Aké mliečko je vhodné pre dvojročné dieťa?

melesmeles
6. aug 2014

Ahojte maminky 🙂 Maleho stale kojim, ale uz sa postuplne chceme odstavit. Rada by som mu moje mliecko nahradila inym, ale ozaj netusim akym...Rozmyslam ci kravske, alebo umele....? Dakujem za kazdu radu 😵

dandulina
6. aug 2014

Ja by som volila kravske plnotucne mlieko. Pri prvom synovi som to tak spravila a bez problemov si zvykol. Ked budem malu odstavovat, tiez tak spravim.

janaspa
6. aug 2014

Ahoj ja som odstavila v 22mes a presli sme rovno na kravske. teda nebolo to take jednoduche,lebo nebolo to postupne odstavenie, moje mliecko mi odislo v 4mes. druheho tehotenstva a skusali sme aj krvaske,aj UM. Um mu nechutilo vobec, kravske len chlipol. Zo zaciatku sa uchytilo jogurtove mlieko,potom kravske. Mal obdobie ze sam cakal pred chladnickou a pytal si mliecko, teraz malokedy, tak to riesime cez jogurty a tak,ale to ma uz 4r.

pribinak
6. aug 2014

Aké mu bude chutiť, možno aj žiadne

selema
6. aug 2014

naša malá má 21/2 roka a stále pije umelé mliečko (ráno 250 ml a večer 250 ml) a zatiaľ jej ho plánujem dávať do 3.rokov určite a potom uvidím.
Vyhovuje jej HiPP 4 BIO Junior Combiotic (a to sme na začiatku vyskúšali rôzne mliečka, ale vždy mala nejaký problém), HIPP je jediné, z ktorého ju nebolelo nikdy bruško a ani nemala nikdy problémy s kakaním 😉
Ale každé dieťatko je iné, každému vyhovuje iné mliečko, treba vyskúšať 🙂

mamulienka30
6. aug 2014

Umele mlieko (jednotka) je najblizsie materskemu mlieku. Takze ak mas nutne pocit, ze musi pit mlieko - tak toto. Vsetky pokracujuce mlieka su presladene a pridavnych latok, je to vlastne ususene kravske mlieko +kopa cukru+ umele vitaminy... co dvojrocne dieta ktore dobre papa a pije vobec nepotrebuje, vitaminy ma zo stravy. Vela rodicov ma potom problem, ze im deticky nejedia poriadne, ved naco aj, ked si svoje kalorie odpiju v mlieku.

Za mna - dvojrocne dieta po odstaveni uz ziadne mlieko na pitie nepotrebuje.

siska53
6. aug 2014

Ja som davala a davam UM.pri malom po odstaveni to bola Beba,pri dcerke je to rozne. Raz Nestle,raz Hami,obcas kupujem tie obilninove - pohankove,sojove,spaldove..a vynimicne,ak si vypyta od tatina,alebo som nekupila a UM nemame,tak vtedy kravske.
Len daktorz deticky vymyslaju,dakedy treba zistit,ktore im najviac vyhovuje. Mojim to bolo jedno,ale malu som odstavila az vtedy,ked si sama zacala pytat,lebo istu dobu o nom nechcela ani pocut. Prosto mamino bolo mamino. 🙂

livia341
6. aug 2014

Kojila som pol roka,potom som presla na Nutrilon, ale kedze je marketing do 3 rokoch a dost do penazi islo tak 2 rocnemu som davala plnotucne a zo zaciatku som dala do mlieka trochu cukru aby nemal odpor a pijeme stale aj.v noci ze ho chcem uz ho odnaucit asi sa to zmeni ked bude chodit do škôlky od.oktobra. uvidime

katarinamarkova
6. aug 2014

🙂 stastie ze toto je otazka, cakala by som vlnu kritiky 🙂
ja som pri vsetkych troch po cca roku presla na kravske plnotucne mlieko, nie ale to ultra prevarene z krabic co vydrzi x mesiacov, to nerobi dobre ani mne. normalne kravske mlieko, plne vsetkych tych dobrych bakterii, ktore pomahaju s travenim laktozy, na ktoru vraj dnes vsetci maju intoleranciu, je to len preto ze sa piju tie divne prevarene produkty zvane mlieko.
- do cca polroka som deti kojila, potom UM s obcasnou kombinaciou kravskeho spolu s prikrmami
- po cca roku uz jedli ako normalni ludia - problemy zdravotne ci traviace neboli, nie su.....vyrastala som rovnako tak verim tomu ze ani nebudu v dospelosti 🙂
stojim si jednoducho za nazorom ze ludia su zive tvory preto maju jest normalne veci co rastu na zahrade, alebo po nej behaju....
....ja len nerada robim zo seba a zo svojich deti uz vobec nie, chemicky pokus pre majitelov firiem.......
nezijem cisto BIO, ved nech sme odolni, aj trosku tej chemie treba 🙂
ale vidim na ludoch, detickach okolo ako su neustale chori a kladu otazky typu ako je to mozne, ved davam svojim detom to a to a to a to a to a aj tak nic nepomaha - prave preto!

jerryjanka
6. aug 2014

idealne žiadne, aspon teda vyslovene pravidelne , ked tak lepšie su kyslomliečne vyrobky, ja mam deti mliekoholikov, ale snažim sa im davať to malo, už len ked fakt pytaju ked si nespomenu radšej im dam vodu a normalne jedlo

lilysk
6. aug 2014

Ja davam mandlove mlieko z DM 🙂

zitaje
6. aug 2014

Podla mna dvojrocne dieta vobec nepotrebuje pit nijake mlieko. Teda presnejsie - som za dlhodobe dojcenie, takze materske mlieko je OK. Po tom, ako sa dieta odstavi, uz mlieko nepotrebuje.
Druha vec je ta, ze mnohym detom mlieko chuti. Moje deti by mlieko pili na litre, mne sa to nezda moc vhodne, zvlast kedze zijeme v panelaku a nemame ani kravu, ani kozu. Ked mame pristup k normalnemu mlieku, necham ich, nech si daju, ale nepovazujem to za nevyhnutnost.
A aby som nebola za extremistku - myslim ze bohato staci zaradit do stravy syry, jogurty a tvaroh, bryndzu, vyslovene PIT MLIEKO podla mna nema nijake pozitiva.

lucy125
7. aug 2014

Ahoj,moj maly nebol kojený,preto je od malička na UM,ktore pije dodnes a striedam ho s pnotučnym a polotučným kravskym.Kupujem tie s 10dnovou lehotou,večer má kravske ktore zohrejem a má bud riedku kašu cez flašku alebo kakao a ráno pije sunár complex,broskynu alebo jahodu.S mliekom určite neprstaneme pokial ho bude chciet,každeho vec aky má nazor na mlieko,podla mna je mlieko dost doležite,aj ked tu odzneju rozne nazory,moj je že som ZA mlieko.

biancal
7. aug 2014

My pijeme sojove, mandlove, ryzove, z Dm drogerky 🙂

katusap
7. aug 2014

Ked ma uz dva rocky, tak nepotrebuje ziadne mlieko. A uz vobec nie kravske krabicove, vsak to je sama voda. Nehovoriac o tom, ze toto mlieko nema pre dieta ani dospeleho ziadne pozitiva, skor negativa. Lepsia alternativa su mlieka rastlinne, aj ked liter tohto mlieka je drahsi v porovnani s kravskym mliekom.

majka777
7. aug 2014

skus kyslomliecne vyrobky...najlepsia alternativa

andrejka1978
7. aug 2014

ja by som skusila na tvojom mieste naprv 5 alebo 10 dnove kravske mlieko plnotucne trochu zriedit zo zaciatku s vodou. pripadne ho niecim ochutit,aby si dieta zvyklo. ak by robilo problem s travenim,na trhu je vela praskovych umelych mliek,staci si len vybrat. my mame HIPP bio combiotic 2 aj ked je syn starsi ako doporuceny vek,ale ostatne mlieka ho velmi zapekali,tak sme zostali pri tej 2ke, co mi bolo odporucene. alebo skus potom rastlinne mlieka, maju ich v dm-ke aj v roznych bio obchodoch aj tekute aj praskove. su chutne a moj syn ich tiez obcas pije.