icon

V čom periete športové oblečenie?

Včera o 06:41

Dosť sa pri športe spotím a všetky športové veci aj keď operiem, tak keď sa v nich znova začnem potiť, tak smrdia takým divným smradom. Už som si vygooglila, že je to preto, lebo v tých umelých vláknach sa proste držia baktérie, ktoré teplom znova "ožijú" a preto ten smrad. Pomáha namočiť prádlo do dezinfekcie, ale nechcem to robiť po každom tréningu. Tiež som začala prať na 40-ke, ale nestačí to a na 60 sa to už bojím dať, keďže odporučená teplota je 30.. Tak ma zaujíma, ak niekto mal podobný problém, či používate tie špeciálne gely na športové veci a či to stačí k odstráneniu zápachu. Alebo máte nejakú fintu na to..

petamich
Včera o 06:43

Periem na 40, pripravkom na funkcne a sportove oblecenie, plus dezinfekcia. Po nejakej dobe pouzivania ale aj tak mam pocit, ze to proste treba vymenit. Hlavne tricka a podprsenky myslim.

autor
Včera o 06:48
@petamich

Periem na 40, pripravkom na funkcne a sportove oblecenie, plus dezinfekcia. Po nejakej dobe pouzivania ale aj tak mam pocit, ze to proste treba vymenit. Hlavne tricka a podprsenky myslim.

@petamich ved toto, ze hlavne podprsenky. A teda, je mi ich luto, lebo su dost drahe a mam ich proste rada. To ich mam asi 5 rovnakych.. No skusim ten speci gel este. ale vidim, ze asi vymena ma neminie..

maca1984
Včera o 06:56

Tento používam

oceanahory
Včera o 06:57

@anonym_autor Pridavam do prania Sanytol, ako dezinfekciu na pradlo + predtym, ako veci davam do pracky, tak pofukam tymto dezodorantom nizsie. Odvtedy, co pouzivam tuto dvojku, uz s tym nemam problem 👍.

autor
Včera o 07:02
@oceanahory

@anonym_autor Pridavam do prania Sanytol, ako dezinfekciu na pradlo + predtym, ako veci davam do pracky, tak pofukam tymto dezodorantom nizsie. Odvtedy, co pouzivam tuto dvojku, uz s tym nemam problem 👍.

@oceanahory na sanytol mam bohuzial reakciu. Pouzivam dezinfekciu z dm-ky, s tou som v pohode - zatial, ale ja sa prave chcem vyhnut tej dezinfekcii, lebo sa uz bojim, ze casom zase zareagujem.. tak spekulujem, ci bude stacit ten speci gel..

oceanahory
Včera o 07:03
@anonym_autor

@oceanahory na sanytol mam bohuzial reakciu. Pouzivam dezinfekciu z dm-ky, s tou som v pohode - zatial, ale ja sa prave chcem vyhnut tej dezinfekcii, lebo sa uz bojim, ze casom zase zareagujem.. tak spekulujem, ci bude stacit ten speci gel..

@anonym_autor Tak skus aspon ten dezodorant vyssie, je na prirodnej baze, tak mozno by ti nemusel robit problemy.

autor
Včera o 07:04
@oceanahory

@anonym_autor Tak skus aspon ten dezodorant vyssie, je na prirodnej baze, tak mozno by ti nemusel robit problemy.

@oceanahory diky, vyskusam..

zrncita
Včera o 07:14

kupujem praci gel na funkcne oblecenie v jednom sportovom obchode, vydrzi mi hrozne dlho.

zuzubb007
Včera o 07:19

Ak máš dlhšie tie veci, môžeš tam dávať čo chceš nezmizne ten puch, ja to napríklad mávam na tričkách pod pazuchou môžem prať koľko chcem treba to vymeniť za nové a je problém vyriešený, časom ťa látka dostane na frak

smajcii
Včera o 07:20

Muž hrá futbal, periem na 40 s bežným práškom Denkmit na tmavé oblečenie, dezinfekcia tiež z DM, a k tomu aviváž Lenor Orchid & vanilla. Ešte ani raz nebolo prádlo cítiť za potom 🙂

simi5841
Včera o 07:26

Vyskúšal som kadejaké prípravky a jediné, čo mi pomohlo, bol 10 % biely ocot. Dám ho do vedra s vodou v pomere 1 : 4 (na 1 liter octu pridám 3 litre vody). Oblečenie tam nechám 15 – 30 minút a potom ho vyberiem.

Do nového vedra pridám sódu bikarbónu, zalejem vodou a vložím tam opäť oblečenie, ktoré bolo v octe. Bude to trochu peniť, ale vôňa octu sa neutralizuje. Nechám pôsobiť tiež 15 – 30 minút. Potom oblečenie vyberiem a jemne ho prepláchnem v umývadle, aby na ňom nezostali zvyšky sódy.

Následne ho dám do práčky na bežný program. Funguje to perfektne a tento proces opakujem každých pár mesiacov. Len ho nenechávaj príliš dlho v octe, pretože by si ho musel prať druhýkrát, aby nebolo cítiť jeho vôňu.

Používam aj parfum do prania Giovani, ale aj bez neho nebude nič cítiť.

autor
@smajcii

Muž hrá futbal, periem na 40 s bežným práškom Denkmit na tmavé oblečenie, dezinfekcia tiež z DM, a k tomu aviváž Lenor Orchid & vanilla. Ešte ani raz nebolo prádlo cítiť za potom 🙂

@smajcii probelm nie je ten, ze by mi to smrdelo po oprati. Ale akonahle sa v tom zacnem znova potit, tak to smrdi. A zaujimave je, ze ked to aj take spotene vyschne, tak to tiez nesmrdi. 😅 Vyslovene sa ten smrad aktivuje teplom. Takze muzovo oblecko mozno tiez nesmrdi, iba ked hra, co vtedy chlapp podla mna vobec nevnima 😀

didi35

Ja zvyknem na noc namočiť prádlo do vaničky a zasypať sodou bikarbonou. Kupujem ju v DM. Tie baktérie treba takýmto zasaditym prostredím vyhubiť. Potom ráno normálne operiem. Sanytol už radšej nepoužívam.

autor
Včera o 07:27
@zrncita

kupujem praci gel na funkcne oblecenie v jednom sportovom obchode, vydrzi mi hrozne dlho.

@zrncita vies dat prosim aj znacku, ktoru kupujes?

anonym_9c965a
Včera o 07:29

@anonym_autor mne toto inak robia aj niektore tricka a pulovre, ja som typ, co sa dost poti celkovo a uz to nejak neviem vyprat. Nieco nosim teda uz len doma, aj to mi vadi a nieco uz asi len vyradim. Este skusim taky sprej proti flakom od potu, aj ked flaky nevidno, len ci mi to farbu nevyzerie a potom oprat este posledny raz...preto nerada nakupujem aj z druhej ruky, lebo nevies...🫣

anonym_9c965a
Včera o 07:31
@anonym_autor

@smajcii probelm nie je ten, ze by mi to smrdelo po oprati. Ale akonahle sa v tom zacnem znova potit, tak to smrdi. A zaujimave je, ze ked to aj take spotene vyschne, tak to tiez nesmrdi. 😅 Vyslovene sa ten smrad aktivuje teplom. Takze muzovo oblecko mozno tiez nesmrdi, iba ked hra, co vtedy chlapp podla mna vobec nevnima 😀

@anonym_autor ano, tento problem mam aj a to aj s obycajnym oblecenim 🫣

simsalabim
Včera o 07:34
@maca1984

Tento používam

Ja pouzivam na moje aj muzove funkcne veci (nielen tricka, ale aj ponozky, bundy, nohavice...) ten gel, co dala vyssie @maca1984 a vobec nesmrdia. Niektore funkcne tricka mam velmi dlho, jedno tricko ma urcite aj 15 rokov a nesmrdi. Mozno aj zlozenie potu ma na to vplyv?

maca1984
Včera o 07:39

Aviváž sa pri praní športových- funkčných vecí nedáva. Možno to je problém že vám veci smrdia. Ja nedávam a nič nám nesmrdí.

autor
Včera o 07:40
@simsalabim

Ja pouzivam na moje aj muzove funkcne veci (nielen tricka, ale aj ponozky, bundy, nohavice...) ten gel, co dala vyssie @maca1984 a vobec nesmrdia. Niektore funkcne tricka mam velmi dlho, jedno tricko ma urcite aj 15 rokov a nesmrdi. Mozno aj zlozenie potu ma na to vplyv?

@simsalabim tiez si myslim, ze aj zlozenie potu ma vplyv. Lenze je zaujimave, ze mne pot nezapacha nijako vyrazne /oproti muzovmu napriklad/. Aj tie veci oni nesmrdia akoby za potom, ale skor je to taky ze "umely" zapach, neviem ho ani popisat..

autor
Včera o 07:41
@maca1984

Aviváž sa pri praní športových- funkčných vecí nedáva. Možno to je problém že vám veci smrdia. Ja nedávam a nič nám nesmrdí.

@maca1984 ja avivaz vobec nepouzivam, ani ziadne tie parfumy do prania, proste nic, len obycajny gel. A zapacha mi jedine to sportove umele oblecko..

biba_18
Včera o 07:42

ja používam gel na športové prádlo a mne nesmrdí ...

didi35
Včera o 07:43
@anonym_autor

@maca1984 ja avivaz vobec nepouzivam, ani ziadne tie parfumy do prania, proste nic, len obycajny gel. A zapacha mi jedine to sportove umele oblecko..

@anonym_autor ako píšem, tie baktérie treba vyhubiť sodou bikarbonou

autor
Včera o 07:44
@didi35

@anonym_autor ako píšem, tie baktérie treba vyhubiť sodou bikarbonou

@didi35 vyskusam urcite, fakt by som nerada vyhadzovala dobre oblecko, hlavne teda tie podprsenky..

simsalabim
Včera o 07:55
@anonym_autor

@simsalabim tiez si myslim, ze aj zlozenie potu ma vplyv. Lenze je zaujimave, ze mne pot nezapacha nijako vyrazne /oproti muzovmu napriklad/. Aj tie veci oni nesmrdia akoby za potom, ale skor je to taky ze "umely" zapach, neviem ho ani popisat..

@anonym_autor ani mne pot nezapacha, ale zas som zdedila - po otcovi - sfarbenie potu. Biele tricka menim ako na beziacom pase, hoci ich okamzite po vyzleceni preperiem, po niekolkych noseniach mam pod pazuchami zlte flaky. Len na bielych. A ma to po mne aj jedna dcera.

smajcii
Včera o 08:26

@anonym_autor áno, pochopila som to už na začiatku príspevku ako to myslíš, ale aj tak mi funguje to čo som napísala, pretože keď príde z behania tak viem, že vôbec nesmrdí potom, ale je len vyslovene mokrý. A to som ja veľmi citlivá na tento typ oblečenia 😁

basska_b
Včera o 20:28

Mne sa toto stalo len s jednou softshellkou a par starými bavlnenými trickami. Podľa mňa to je nejaký vadný materiál

anonym_1d382d
Dnes o 10:29

Podľa mňa to bude materiálom. Kedysi som mala jedno tričko nie športové a presne toto mi robilo.

michaela329
Dnes o 10:38

@anonym_autor z DM prípravok na funkčné a plakam v octe, no a neboj sa to raz za čas namočiť do Sanytolu...a inak, mne už nejedno bežecké tričko prezilo aj tú 60 😅

sense
Dnes o 10:45

Vždy po športe preperiem podprsenka v studenej vode s octom, následne vyplacham a preperiem v rukách. Ostatné športové prádlo na 30st a prípravok na športové oblečenie