Je lepšie umelé mlieko alebo plnotučné kravské mlieko?
Do akého veku by ste dávali UM dieťaťu???
UM uz nema vo veku 3 rokov opodstatnenie....nemozes mu ho davat cely zivot...takze kravske jednoznacne
od roka uz mal byt na kravskom,.....UM 2,3 su len zbytocne vyhodene peniaze,....
dcerka ma 3,5 roka a stale dostava UM, 2x denne. Davame HIPP Bio Combiotic, do toho jej davam Ovomaltiné. Budeme jej davat UM, kym ho bude pit, vobec sa nepozerame v tomto na fin.stranku. Je nabite vitaminmi a min.latkami, na nasu malu verim ze ma pozitivny vplyv - doteraz sme nemali ATB, nevieme co su detske choroby (okrem soplov a obcasneho kasla), ma zdrave a silne zubky, imunitu ako repa 😉
kravske, umele ma zmysel tak do roka, potom uz nie, je to zbytocne, co sa tyka imunity a vsetkeho ostatneho, maly ma 4 roky , atb mal len teraz cez sviatky aj to len nieco doniesol zo skolky, inak je stale zdravy a aj zubky ma super, ale to nie je o mlieku ale o dedicnosti, jeho tato ma 35 rokov a jeden kaz, k zubarovi chodi len na preventivky a nikdy mu nic nenajde, len ten jeden zub mu robil 6 rokov dozadu, mlieko s tym nic nema, cize nesuhlasim s vyssie uvedenym prispevkom
Od roka kravske, ako pise luba28 je to len vyhadzovanie penazi. A nasemu UM nechutili, a kravske hned.
Moj mali ma 26 mesiacov a stale pije um a bude ho pit pokial mu chuti 😉
teraz ma tu "matky najmudrejsie na svete" asi ukamenuju,ale mojim deckam umele mlieko jednoducho nechutilo. starsi syn ho pil do osmeho mesiaca potom ho zacal odmietat tak som dala plnotucne kravske. odvtedy je zavislak na mlieku . ma tri roky a denne vypije aj sest flias ked ma "dobry" den. dcera pila so siedmeho mesiaca a postup ako pri synovi tiez zacala odmietat. presli sme na kravske a cuduj sa svete, lepsie pila, lepsie priberala a celkovo zacala lepsie prospievat. takze u nas jednoznacne kravske. je milion studii, kde sa pise ake je kravske mlieko nezdrave pre deti, v inych najdes ake je umele na figu. je na tebe co si vyberies,ale ja som sla skor cestou prirodnou, ako cpat do nich to umele mlieko. mne ani jeden nemal alergiu na kravske mlieko a decka ho zboznuju. za vsetko hovori uz len to,ze mesacne minieme viac ako 60l plnotucneho mlieka 🙂
Mojej malej umele mlieko nerobilo dobre, neustale vrackala,ani sa nedivim. Voda s praskom, ktora ma spotrebu minimalne rok = mlieko? Vitaminy? Vsetko je to biznis, aby firmy mali z coho zit. Ja som vychovana na kravskom mlieku a zijem. Viem, krava nedava take mlieko ako kedysi, lenze ani UM nie su ako kedysi. Od 11 mesiacov pijeme riedene kravske mlieko, pol na pol.
um do 10mes, a teraz je na kravskom mlieku .. ja som za kravské mlieko..
My sme zatial na maminkinom mliecku...UM som parkrat skusala ked myslela ze je hladny a mne nic nejde s prsnika...UM nechcel.ale maminkine mliecko hej..myslim si ze ked dokojim prejdem na kravske
nas ma 3 roky a najradsej ma umele mlieko. obcas kravske s medom alebo bananovy, jahodovy koktail. umele mu davam preto, lebo mu chuti, ale mam pocit, a potvrdeny uz aj viacerymi skusenostami, ze vo velkom mnozstve kravske mlieko neprospieva.
Kravske, najlepsie z automatu. Umele som detom v zivote nedavala, ani nebudem.
maly ma viac ako 2 roky a stale davam umele...
je to na kazdej mamicke ako sa rozhodne, nie je dovod si mysliet, ze nieco lepsie...
kazdopadne to mliecko kravske, co kupujeme v obchode tiez nema s prirodou vela spolocneho 🙂
... my pijeme kravske mlieko od roku a 3/4 a nedam nad dopustit 🙂 ale pri druhom dietati budem davat pomaly po 1.roku...
Urcie radsej umele,lebo obsah bielkovin a zivin je ako-tak prisposobeny materskemu. A navyse,to,co som o kravskom citala,ako je tolkokrat upravene,ze ho ani macky nesmu..tak po 3.roku by som,ked uz,davaka radsej take priamo od kravy prevarene.
maly napriklad po 3.roku odmietol akekolvek mlieko a dcera?uvidime,postupne ju odstavujem,zatial sa nechyta ani na um,ani na kravske. Ona ma najradsej moje.
mne kravske mlieko,hoci ho lubim,robi problemy,tak ho puuzivam maximalne do mliecnych polievok ci omacok.
tak mi ho zjedia i obe deti.
Ja so m svoje detičky kojila do roka a potom sme presli hned na kravske. Podla mna je UM po roku zivota dietatka zbytocne- vzhodene peniaze..
pri prvom dietati som v 15. mesiacoch skusila dat kravske namiesto UM, pil ho asi 2 tyzdne a potom asi rok nechcel pit vobec ziadne mlieko (iba mliecne vyrobky typu jogurt, tvaroch, aj to dost nasilu).
druhe bude dostavat UM pokial ho neodmietne, urcite do 2 rokov, potom uvidim...
po 1. narodeninach je to ciste na zhodnoteni rodicov, co daju dietatu pit. myslim, ze neexistuju ziadne absolutne presvedcujuce studie v prospech UM ci kravskeho mlieka.
A ako je to ked sme na HA mliecku?
my sme dojcili do 17m a potom sme dali kravske mliecko (najprv zriedene 3,5 % cerstve s vodou) - a potom normalne zohriate kravske cerstve... pediatri odporucaju do 3ho roka UM, namiesto kravskeho, lebo ako vsetci dobre vieme, kravske mlieko nieje urcene pre cloveka, ale pre teliatka (ako je pre maciatka urcene mliecko od maminy macky)... napriek tomu ak ho pijete doma (rodicia), chuti vam a nedavate dietatu vo velkom mnozstve, si myslim, ze to nezaskodi... Este ak sa nemylim, ludia s krvnou skupinou B znesu najlepsie mlieko a mliecne vyrobky... My sme nasej princeznej davali neskor castejsie acidko (lepsie ako mlieko, lebo acidko je kysle mlieko, co nezahlienuje organizmus, ako normalne mlieko.) Este mala info namargo... ak dietatko vsetko papa a nechce mlieko (ci uz UM, alebo kravske), netreba ho nutit... ved ani krava nepije mlieko a neje jogurty, syry, aby malo kalcium v mlieku...ktore mimochodom ludske telo ani nevie stravit...lebo ako som uz napisala, kravske mlieko je pre teliatka.... Ide zas a zas len o biznis ludi...
Do roka a pól a potom polotučné 🙂
suhasim s moniciak, ja som davala do roka a pol a potom kravske, ale urcte nie plnotucne!! polotucne jednoznacne, upozorni ta na to aj lekarka...
moja dcerka mala 2 mesiace, ked sme sa vybrali na navstevu do "bohomzabudnutej" dedinky, kde bol jeden obchod a nic viac. samozrejme ja od samej radosti, ze ideme na vylet som UM zabudla doma. dcerka hladna, ja som preplakala dobru hodinu, ze aka som nezodpovedna. ci som chcela alebo nie museli sme prevarit kravske (nie krabicove) a dcerke dat toto. od vtedy sa ineho mlieka nenapila a fičí na nom dodnes. pekne rano peso na druzstvo po "davku" a nikdy nemam problem, ze co dnes na ranajky. krupica, puding, nadrobene, kakao 😀
mne mala nechcela UM, davali sme od 7 mesiaca do 11 mesiacov....potom odmietala...a tak sme jej (dalej nech citaju len silnejsie povahy).......davali len surove rano nadojene kozie mlieko z blizkej biofarmy.....a tak je to doteraz, v zime plnotucne kravske, lebo kozy nedoja vtedy.
baby, my budeme mat o paru dni pol roka a od sameho zaciatku pijeme len UM. Co chvila by sme vlastne mali prejst na UM 2. Myslite si, ze by som mohla skusit uz original kravske prevarene? Umele malemu chuti, ale je mu od neho dost tazko (aj preto, ze dost vela pije). Poviem pravdu, pozeram na to aj z financnej stranky, nakolko 400 gr. plechovka za 7 eur nam vystaci na 2 dni, max. na 2,5 dna.
do roka, potom kravske. Suseda davala kravske od 3m. Kozie ma malo zeleza.
ja malinku kojim. nikdy nebola na um. pred tyzdnom som musela uzivat antibiotika,tak som sa sla spytat dr.ze co malinkej-ma 9,5m. dr.som povedala ze by som nerada davala um a povedala ze mozem kludne kravske-3,5% prevarit. tak malinka presla na kravske,ktore jej riedim mm. nic jej nieje-chuti jej ;) je na rozhodnuti rodica,co da,ale ja by som volila radsej kravske ako umele
Baby, a ktore ste presli po kojeni na kravske mlieko, piju vam ich drobci pred spanim? A z coho? My flasu nepozname..iba avent poharik so slamkou 🙂

Kravské, aj to UM je len z kravského vyrobené... a ak má tvoj malý už 3 roky, určite kravské. 🙂