Ako riešiť problémy s kŕmením bábätka pri umelom mlieku?
Ahojte mamičky, mám dvojmesačnú dcérku a kŕmenie vám poviem je čistý boj(krmim UM)krmim aj hodinu niekedy aj hodinu a pól,papa cca tých 120-150 vypije prvých 60 ml to je ok no potom sa začne metat vrtiet,nervacit reve keď jej nedám flasu reve keď dám ja už neviem čo s ňou,vždy pred kŕmením mám stres čo za boj to bude😭vie si aj grcnut mám pocit že je to stále viac a viac grgne sk aj 5x aj 2 hodiny po,negrcia prúdom len jej trochu mliečka vybehne,neviem môže to byt slabý reflux? Ak áno čo s tým aby som jej aspoň troska pomohol,máme gastrotuss ale nezdá sa mi že to pomáha.zmena mlieka, pred tým sme boli na nitrilon cesar a toto nerobila krásne papala ale zas ju zapekalo:((prfiater to neriešil povedal že len vydrzat že reflux ma každé druhé dieta ale ja sa nechcem na nu kukať ako sa trápi
@any3108 keď pediater nerád vôbec počuje že meniť mlieko ale aj som už nad tým rozmýšľala,aj odporúčate nejaké? Alebo je to jedno a uvidím ktoré sadne? Flias som vyskúšala fakt že neúrekom asi všetky druhý ale najviac jej sedí avent aj keď musíme mať cumel 6+🙄inak neťahá a zaspi a potom sa budi kazdu hodinu lebo je logicky hladna
Podla mna zbytocne vela mlieka jej davas na davku. Ved skus jej dat menej a castejsie, ak bude treba, ak nebude tak len menej. A kludne zmen… pediater moze jancit, ale co, krmis ju ty 🤷🏻♀️
@veraaq tak ono je to o Tom, čo sadne bábätku
Napr starší syn tej by vypil hocijake mlieko, obyčajný Nutrilon ho zapekal, tak pediatricka predpísala Nutrilon colics a stolica sa mu pekne upravila
Mladší ako som písala, nechcel žiadne iné mlieko len nutrilon profutura
Viem, že sa UM nemá často meniť, ale ja som názoru, že babatku by mlieko nemalo spôsobovať problémy
A aj naša pediatricka to nerieši veľmi, ak sa zmení mlieko, pokiaľ to predošlé spôsobovalo problémy
Samozrejme, grckat môže aj z toho že vypije veľa mlieka
Na dvojmesacne bábätko mi príde 150ml veľa. Ale každé dieťa je iné
A zároveň netreba sa upnut na množstvo ktoré vypije - raz vypije 100, inokedy 150 a je to v poriadku, keď si to babo zreguluje. Netreba do neho tlačiť ak odmieta, len pre to, že zvykne vypiť viac 🙂 kŕmenie je niekedy veda, hlavne keď bábätká vymýšľajú
@veraaq no ale pediatej ma pravdu, fyziologicky reflux je bezny do 6m (aj s horsimi prejavmi ako popisujes) a moze pretrvavat kludne sj do roka - pokial dieta prospieva, nema caste infekty dc, tak sa s tym nic, okrem rezimovych opatreni, nerobi a nemusi robit. Reflux je uplne bezny a dieta z neho vyrastie. Podla mna ale vas problem nie je len reflux. V prvom rade dieta neprekrmuj. Ak mas pocit, ze dieta boli brusko, mlieko mu nesedi, tak ho zmen. Ak ho chces menit len kvoli tomu, ze obcas vygrcne, tak to podla mna nie je dovod na zmenu. Skus jej dat vypit kolko chce a daj jej znova za 1,5-2h, nema ju preco z toho boliet brusko (ked ju neboli po 150 tak ju nebude ani po 2x 60)
@veraaq nie, ty nechapes, ze to, ze takto male dieta saje neznamena, ze je hladne. Ty to mas regulovat. Aj dvojdnovy novorodenec je schopny vypit 40ml mlieka, ale to neznamena, ze mu tolko dame. Tak snad zmena pomoze a bude papat s chutou, aj keby reflux nezmizol, hlavne nech ju neboli brusko.
Ano pozor na to , dieta nesaje len z hladu.ale aj na ukludnenie ! 😊

Ma zle mlieko, to je všetko. Skúsila by som bezlaktozove mlieko a hodinu a viac sa dieťa nekrmi