sušičky. Zaujímavé je, že toto začali robiť práčka aj sušička naraz.
@lucy_ms to netuším... Treba zavolať nejakého technika alebo sa spýtať v elektro ... Nám tie čierne škvrny robila práčka, ale mala 10 rokov, takže išla tata het
Sú to nečistoty v práčke ktoré sa uvoľnili, treba kúpiť Savo do práčky a pustiť práčku prázdnu na najvyššiu teplotu a dúfať že stačí jeden proces preplachnutia, skontrolujte filtre a gumové tesnenia 😊
Sú to nečistoty v práčke ktoré sa uvoľnili, treba kúpiť Savo do práčky a pustiť práčku prázdnu na najvyššiu teplotu a dúfať že stačí jeden proces preplachnutia, skontrolujte filtre a gumové tesnenia 😊
@kris_tin257 toto všetko som spravila, všetko vyčistila, práčka išla viackrát na najvyššiu teplotu, atď., i tak mali niektoré veci takéto škvrny. Teraz som dala čisté opraté veci bez škvŕn z práčky do sušičky a vytiahla som ich zo sušičky s čiernymi škvrnami. Tak si nemyslím, že to bude práčkou, ale sušičkou. Suška síce suší, ale začala aj veľmi nepravidelne buchotať. Zajtra budem riešiť servis.
Dobry den podarilo sa dakomu zistiť co robi tie škvrny lebo 100% viem ze je to zo sušičky mame rovnaké flaky uz som vsetko vyčistil ale stale som neprisiel nato co robi v sušičke tie škvrny
@deky2233 vytekalo nejaké mazivo, boli v sušičke uvoľnené nejaké ložiská. Kúpili sme novú sušičku

Ak sú škvrny tmavé až hrdzavé, prípadne mastné môže ísť o problém s ložiskami. Ak tesniaci krúžok, gufero na práčke povolí, začne počas prania prepúšťať mazivo alebo až hrdzu do bubna práčky. Vtedy pomôže len výmena gufera a ložísk. Takže práčka môže vykazovať znaky že je čistá, skúsila by som kontaktovať servis