icon

Robotický vs. klasický vysávač - skúsenosti

Včera o 20:24

Nahradi roboticky vysavac kvalitou povysavania bezny vysavac? Pocula som, ze sa to dost posunulo v kvalite dobrym smerom. Ja stale doma beham klasickym vysavacom. Zvazujem prechod na roboticky, len neviem, ci to ma zmysel, kvoli vyhodenym peniazom.
Pripadne sa mozte vyjadrit aj k tym mopovacim novsej generacie, napr. xiaomi x20. je to fajn? Citala som, ze niektore smrdkaju, ked zatuchnu.
Som strasne konzervativna a predsa len vyhodit 400 eur a nebyt spokojna a skoncit zase s beznym vysavacom a klasickym mopom by ma asi nastvalo.
Zvazujem to hlavne kvoli tomu, ze by mi to usetrilo dost casu, a nebola by som tak unavena pri upratovani, kedze mame asi 140m2.

autor
Včera o 20:26

Pripadne ako nakombinovat? Ze roboticky + tycovy? Ste spokojnejsie s tycovym, ze nemusite vytahovat klasicky? Ja mam kvalitny klasicky vysavac, ale je tazky a lezie mi to na nervy.

anonym_157ca5
Včera o 20:29

Za mňa - robotický pomôže, ale nenahradí. Ja radšej vyťahujem normálny vysávač, muž púšťa robotický plus k tomu vykladá stoličky, dáva veci/káble preč z cesty a pod.

michaelajednorozec
Včera o 20:29

Ahoj mam presne xiaomi vysavc plus mop. Pustam kazde doobedie ked ideme s dietatom na ihrisko. Neni to akoby si drhla ty rukami, ale mne to staci. K tomu mam presne tycovy ked dojde a mala vysype topanky tam to prebehnem. Akoze vysava sa u nas max kazdy druhy den, a na to ze mame psa, toddlera a mne padaju vlasy to neni vidno. Ak bides pravidelne cistit tie rotacne kefy na mopovanie a do nadoby na spinavu vodu das ocot, tak nezatuchne

biba_18
Včera o 20:30

ja mám bissel vysavač s mopom - a využívam iba ako mop. vysávam klasickým, mne sa nezdalo že mám dobre povysávané. roboticky sma mali roombu, ale to tiež bolo len také udržiavacie…

a0
Včera o 20:34

Je to super na denné vysávanie, avšak na také poriadne nestačí. V kombinácii s klasickým alebo tyčovým je fajn

anonym_dc1dc3
Včera o 20:35

Nenahradi

4stanka4
Včera o 20:36

Ja to kombinujem. Ked viem ze idem na dlhšie preč z domu tak povykladam všetko aby mohol vysavac behať. Na denné upratovanienjenti fajn ale aspon raz do týždňa povysavam klasickým vysavacom+ umyjem podlahu mopom

marca12
Včera o 20:41

Urcite nenahradi. Mam roboticky,klasicky aj tycovy. Klasicky uz mame roky a vytahujem ho na dokladne upratovanie tak raz za mesiac. Denne pustam roboticky a ked chcem lepsie povysavat rohy,kuty tak pouzivam tycovy s nastavcom do ruky. Mop nechcem roboticky. Nepoumyva tak dokladne ako normalny mop.

gejb
Včera o 20:43
@anonym_autor

Pripadne ako nakombinovat? Ze roboticky + tycovy? Ste spokojnejsie s tycovym, ze nemusite vytahovat klasicky? Ja mam kvalitny klasicky vysavac, ale je tazky a lezie mi to na nervy.

@anonym_autor áno, ak budeš mat tycovy tak obyčajný vysavac vytiahnes tak raz za mesiac na pavučiny..
Tycovy používam denne a nerobí mi to taky problém.

pe_mi
Včera o 20:50

@anonym_autor kombinujem. Lebo lišty a pavučiny po stenách ti nevysaje.
Máme appku na xiaomi a pekne pustíme z roboty a vidíme, kde povysaval, keď sa išiel nabiť a podobne.
Nikdy mi "nesmrdkal", normálne pravidelne čistím

autor
Včera o 20:55

@reanda Chvilu mi trvalo, ze co je to hnede, az som zbadala toho psa. 😂

anonym_a39b7d
Včera o 21:07

No, hlavne rohy, miesto medzi sedackou a skrinou, rozne zakutia, nejake pavuciny poza repraky, to roboticky neda. Spalnu mame malicku, drevenu postel a tam si robot neskrtne, skoro nikde sa nezmesti. Mame tam aj taky vesiak na oblecenie, ani pod tym to nejde, je to specificke. Ja to kombinujem, bez klasickeho vysavaca si to neviem predstavit, hlavne s tou uzkou hadicou, ked skary potrebujem vysat. Roboticky je fajn na taku priebeznu udrzbu a hlavne velke plochy.

rachel36a
Včera o 21:08

Raz za týždeň vysavam normálnym..rohy, listy a pod...to robot neurobi....inak púšťam robota...

anonym_a39b7d
Včera o 21:08
@pe_mi

@anonym_autor kombinujem. Lebo lišty a pavučiny po stenách ti nevysaje.
Máme appku na xiaomi a pekne pustíme z roboty a vidíme, kde povysaval, keď sa išiel nabiť a podobne.
Nikdy mi "nesmrdkal", normálne pravidelne čistím

@pe_mi ale nam uz niekedy zhaproval a robil uplne inu miestnost, ako mal 🫣😅🙃

anonym_6a3e16
Včera o 21:33
@anonym_a39b7d

@pe_mi ale nam uz niekedy zhaproval a robil uplne inu miestnost, ako mal 🫣😅🙃

@anonym_a39b7d to bol urazený a trucoval.

oblecenie99
Včera o 22:27

Preto som si kúpila tyčový, ale káblový!, ktorý viem rozobrať a povysávať aj rohy, lišty, pavučiny, atď.. Klasický nám zostal na detské sople 😁

simsalabim
Dnes o 06:47

Je fajn na rychle upratanie, ale raz ra tyzden treba aj rucne. Vsade sa nedostane, nieco prehliadne.