Dieťa vypilo pokazené UM - čo robiť?
Ahojte, dostala som mensi infarkt. Nechala som flasu s UM pri posteli a zabudla na nu, vecer kuknem a dieta ju celu vypilo. Stacilo 2 min byt na záchode. Och. Neviem ci mam ist do nemocnice alebo sa max Pokaka? Dkaujem 🤦🏻♀️ Bolo v nej asi deci UM
Bud sa pozvracia alebo sa dobre pokaka. Krstna tak bratrancovi robila vecer 3 flasky UM a do rada ich vypil ... a nic mu nebolo ...
@lauzibr Vobec sa neboj. To mlieko bolo s najvacsu pravdepodobnostou uplne v poriadku. To len vyrobcovia mlieka vravia ze sa musi spotrebovat do 1 hodiny aby ludia neodkladali nedopite mlieko, ale vyhadzovali a viac kupovali a tiez sa potrebuju ochranit pred pripadnymi sudnymi spormi ak by dieta ochorelo z ich mliecka. Ale faktom je ze novorodenci maju velmi slabu imunitu a tak treba byt velmi opatrny a treba sa riadit tym co povedia. Ale myslim ze tvoje dieta je uz vacsie kedze sa sam obsluzil s tym mliekom.🙂
Odskusaj si to zajtra a nechaj mlieko v pohari cely den a potom ho ochutnaj (alebo ovonaj ak ti je hnusne to ochutnat).
@andreatytler no teda neviem,ale ja keď zabudnem na nejakú nedopitu fľašku a po pár hodinách ju otvorím tak teda smrdí poriadne až má z nej niekedy natiahne,a to teda nie som žiadna fajnota.nemyslím že to je kvôli tomu aby ľudia viac kupovali keď nespptrebuju 🤔
@dollyzv vazne? A ako to smrdi? Ako kysle mlieko? Ja niekedy umyvm flase z vecera rano (teda mliecko tam je aj 12 hodin) a veru som nikdy nic necitila ale musim povedat ze som to neskusala ochutnat. Mne aj pediater povedal ze tie opatrenia s umelym mlieckom su prehnane. Aby bolo jasne ja ich nespochybnujem... sama ich dodrzujem a to ma syn uz 14 mesiacov.
@dollyzv Mne tak syn pil keď mal necelý rok, že som mu dala na noc plnú vlasu UM/neskôr kravského a on si odpijal do rána. Nikdy mu nič nebolo a ani to mlieko nesmrdelo. Smrdela jedine fľaška ako s kysnuté mlieko, keď už bola prázdna, zabudnutá niekde v izbe viac než 6 hod v teple.
Inak to bolo okej (aj som ochutnavala pár krát 😀)
@andreatytler Hej no, väčšinou to výrobcovia prezenu, - predsa len chcú byť právne chránení ak by to mlieko nebolo aj v 0.0001% prípadov okej. Aby sa nemuseli potom dotahovat na súdoch. Radšej dajú nižšiu lehotu ako je skutočná. To isté sa robí aj pri iných mliečnych výrobkoch. Napr jogurty, - spotrbujte do napríklad 20.1. 2021, a pritom je jogurt ešte 15.2.2021 v 100% stave, bez zmien. Ale keby náhodou, radšej sa tak právne chránia.
Dakujem vam, toto bolo výnimočne urcite sa budemdrzat toho co je napisane na krabici islo mi len o to ci panikáriť a utekať do nemocnice alebo zachovať klud. Nic babu nebolo ani sa nepokakalo takze ok, nabuduce dam vacsi pozor.
Este raz vam moc dakujem🙂
@andreatytler
@lenkakravcova no tak to teda neviem,možno že záleží od značky 🤣🤣 my máme Nutrilon a teda smrdí to fest,ozaj ako skysnute mlieko,alebo neviem k čomu to lepsie prirovnat. Môjmu drobcovi keď nedopije,že mu dám trošku neskor a dodržím ten rozsah 2 hodín ,ako je písané na škatuli a potom len ohrejem tak mi aj grcka z neho(asi je môj fajnový alebo čo 🤣🤣🤣)
@dollyzv Možno aj to 🙂
My sme používali Hami pár mesiacov a potom som mu dávala obyčajné kravské UHT (to kysnúť nechce ani za nič 😀 😀 ).
@dollyzv Ano, mozno zalezi od znacky. Vies co, nedalo mi to a tak som dnes rano ochutnala tu trosku mliecka co bolo vo flasi po nocnom krmeni. Bolo to v spalni na policke asi 7 hodin a smrdelo a chutilo prsne tak ako to cerstve co som rano urobila.... vravim ze smrdelo, lebo mne to smrdi aj ked je to cerstvo urobene.☹ Ale tak lepsie trochu smradu ako nejake umele latky na vonu.
@andreatytler Ty si nejako prezliekla kabát? Pár týždňov dozadu si mi v podobnej téme tvrdila, že nepotrebuješ ušetriť pár $ mesačne a teda nedopité mlieko ihneď vylieva... 😀
Ale ináč, myslieť si, že keď dieťa vypije odstáté mlieko, že treba hneď utekať do nemocnice...tak to sa ani nečudujem, že niekedy majú zdravotníci nervy z ľudí, čo ich otravujú s takýmito nezmyslami.
@11iva11 Ako citam, tak citam ale nikde nevidim ze by som prezliekla kabat a tvrdila nieco ine ako v predchadzajucej diskusii, kde som ti doporucila aby si nedopite mliecko nikdy neodkladala a nedavala znovu ditatku.
Vravim tu ze doporucenia su vyrobcami prenane ale je vzdy dobre sa nimi riadit a ja sama sa nimi riadim. Ale ak sa stane nehoda a dieta vypije mlieko "po zarucnej dobe", netreba sa toho bat. To je nieco uplne ine ako ked niekto dava dietatu odstate mliecko zamerne kazdy den.
Môžem sa spýtať nevsimla som si že dcéra naliala telové mlieko značky HiPP do pomarančovéj vody a vipil to ročný syn asi štyri fľaše pomoc čo robiť mám strach

buď pokojná ....maximálne sa poriadne pokaká