icon

Aké umelé mlieko je najlepšie pre novorodenca?

claudaia
28. sep 2025

Ahojte.
Ak by náhodou nenabehlo mlieko, aké odporúčate pre novorodenca ? Pre istotu chcem kúpiť aspoň jedno pre každý prípad. Je toho veľa na trhu a neviem sa rozhodnúť či kendamilk, sunar alebo iné. Ďakujem

veronikah96
28. sep 2025

@claudaia každému bábätku sadne iné, často sa stáva,že sa aj musí meniť, lebo nesadlo... skôr by som počkala ako budeš na tom s kojením po pôrode. Keď už v pôrodnici bude potrebné dávať aj umelé mliečko, tak pokračovať v tom čo dávali v pôrodnici a uvidíš ci sadne. Dcérke dali už v pôrodnici Bebu, vôbec nesadla, menili sme po 2 týždňoch na HIPP a odvtedy bolo všetko v poriadku. Len treba dávať pozor,aby sa hlavne často nemenilo 🙂

sabinami
28. sep 2025

@claudaia ahoj. Ako bolo spomenuté vyššie, naozaj mliečko sadnúť nemusí. U nás to našťastie problem nebol a syn už v pôrodnici dostal Nutrilon duobiotic a pri tom sme aj ostali. Dôležité pre mňa bolo zloženie mlieka a to u mňa pri vybere vyhral tento duobiotic alebo kendamil bio no a v prípade ze by mal problémy s bruškom siahla by som po kendamile z kozieho mlieka.
Držím ale palce aby si po umelom siahať vobec nemusela ❤️

anavixy
29. sep 2025

Nekupuj. AK mu bude treba, tak dostane v porodnici nejaku znacku a s tou mozno budes chciet pokracovat. Neda sa vobec povedat ktore je najlepsie, ani leby ti tu 10 zien napisalo, ze toto, tak tvojmu dietatu sadnut nemusi. Navyse ho mozno vobec nebudes potrebovat, alebo len na prve dni… mlieko, akekolvek, dnes uz zozenies vsade, kupis ho, ked budes naozaj potrebovat.

luciaruz
29. sep 2025

Toto neni dobra otazka, budes tu počuť milion rád 😁 v porodnici davali detom nutrilon, tak aj my sme pri nom pokracovali.

anonym_4aa588
29. sep 2025

@claudaia Kendamil kozí

beckinka
29. sep 2025

V pôrodnici dostávala HiPP a je na ňom dodnes. Uvidíš čo dostane v pôrodnici.