Kedy materské mlieko nestačí a treba prikrmovať umelým?
Ahojte. Chcem sa vas opytat mam 3 mesacnu dcerku doteraz bola plne kojena a nemala som s mliekom problem. Ale mam pocit ze uz zacinam stracat mlieko. Volakedy som aj odsavala ale uz vobec nemusim. Pijem aj dostatok tekutin aj tie caje pre kojace matky ale mam pocit ze uz to nie je ono. Este rano a cez den mam pocit ze to malej staci ale vecer mi je aj tristvrte hodinu a o pol hodinu si pyta zase a toto sa nam niekedy opakuje aj tri krat pred tym ako konecne zaspi. Dnes som jej dala mlieko z flasky (moje) aby som videla kolko vypije a vypila skoro 150ml a hned potom zaspala. Myslite ze mam teda zacat aspon vecer prikrmovat umelym mliekom? Dakujem za odpovede
@sportpark presne taky istý problém mám aj ja ... cucká a nejak mu nestačí, nejde tak ako by malo a je nervózny, trhá so sebou s hlávkou, zlostí sa a ja ked skusim tak ledva 3 kvapky vytlačím a to som po porode 4týždne :(
@tanicka224 nikdy nevystriekas toľko mlieka koľko bábo vytiahne. Toho sa nedrz. Skús inú polohu, porad sa s laktacnou.

@martinka117 to ze dieta prespalo celu noc a zrazu sa zacne budit urcite nie je sposobene hladom a urcite to nevyriesi UM, jednoducho sa mu upravuju spankove cykly, a ked v lahsej fze precitne, nedokaze same zaspat potrebuje pomoc - kojenie. Vela deti nazaciatku prespia celu noc a s uderom tretieho - stvrteho mesiaca sa zacnu budit. Noc je na tvorbu mlieka dolezita, ak presedlas na UM tak prides pomaly o mlieko. tu je video aj s popisom kedy prehlta a ako to vyzera: http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s...