Koľko mlieka dávate deväťmesačnému dieťaťu denne?
Kolko ml umeleho mlieka popri prikrmoch a kolkokrat denne davate 8-9 mesacnym detom? Pomoze aj kolko medzi jedlami su pauzy? Cakate kym je dieta hladne a da vediet? Kolko vody davate?
Riesim prave, ze ci to robim dobre/zle. Mala ma skoro 9 mesiacov, mlieko ma v noci 1x, 1x rano, 1x ale menej mlieka medzi obedom a vecernou kasou a potom pred spanim. Inak mi zje desiatu, obed a vecernu kasu, cize spolu 7x jedlo za 24 hodin. Necakam na to kym je hladna, snazim sa pasovat na jej 2 denne spanky a od oka, ale nema viac ako 2-3 hodiny pauzu medzi jedlami. Vody by pila vela, tak 2,5 deci pije denne urcite a mam pocit, ze bud vela je alebo jej davam vela vody, lebo casto ma stolci pocas dna aj 5x, ale to trva uz asi takmer 2 mesiace.
V noci 210, rano 210, pred spanim ovocie, dam zapit vodou, po spanku obed, zapit, pred spanim 210, po spani kasa zapit, pred spanim 210. Ked dam napr chrumku tiez ponuknem vodu. Niekedy aj noci ked sa zobudi dam napit
@really8 210 a 7 odmeriek um?
Jo
V tomto veku ma prijat cca 100-120 ml/kg vahy, rata sa voda, mlieko, polievka…ak dokopy toto mnozstvo nejako vyrazne neprekracuje, tak jej davaj tolko kolko chce - aj vody aj mlieka. Bud rada, ze jej chuti a ze aj vodu pije bez problemov. Kaka vela, lebo vela papa, ale v podstate to znamena, ze jej travenie dobre funguje.
Stolica po kazdom jedle je normalna, je to reflex, prepojene, takze tam nemusis hladat problem. Pokial ju neboli brusko, a pribera normalne, tak tam problem nebude. Ci aj tak mas pocit ze je njeco zle?
My sme od 9m zacali davat 4 jedla, uz ziadne mlieko medzi, prve ma desiatu o 9:00 a posledne ma veceru cca okolo 19tej. Mlieko medzitym uz nedavam, pije caj a vodu po jedle. Uz v spanku v postielke dostava mlieko o 22:00, 2:00 a 6:00, tiez 210 ml vody + 7 odmeriek
V 9 mesiacoch som sa pomaly snazila zavadzat taku tu klasiku ze rozvrhnut si den na akoby 5 “jedal/porcii” denne.
1.Rano mlieko
2. ovocie,
3. obed,
4. jogurt/kasa/polievka
5. vecer mlieko.
A v noci mlieko.

Čo si pamätám, tak syn pil 3-4x za deň. 3x cez deň a raz v noci.
Nepočítala som koľko času prešlo, proste to išlo automaticky..rsno mal raňajky, okolo pol jedenstej išiel spať, tak mal mlieko. Okolo jednej obed a o pol tretej zas mlieko. Potom olovrant, večeru a pred spaním zas mlieko. A vodu nepil vôbec. Nechcel.