icon

Koľko a aké umelé mlieko vám predpisuje lekár mesačne?

zuzanapd
5. okt 2012

Ahojte,
pred pár dňami sme boli nútení prejsť na Nutrilon anticolics, predtým sme papali Bebu HA 1 ... Beba HA 1 bola 800 gramové balenie, Nutrilon anticolics je 400 gramové balenie...
Beba HA 1 nám detská lekárka predpisovala tri balenia na mesiac, dokupovali sme ešte 2 balenia... Museli sme však preto, aby nám ho predpisovala doniesť potvrdenie od kožnej lekárky, že jeden z rodičov je alergik...
Nutrilon anticolics nám doporučila detská gastroenterologička, nakoľko sme kolikovali... a poriadne... keďže je to tak malé balenie, lekár môže predpísať 6 balení na mesiac... a dokupovať by sme mali podľa predošlého mliečka ešte asi 4-5 balení...
Sme poistení v poisťovni Dôvera... to tiež závisí od toho, kde je dieťa poistené, ako nám povedala tá gastroenterologička...
A sme z okresu Prievidza...
Zaujímalo by ma, či platí rovnaký meter na všetky okresy a detských lekárov, nakoľko viem, že niektoré známe nemuseli doniesť svojej detskej lekárke žiadne potvrdenie a predpisuje im tých mliečok podstatne viac...

Strana
z3
luciav83
Odpoveď bola odstránená
monikaza
Odpoveď bola odstránená
janinka13
5. nov 2013

@andrejka1974 bez problémov či treba niečo doložiť, aby som mala naň nárok? Lebo ide to dosť do peniažkov, mám o to požiadať doktorku? papáme nutrilon cemfort

janinka13
5. nov 2013

@dadka28 stačí len pžiadať pediatričku či niečo k tomu treba? Ďakujem

dadka28
5. nov 2013

@janinka13 mysliš mlieko HA na predpis??áno treba,ak jeden z vás je alergik /ale nie každá dr to žiada-potvrdenie/tak treba potvrdenie bud od obvodného alebo priamo od alergológa,že ste alergici...a tým pádom ti dá hneď aj predpis...

maca_p
5. nov 2013

@zuzanapd neviem, ci je to este aktualne, ale na recepte nie su napisane gramaze mlieka. cize ked ti napisese dajme tomu 4ks, tak v lekarni pytaj 4 ks 800 gr. balenia 😉

zuzanapd
autor
5. nov 2013

@maca_p vďaka za odpoveď, už je to dááávno neaktuálne... a nutrilon anticolics je len 400g balanie...

andrejka1974
5. nov 2013

@janinka13 ja som nedokladovala nic , mne to jednoducho detskla lekarka predpisala 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ale len 5 mliek na mesiac sme mohli a moja mala 9.2. 10 mesiacov a tak som to vyriesila tak, ze tych poslednych 5 mliek som si vyzdvihla v lekarni 8.2. takze sme to stihli este zasobu do 10 mesiacov, inac ak ti mozem poradit ja som aj tu na bazariku dokazala take mliecko kupit aj za 5 az 7 eur uplne nove uzavrete 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 takze som si vytvorila zasobu az do 13 mesiacov a potom som presla na normalny nutrilon 2 co pije doteraz a vyhodnejsie je potom kupovat trojbalenie co stoji 39,90 co ta jedna skatula vyjde na 13,30 co normalna jedna skatula stoji 15 eur cize usetrim na jednej skatuli 1,70 a pri troch usetrim 5,10 eura , tak skus si kludne predpisovat 🙂 🙂 🙂 🙂

andrejka1974
5. nov 2013

@maca_p nutrilon anticolics je len 400 gramovy 😢 😢 😢 😢

elamichaela
5. nov 2013

Ja mám 8 týždnovú dcérku a papala Nutrilon 1.Potom sme museli na Nurtilon AR ,lebo jej zistili reflux.Ale musela som jej to vymenit,lebo ju zapekal a dost.Teraz sme prešli na Humanu AR a všetko O.K. .Nám doktorka predpíše tolko mliečka,kolko si poviem.Sme tiež v dovere.A doplácam za 400g balenie len 4 eura.Takže ušetríme kolko penazí. 🙂

0901
4. mar 2015

@zubka5 kolko doplacas za sunar ak je na predpis?

zubka5
5. mar 2015

@0901 sunar sme nemali, len bebu ha. Do roka a myslím že 50% z ceny.

Strana
z3