V čom periete športové oblečenie?
Dosť sa pri športe spotím a všetky športové veci aj keď operiem, tak keď sa v nich znova začnem potiť, tak smrdia takým divným smradom. Už som si vygooglila, že je to preto, lebo v tých umelých vláknach sa proste držia baktérie, ktoré teplom znova "ožijú" a preto ten smrad. Pomáha namočiť prádlo do dezinfekcie, ale nechcem to robiť po každom tréningu. Tiež som začala prať na 40-ke, ale nestačí to a na 60 sa to už bojím dať, keďže odporučená teplota je 30.. Tak ma zaujíma, ak niekto mal podobný problém, či používate tie špeciálne gely na športové veci a či to stačí k odstráneniu zápachu. Alebo máte nejakú fintu na to..
Periem na 40, pripravkom na funkcne a sportove oblecenie, plus dezinfekcia. Po nejakej dobe pouzivania ale aj tak mam pocit, ze to proste treba vymenit. Hlavne tricka a podprsenky myslim.
@petamich ved toto, ze hlavne podprsenky. A teda, je mi ich luto, lebo su dost drahe a mam ich proste rada. To ich mam asi 5 rovnakych.. No skusim ten speci gel este. ale vidim, ze asi vymena ma neminie..
@anonym_autor Pridavam do prania Sanytol, ako dezinfekciu na pradlo + predtym, ako veci davam do pracky, tak pofukam tymto dezodorantom nizsie. Odvtedy, co pouzivam tuto dvojku, uz s tym nemam problem 👍.
@oceanahory na sanytol mam bohuzial reakciu. Pouzivam dezinfekciu z dm-ky, s tou som v pohode - zatial, ale ja sa prave chcem vyhnut tej dezinfekcii, lebo sa uz bojim, ze casom zase zareagujem.. tak spekulujem, ci bude stacit ten speci gel..
@oceanahory na sanytol mam bohuzial reakciu. Pouzivam dezinfekciu z dm-ky, s tou som v pohode - zatial, ale ja sa prave chcem vyhnut tej dezinfekcii, lebo sa uz bojim, ze casom zase zareagujem.. tak spekulujem, ci bude stacit ten speci gel..
@anonym_autor Tak skus aspon ten dezodorant vyssie, je na prirodnej baze, tak mozno by ti nemusel robit problemy.
@anonym_autor Tak skus aspon ten dezodorant vyssie, je na prirodnej baze, tak mozno by ti nemusel robit problemy.
@oceanahory diky, vyskusam..
kupujem praci gel na funkcne oblecenie v jednom sportovom obchode, vydrzi mi hrozne dlho.
Ak máš dlhšie tie veci, môžeš tam dávať čo chceš nezmizne ten puch, ja to napríklad mávam na tričkách pod pazuchou môžem prať koľko chcem treba to vymeniť za nové a je problém vyriešený, časom ťa látka dostane na frak
Muž hrá futbal, periem na 40 s bežným práškom Denkmit na tmavé oblečenie, dezinfekcia tiež z DM, a k tomu aviváž Lenor Orchid & vanilla. Ešte ani raz nebolo prádlo cítiť za potom 🙂
Vyskúšal som kadejaké prípravky a jediné, čo mi pomohlo, bol 10 % biely ocot. Dám ho do vedra s vodou v pomere 1 : 4 (na 1 liter octu pridám 3 litre vody). Oblečenie tam nechám 15 – 30 minút a potom ho vyberiem.
Do nového vedra pridám sódu bikarbónu, zalejem vodou a vložím tam opäť oblečenie, ktoré bolo v octe. Bude to trochu peniť, ale vôňa octu sa neutralizuje. Nechám pôsobiť tiež 15 – 30 minút. Potom oblečenie vyberiem a jemne ho prepláchnem v umývadle, aby na ňom nezostali zvyšky sódy.
Následne ho dám do práčky na bežný program. Funguje to perfektne a tento proces opakujem každých pár mesiacov. Len ho nenechávaj príliš dlho v octe, pretože by si ho musel prať druhýkrát, aby nebolo cítiť jeho vôňu.
Používam aj parfum do prania Giovani, ale aj bez neho nebude nič cítiť.
Muž hrá futbal, periem na 40 s bežným práškom Denkmit na tmavé oblečenie, dezinfekcia tiež z DM, a k tomu aviváž Lenor Orchid & vanilla. Ešte ani raz nebolo prádlo cítiť za potom 🙂
@smajcii probelm nie je ten, ze by mi to smrdelo po oprati. Ale akonahle sa v tom zacnem znova potit, tak to smrdi. A zaujimave je, ze ked to aj take spotene vyschne, tak to tiez nesmrdi. 😅 Vyslovene sa ten smrad aktivuje teplom. Takze muzovo oblecko mozno tiez nesmrdi, iba ked hra, co vtedy chlapp podla mna vobec nevnima 😀
Ja zvyknem na noc namočiť prádlo do vaničky a zasypať sodou bikarbonou. Kupujem ju v DM. Tie baktérie treba takýmto zasaditym prostredím vyhubiť. Potom ráno normálne operiem. Sanytol už radšej nepoužívam.
kupujem praci gel na funkcne oblecenie v jednom sportovom obchode, vydrzi mi hrozne dlho.
@zrncita vies dat prosim aj znacku, ktoru kupujes?
@anonym_autor mne toto inak robia aj niektore tricka a pulovre, ja som typ, co sa dost poti celkovo a uz to nejak neviem vyprat. Nieco nosim teda uz len doma, aj to mi vadi a nieco uz asi len vyradim. Este skusim taky sprej proti flakom od potu, aj ked flaky nevidno, len ci mi to farbu nevyzerie a potom oprat este posledny raz...preto nerada nakupujem aj z druhej ruky, lebo nevies...🫣
@smajcii probelm nie je ten, ze by mi to smrdelo po oprati. Ale akonahle sa v tom zacnem znova potit, tak to smrdi. A zaujimave je, ze ked to aj take spotene vyschne, tak to tiez nesmrdi. 😅 Vyslovene sa ten smrad aktivuje teplom. Takze muzovo oblecko mozno tiez nesmrdi, iba ked hra, co vtedy chlapp podla mna vobec nevnima 😀
@anonym_autor ano, tento problem mam aj a to aj s obycajnym oblecenim 🫣
Tento používam
Ja pouzivam na moje aj muzove funkcne veci (nielen tricka, ale aj ponozky, bundy, nohavice...) ten gel, co dala vyssie @maca1984 a vobec nesmrdia. Niektore funkcne tricka mam velmi dlho, jedno tricko ma urcite aj 15 rokov a nesmrdi. Mozno aj zlozenie potu ma na to vplyv?
Aviváž sa pri praní športových- funkčných vecí nedáva. Možno to je problém že vám veci smrdia. Ja nedávam a nič nám nesmrdí.
Ja pouzivam na moje aj muzove funkcne veci (nielen tricka, ale aj ponozky, bundy, nohavice...) ten gel, co dala vyssie @maca1984 a vobec nesmrdia. Niektore funkcne tricka mam velmi dlho, jedno tricko ma urcite aj 15 rokov a nesmrdi. Mozno aj zlozenie potu ma na to vplyv?
@simsalabim tiez si myslim, ze aj zlozenie potu ma vplyv. Lenze je zaujimave, ze mne pot nezapacha nijako vyrazne /oproti muzovmu napriklad/. Aj tie veci oni nesmrdia akoby za potom, ale skor je to taky ze "umely" zapach, neviem ho ani popisat..
Aviváž sa pri praní športových- funkčných vecí nedáva. Možno to je problém že vám veci smrdia. Ja nedávam a nič nám nesmrdí.
@maca1984 ja avivaz vobec nepouzivam, ani ziadne tie parfumy do prania, proste nic, len obycajny gel. A zapacha mi jedine to sportove umele oblecko..
ja používam gel na športové prádlo a mne nesmrdí ...
@anonym_autor ako píšem, tie baktérie treba vyhubiť sodou bikarbonou
@didi35 vyskusam urcite, fakt by som nerada vyhadzovala dobre oblecko, hlavne teda tie podprsenky..
@simsalabim tiez si myslim, ze aj zlozenie potu ma vplyv. Lenze je zaujimave, ze mne pot nezapacha nijako vyrazne /oproti muzovmu napriklad/. Aj tie veci oni nesmrdia akoby za potom, ale skor je to taky ze "umely" zapach, neviem ho ani popisat..
@anonym_autor ani mne pot nezapacha, ale zas som zdedila - po otcovi - sfarbenie potu. Biele tricka menim ako na beziacom pase, hoci ich okamzite po vyzleceni preperiem, po niekolkych noseniach mam pod pazuchami zlte flaky. Len na bielych. A ma to po mne aj jedna dcera.
@anonym_autor áno, pochopila som to už na začiatku príspevku ako to myslíš, ale aj tak mi funguje to čo som napísala, pretože keď príde z behania tak viem, že vôbec nesmrdí potom, ale je len vyslovene mokrý. A to som ja veľmi citlivá na tento typ oblečenia 😁
Mne sa toto stalo len s jednou softshellkou a par starými bavlnenými trickami. Podľa mňa to je nejaký vadný materiál
Podľa mňa to bude materiálom. Kedysi som mala jedno tričko nie športové a presne toto mi robilo.
@anonym_autor z DM prípravok na funkčné a plakam v octe, no a neboj sa to raz za čas namočiť do Sanytolu...a inak, mne už nejedno bežecké tričko prezilo aj tú 60 😅
Vždy po športe preperiem podprsenka v studenej vode s octom, následne vyplacham a preperiem v rukách. Ostatné športové prádlo na 30st a prípravok na športové oblečenie

Periem na 40, pripravkom na funkcne a sportove oblecenie, plus dezinfekcia. Po nejakej dobe pouzivania ale aj tak mam pocit, ze to proste treba vymenit. Hlavne tricka a podprsenky myslim.