icon

Je bezpečné dávať Nutrilon Comfort bez koliky?

26. jún 2024

Ahojte. Prosim o radu. Dcerka ma 1 mesiac, od jej narodenia sme na UM. Pije Nutrilon profutura, od 2 tyzdna zacala mat po jedle priznaky koliky, tak som volala dr a kazala uzivat biogaiu+sab simplex+coliprev. Mam pocit, ze mala uz nema tie priznaky koliky take ako predtym.. Dr jej vcera predpisala Nutrilon comfort&colics, nech to skusime a zaroven mame pokracovat v uzivani vyssie spomenutych lieciv... ale tym, ze som prvorodicka - nie som si ista, ci naozaj sa mohlo jednat o koliku alebo len bola hladna, kedze jedava ovela viac ako su odporucane davky uvedene Nutrilonom... nemoze jej potom uskodit, ak sa nejedna o koliky, ze by jedla nutrilon, ktory je zbavelny laktozy? Cela som domylena uz, dr vcera len poznamenala, ze mala nevyzera; ze ma koliky, ze je to spokojne babo, ale mame teda uzivat iny nutrilon a tie pripravky sabsimplex, coliprev tiez....

anavixy
26. jún 2024

Tento nutrilon nie je bezlaktozovy, obsahuje ciastocne nastiepenu BKM, takze sa lahsie travi. Moze sa davat ak dietatu, co nema problemy s travenim, aj ked je to zbytcne, ale ublizit iste neublizi - nevadi to. Biogaiu davaj stale (min do zaciatku prikrmov, potom zmenit za Probiofix baby imun cca do 1 roka). Coliprev a sabsimplex mozes skusit vynechat, sanaken bsimplex je proti nafukovaniu, ak vetry odchadzaju a brusko je makke, mozes skusit postupne vynechavat, coliprev je urceny na lahsie travenie laktozy pri prechodnej dojcenskej intolerancii - zasa, ak je dieta spokojne, mozes skusat postupne vynechat. Hlavne nevynechaj vsetko naraz ale postupne po jednom, najprv davat do kazdeho druheho mlieka, potom kazdeho tretieho atd.. az uplne vynechat na par dni a odsledovat reakciu, ak sa problemy vratia, tak pokracovat v podavani - mozes pokojne vsetky spomenute dlhdoobo kombinovat.

autor
26. jún 2024

@anavixy dakujem ti velmi krasne za vysvetlenie, skusim to tak ako si napisala. No mala ma napr aj teraz hlavne na vecer tvrde brusko a place po jedle, chce sa len nosit, akonahle ju dam do postielky, place.. a to jej davam 7- 8x denne coliprev a sabsimplex.

jhalena
26. jún 2024

On je mastnejsi, flasky sa od neho tazko umyvali. Davali sme ho aj neskor ked uz boli prikrmy a hrozila zapcha.

anavixy
26. jún 2024

Tak ja by som jej nechala vsetko ako ma zatial. Este mozes vyskusat zmenit sab simplex za balonix med alebo espumisan - je to vsetko ta ista ucinna latka, niektore zvyknu sadnut a pomahat lepsie ako ine.. a teda okrem toho hlavne masirovat brusko, cvicit nozickami, polohovat na brusko, na tigrika, vyborne su ak nahrievacie vrecka s kostkami (najdes v dm napriklad), ale to asi aj vies a robis 🙂 najviac vzdy pomoze cas…