icon

2-mesačné bábätko nechce kakať

annamivo
21. júl 2019

Maminky, tie ktoré hlavne kojite a len prikrmujete. Ako vám kaká bábätko? Naša 🌟 nám prestala kakať zo dňa na deň, akoby ju zapekalo, musím jej pomáhať tyčinkou aby sa vykakala lebo je nespokojná a vidieť že ju niečo bolí. Prdiky má často len sa nevykaka. Dávam jej Nutrilon 1 klasický už od narodenia, do 6 týždňov bolo všetko ok a potom sa to zmenilo, máte s tým niekto skúsenosti? Ja sa vyhýbam všetkému zvoho by ju mohlo zapiecť.

Strana
z2
masenkamedvedova
21. júl 2019

@annamivo okolo 5 az 6 týždňa začína tráviaca sústava sama pracovať takže preto začínajú v tomto období koliky, samozrejme nie u všetkých detí napr môj syn tiež mal presne od 5 t akoby utlo a musela som pomáhať rurkou aj viac krát denne a presne do 4m. Pil tiež nutrilon.

nikusiak9
21. júl 2019

Zapekat ju moze kludne nutriolob a aj na materskom moze nekakat aj tyzden

nika3136
21. júl 2019

Ako dlho ti nekaká?
2 až 3 dni je ešte relatívne OK, ak vyslovene neplače. A aj plakať môže napr z koliky a nie z toho, že ju zapeká. Ak jej pomáhaš rúrkou samozrejme že sa vykaká, dráždiš jej konečník

niki89
21. júl 2019

@annamivo my sme mali tiez tento problem, dala som slaby kamilkovy cajik a pomohlo.

jana_eyre_2
21. júl 2019

davas aj vodicku pomedzi mlieko? pri kojeni sa nemusi podavat, ale pri UM je to vhodne, aby babatko nezapekalo..

annamivo
autor
21. júl 2019

@nika3136 nekaka 2-3dni, neriešila by som to len na ten 3 deň je už umrnkana a stále sa krúti, a keď jej dám trubičku tak stolicu má takú hustejšiu kašu, nie ako žltú redšiu praženicu, Nutrilonu vypije za deň cca 60ml. Dávam jej trošku fenikeloveho čaju a vyskúšam aj ten harmanček.

nika3136
21. júl 2019

@annamivo nedávaj feniklový môže od neho bolieť bruško, skús rumančekový, dávaj prevarenú čistú vodu pomedzi jedenie a pridaj probiotiká

annamivo
autor
21. júl 2019

@nika3136 ďakujem, vyskúšam, ona je malý hladoš, a už na večer mám toho mlieka menej, ale nechcem ju trápiť hladom. Koľko toho čaju má asi vypiť za deň? Lebo ona keď chytí fľašu tak ťahá o život 😆 a nechcem ju prestať kojiť.

katyd
21. júl 2019

@annamivo namiesto trubičky s ňou radšej každý deň viackrát cvič, nožičkami, vystireť - pritlačiť k brušku bude sa jej to aj páčiť a pomožeš jej tým, možeš pomasírovať bruško proti smeru hodinových ručičiek a nebude mať žiadny problém, príp, zmeň mlieko, ak by to napriek tomu pretrvávalo

evica01
21. júl 2019

Viac vodicky prevarenej jej davaj. Nech vypije kolko len chce. Neviem ci sa to este teraz dava ale my sme vodu aj prisladili cukrom. Na porodnici sa tym dokrmovali deti.

sono2
21. júl 2019

Bože nedávaj 2 mesacnej vodu. Zvýš kontakt dojčí často, zahod cumel. 60ml um ozaj nepotrebuje.
Ako často dojčíš? Mám tiež za chvíľu dvojmesačnú

sono2
21. júl 2019

@evica01 to čo je za hlúposť? Ešte aj cukor a novorodenca. Každa žena má mlieko, len to v pôrodnici stále nevedia pochopiť. A vodu? Načo? Prikrmuje minimálne, nech viac dojčí a vodu 6 týždňovemu treba mlieko nie zapĺňať žalúdok vodou. Klesá jej potom tvorba a za chvíľu nebude mlieka vôbec. Úplne zlá rada toto.

annamivo
autor
21. júl 2019

@sono2 vodu som jej nedala, iba feniklovy čaj , kojim na požiadanie, takže cca každé 2-3 hodinky, záleží kedy sa zobudí, UM jej dávam najčastejšie pred spaním, lebo vtedy už mám menej mlieka a je nervózna z toho, niekedy vypije iba 10 a spí 4-5 h. Potom ju nakojim a spí ďalšie 3. Ja hej ho nedávam kým nemusím resp. Kým mám dosť mlieka. Pri 1. Drobcovi som toto nepoznala, lebo som nedávala žiadne UM a neboli ani koliky, ani ona nemá koliky len tento problém.

annamivo
autor
21. júl 2019

@sono2 ona je veľký hladoš, narodila sa 4kg takže si pýta jesť 🙂, vodu s cukrom by som jej veru nedala a ani ten Nutrilon kebyže nemusím. Dávam si pozor na to čo jem aby ju nenaduvalo ani nezapekalo a preto má trapi že takto kaká 😞

annamivo
autor
21. júl 2019

@katyd cvičím s ňou pri každom prebaľovani, ono sa jej z Nutrilonu doposiaľ nerobilo nič až teraz keď má 2 mesiace, nie v smere ručičiek?

sono2
21. júl 2019

@annamivo nechaj aj dlhšie dieťa dudlovať. Prikladaj častejšie. Moja je na mne každú chvíľu keď je hore. Už ti nemôže spať tak často a dlho aby sa až 2,3 hodiny dojčila. Mlieka budeš mať dosť. A ani čaj. Nepoužívaj fľašu ani cumel. Ak teda používaš.

annamivo
autor
21. júl 2019

@sono2 spí 2-3 hodiny takže tak ako spí tak často ju kojim. Cumlík má iba keď zaspáva inak nie a fľašu tiež raz- dvakrát do dna... Ona nechce dudlovat, proste ak jej nejde mlieko tak sa neprisaje a je plač lebo je hladná. Keď vypije z oboch prsníkov a ešte chce vtedy dávam z fľaše, buď moje odsate ak sa mi podarí odsať alebo UM

elisskah
21. júl 2019

@annamivo ach moja zlatá, zober si túto radu k srdcu. Vravíš, že chceš kojiť. Keď jej budeš dávať fľašu do úst, či s mliekom či s čajom, tak kojiť za mesiac už nebudeš. Vravím z vlastnej skúsenosti. Keď chceš mať veľa mlieka, musíš veľa prikladať, čím viac sa bude kojiť, tým viac sa ti vytvorí. Ona nemá čo zaspávať na dudli, zaspávať má na tvojom prsníku. Keď večer vystriedaš oba prsníky, tak znova jej daj ten prvý a nie fľašu. Aj keby ti mala byť dve hodiny pricucnutá. Dudel nedávaj vôbec. Ty sa musíš rozkojiť. Prihlás sa do skupiny laktačná poradňa a prečítaj si tam rady. Píšem ti to, lebo chceš kojiť. Ono to nie je až také jednoduché, ako si niekto myslí. Na 100% sa bude kojiť dieťatko, ktoré nič iné ako prso nepozná. Žena si musí veriť, že mlieka má dostatok. Nie hneď večer siahať po fľaši za to, že dieťa je trochu nervóznejšie. Zo začiatku tolerujú oboje aj prso aj fľašu, ale práve medzi 2-3 mesiacom si začnú uvedomovať, že z fľaše tečie mlieko hneď a ľahšie. Postupne ti odmietne prsník úplne, keď hneď nezakročíš a nezrušíš ju.

ajsha123
21. júl 2019

Podľa mňa tá kombinácia mliečko a nutrilon robí šarapatu. Aj my sme taký problém mali a počula som to už od viacerých. Skús zvýšit tvorbu svojho mliečka. Mne osobne nepomohlo piť čistú vodu. Kojila som už viac detí, s prvými som sa natrapila. Z vody som mala málo mlieka. Potom, asi pri 3.dietatku mi poradili piť teplé nápoje. Horúcu meltu s mliekom, teplý čaj, teplá polievka, ja som pila aj slabú kávu (pol lyžičky do pol litra...)... Pred spaním horuca sprcha a teplý čaj. Žiadne stresy a panikarenie, že čo ak mam mlieka málo. Jednoducho sim si povedala, že ak má teraz málo, vytvorí sa ďalšie a bude mať zasa... UM som už potom zo zásady nedala a bolo dosť. Samozrejme, to som ja a nie na každú maminu to platí, ale skús s tými teplými nápojmi. Plus dávaj malej raz denne probiotika. A ak dáš aj nutrilon, vtedy nevyhnutne.

nika3136
21. júl 2019

@annamivo
Hlavne všetko s rozumom. Aj ja som poslúchla rady kade-koho, mlieka má každý dosť, každý môže dojčiť, inú alternatívu som ani nebrala v úvahu. Skončila som na posteli, kojila som na požiadanie každých 5 minút (asi aj skôr), malinká vkuse plakala, posledné dni som týždeň ležala len v posteli (hotová troska), nonstop kojila, potom aj plakala spolu s ňou, lebo som nemala mlieko nech som robia čokoľvek (mala som skontrolované prisatie, uzdičky, polohu, nosila som ju, jedla som benedikt, senovku, homeopatiká, koža na kožu, dudlovanie).....a mlieko nikde. Nevidela som to, ale malá bola vychudnutá na kosť. V ten najextrémnejší deň plakala 23 hodín (pomedzi to len zaspala iba od únavy), hladná...až som upadla do popôrodnej depresie, že som ani nejedla a chodila som iba na wc... Niektoré dni si ani nepamätám, staral sa o malú partner, ja som ju nevedela ani prebaliť.
Ja viem, kto nezažil, ľahko sa píšu rady. Našťastie ma vtedy prebrala rodina (ktorá malú nevidela, lebo žijeme sami a ďaleko), pediatrička na poradni a iní.
Doslova a do písmena som to vzdala (a asi mi to aj zachránilo život).
Píšem ti môj extrémny prípad, ale odvtedy nenávidím múdre reči, ako sa to vždy dá. Dala by som všetko za to, aby som kojila. Ani moja psychika a popravde ani peňaženka neboli pripravené na UM. Trpela som tým dlho a asi aj dlho budem.
Ak budem mať druhé, možno mi to psychiku zocelí, budem kojiť dlho, hrdo a rada, ja celé dni do predškolského veku (smejem sa), ale bohužiaľ, nedalo sa nič viac urobiť.
Ak to nejde, tak to nejde. Vyskúšaj všetko, príjmi rady ostatných, nepchaj hneď UM, ale nenechaj ju dlhé dni hladovať

bobricek1979
Autor odpoveď zmazal
annamivo
autor
22. júl 2019

@elisskah och moja zlatá, syna som kojila 2 roky 😁 a od narodenia! Som mu dávala aj feniklovy čaj a kojila som ho bez problémov, cumeľ mal tiež len ak nezaspal na prsníku tak ako teraz malá. Nie každé dieťa zaspí hneď ako sa naje ( aj ja som si to kedysi myslela ale ver že nie), keď sa naje dám ju odgrgnuť a je hore ale prsník mi nechyti lebo je najedena, čiže jej nedávam ani fľašu. Ja neriešim aby som sa rozkojila ale Prečo ju zapeka.

annamivo
autor
22. júl 2019

@ajsha123 tiež si to myslím, na podporu pijem čaje (1,5l denne), vineu, čierne pivo, polievky, vyskúšam aj meltu - pijem inku- lebo káva mi nechutí od otehotnenia... Len nechápem prečo až teraz keď ho malej dávali už v pôrodnici ,- mne sa neskôr púšťa mlieko- ja nepanikárim kôli mlieku, snažím sa jej UM dávať fakt minimum, len jej nechcem trápiť bruško. Ďakujem za radu

annamivo
autor
22. júl 2019

@nika3136 chúďa, si si vytrpela 😔... Ja viem že kojiť dieťa nie je vždy med lízať, tiež som si vytrpela ( nie toľko ako ty) aby som moje lásky mohla kojiť, ale trápiť hladom ich nebudem, nie vždy to ide tak ako si predstavujeme.... Verím že pri druhom drobcovi si kojenie užijete

katyd
22. júl 2019

@annamivo lekári mi zatiaľ vždy povedali, že proti smeru, ale to môže byť aj časom, že to spôsobí mlieko, keď niečo dlhšiu dobu nevyhovuje telu, nemusí sa to prejaviť hneď

annamivo
autor
22. júl 2019

@katyd vyskúšam teda aj v protismere.

elisskah
22. júl 2019

@annamivo oki, tak držím palce. Skús vymeniť mliečko UM.

annamivo
autor
27. júl 2019

Takže mamky, od nedele som to sekla s Nutrilonom a náš malý zázrak mi kaka aj 5x do dňa 😅 .. je oveľa pokojnejšia, lepšie spí... Síce musím cez deň odstriekat mlieko na večer ale hádam si postupne nataha aj ona sama dosť ... Toť moja skúsenosť s Nutrilonom ...

bobricek1979
27. júl 2019

@nika3136 ja dávam od začiatku a pohoda nebyť jeho

annamivo
autor
27. júl 2019

@bobricek1979 aj Jim dávala od začiatku, lebo jej ho dávali už v pôrodnici, ale keď ju začalo zapekať hľadala som dôvod, keďže som ju len dokrmovala, a zjavne jej robil šarapatu, keďže po vysadení kaká skoro do každej plienky 🤩

Strana
z2