Dodržiavali ste trojhodinový odstup pri pití mlieka?
Ahojte. Chcem sa opýtať či ste dodržiavali pri detičkách trojhodinový odstup medzi pitím um. mlieka? Lebo ja mám niekedy pocit, že malá je hladná aj oveľa skôr, aj po dvoch hodinách, len potom neviem či robím dobre, keď jej ho dám. No a vôbec sa neviem zmestiť do tých dávok čo píšu na plechovke, vždy máme o jednu, niekedy aj dve dávky denne viac. Ako je to u vás???
A ešte: rátali ste 3 hodiny odkedy ste začali dávať piť, či odkedy dopili? Možno divná otázka, ale mňa zaujíma. Lebo zatiaľčo iné detičky majú fľašu vypitú za pár min., moje pohodlné dieťa pije mlieko aj trištvrte hodinu a to má dierku v cumli takú akú má mať na jej mesiac... a to nemá ani AR mlieko, čiže nie je husté...
Ďakujem za odpovede 🙂
Ano dodržovala jsem, protože jinak mi malá brutálně rychle přibírala (pediatra zdvihala varovně prst). Dávala jsem jí v mezičase vodu nebo čajík, když měla pocit hladu/žízně. Ono to mlíčko potřebuje pořádně strávit, mateřský je v tomhle lepší, no...Každopádně moje malá byla žravá a stáhla lahev v řádu vteřin, tvoje bude asi gurmánka a pěkně si to umí vychutnat🙂 Počítala bych ty 3 hodiny od začátku krmení 😉
Ja som odstup vždy dodržiavala, nakoľko mliečku 3 hodiny trvá kým sa strávi a keď sa dáva skôr, tak nestačí stráviť to predchádzajúce. Pravdaže nie 3 hod. na minútu presne ale cca, ale menej ako 2,5 hod. určite nie. Tak jej skús zvýšiť dávky ak jej nestačí 😉 A počíta sa odkedy dieťa dopije, hlavne pokiaľ pije dlho.
Ja som sa riadila podľa potrieb dieťa. Neriešila som dávky na plechovke.Netreba však prekrmovať. Nemá sa dávať tak často preto, aby stihlo mlieko stráviť. Môj malý pil cca každých 4-5 hodín. Keď vypije dávku pre svoj vek, nemala by byť hladná po dvoch hodinách. Skús jej dať čajík, možno je len smadná. Niektoré dr. kážu dávať k um aj inú tekutinu od smadu. Môj však nechcel. A ja som dávala po menej a častejšie asi do pol roka. A keď ju nekojíš, tak kľudne daj vačší cumel. Trištvrte hodiny piť fľašu je strašne dlho. A skús sa aj poradiť v poradni u dr. určite ti pomôže. A ešte ma napadá, je taký nutrilon že pro extra, pre veľkých hladošov. Obsahuje ryžové vločky, tak môžeš skúsiť aj ten, pokiaľ dávaš nutrilon.
Ja som sa tiez plus-minus dodrziavala trojhodinovy odstup medzi davkami a to obaja moji chlapci boli aj su riadny zravci 😀 mladsi sa narodil takmer 4,5kg, takze apetit mal od zaciatku vacsi ako ostatne deti...tiez na zaciatku chcel jest uz cca po dvoch hodinach, takze som to riesila zvacsenim davky resp. som mu dala tolko, kolko poziadal a potom sa to upravilo a papal kazde tri hodiny, teraz sa uz konecne trosku zabrzdil a niekedy pyta jest az po styroch hodinach...no a pocitala som vzdy od zacatia jedenia...
ja um nedavam este, ale kojim kazdu pol hodinu. fuuurt je to hladne
ahoj ja som dodrziavala-teda takto ked som videla ze nezabera ani cumlik ani perinka tak som jej dala po 2,5 hod. a vobec som sa nepridrziavala davok lebo mala mi vypila aj o 30ml viac ako bolo napisane na plechovke 🙂 .... rata sa to od casu kedy ti prestane pit cize das mliecko o 10,00 skonci s pitim o 10,45 tak dalsie by si teda mala dat az 13,45 a v noci mi malinka spinkala cca 4-5 hod. bez mliecka ( mali sme ale AR-takze som ten odstup medzi pitim musela dodrziavat aby jej nebolo "tazko" a nebola nervozna) 🙂
mám 9 mesačného synčeka a odzačiatku dodržiavam 3h a malý sa pekne naučil tak pit aj ked zo začiatku niekedy spekuloval ale naučila som ho tak lebo ked som mu dala len o 10 min skor tak nevypil tu dávku čo pil ale nechal tam vždy 30 a potom za pol hodinu pýtal a to ma vedelo nahnevat tak som mu proste nikdy nedala skor ani len o 10min a naučil sa na ten 3hodinový režim a pije tak doteraz a nikdy som nepozerala na dennu dávku čo je písaná na krabičke pretože každé dieta papá inak moj vypije teraz 180ml na jeden krát a kamaratkina malá vypije maximum 120 takže to sa nemôžeš riadit podla toho čo píšu na krabici a podla mamičky ktoré dávajú pit detom na požiadanie zatože plače neznamená že je hladné treba dieta nejak zabavit alebo dat vodičku dudlík a tak mám to odskúšané, čo z toho že ked som dala ked zapištal a vypil len 30 a za pol hodinu pýtal znova a vypil zase 30 to by sme sa potom krmili celý den a bolo by to zle pre malého aj pre mna a ved aj v nemocnici tak krmia a asi nie zo srandy asi to ma fakt nejaký účel
Ja nedávam UM ale kojím, ale k druhej otázke - či sa čas ráta od začatia pitia alebo od dopitia, by som odpovedala podľa zvyku môjho syna. Ten si pýta jesť ako hodinky presne každé 3 hodiny a on to ráta od začiatku pitia, nie od dopitia, bez ohľadu na to, či pije pol hodinu alebo 5 minút 🙂
z mojej skusenosti na toto univerzálna odpoved neexistuje 🙂. moj syn - dnes 8mesačný - ked bol malinký pýtal častejšie než po 3hodinách a to preto že bol typ ktorý papal malé dávky viackrát do dna. u nás nepomohol ani cumel, ani voda, ani čaj. jednoducho takto mu trávilo a mohla som sa aj rozkrájat. tiež som to riešila, či je to ok, stresovala sa...tuším po 4 či 5 mesiaci sám od seba nabehol na 3hodinový režim, zvýšil si dávku a spravilo sa to samo. takže z mojej skusenosti treba len vyčkat kým babatko trošku podrastie, potom sa už dá všeličo aj nastavovat, menit a upravovat.

tento cas som dodrziavala iba v porodnici,doma uz nie,...ked chcelo tak pilo,....skus jej urobit väcsiu davku .....