icon

Kŕmenie dojčiat v horúčavách

lilla23
4. júl 2022

Ahojte. Neviem ci je to teraz v takom teple normálne ze moja mesačná dcérka je na UM a nechce vypiť 80ml mlieka stále nechá a u doktorky sestrička hovorila ze by už mala 150ml.Dakujem za odpovede

bluemoon24
4. júl 2022

Je teplo, takze je to mozne. Ale teda, aby mesicni babatko muselo vypit 150ml najednou, to se mi zda fakt hodne. Muj 6m pije 150ml najednou, dal by i vice, ale ma reflux, tak mu radeji davam mene. Ale na mesicni babo je to fakt hodne.

sandyan
4. júl 2022

Je teplo, ani nam dospelym nechuti jest...tiez nenutim maleho papat. Ked je babatko hladne da ti to najavo neboj 🙂

lilla23
autor
4. júl 2022

@sandyan akože ona si pýta jest keď je hladná len nepapa tolko

banalu
4. júl 2022

@lilla23 moja ma 8 M a nevypije viac ako 120tku. V priemere len 90tky. Od narodenia papa takto malo, ale papa celych 24 h. To znamena, ze ked bola plne na UM vstavala aj v noci kazde 3 h na mlieko. Pocitaj si kolko vypije za 24 h.
Dolezite je, ze pribera. Moja patri k takym mensim priemernym babatkam cize co spapa jej staci.

banalu
4. júl 2022

pozrela som statistiku a nezjedla mi viac ako 80 ml ako mesacna. Ako dvoj mesacna tiez do 90 ml az ako 3 mesacna mi tu vybehla na 120 ml 🤷🏻‍♀️

lilla23
autor
4. júl 2022

Nespapa viac ako 80-90ml aj to na 2x,musi si spraviť medzitým prestávku. Za mesiac pribrala okolo 300g.Narodila sa 3270g a prepustili ju 2710g a teraz ma okolo 2900g presne neviem. Lenže už doktorka chce aby som jej dávala 150ml lebo už musí toľko spapat

banalu
4. júl 2022

@lilla23 nic nemusi, pani Dr. by to mala vediet najlepsie, ze nie kazde dieta je rovnake🤦‍♀️ moja mala 3720 pri narodeni, 3250 ked ju prepustali. Z MM priberala viac ako z UM... Ale jedla pomenej vzdy. A ani take, ze by si len tak dudlala na cicke neexistovalo u nas. Najedla sa, vyplula bradavku a dovidenia o hodinu a pol, skor ked som jej davala tak ma isla zrevat. Ked mi hovorili - prikladaj prikladaj nech mas viac mlieka - ani omylom. Ona si proste zjedla kolko potrebovala a dovidenia.
To iste s flasou. Ak by som jej ponukla skor ako je hladna, nevezme 🤷🏻‍♀️
Moja Dr. Je spokojna lebo pribera. Pomalililililinky ale pribera a je spokojne a stastne dieta, tak nevidim dovod ju do niecoho nutit ☺️
Opakujem - spocitaj kolko ml vypije za 24 h. Pije ti aj v noci?

aliaray1
4. júl 2022

@lilla23 dolezite je, ze pribera a rastie.

Kontrolujem fontanelu na hlavke, ci vycika aspon 4 plienocky, ci nema suche pery a ci nie je apaticka, (babatka su z horucav unavene).
A ano, vysoke teploty su hroza.

Pozri si na obale UM kolko ma vypit cca denne..je to orientacne.

To co za pediatra, ved dieta nie je tamagochi a nepapa, nepribera a ani nehajka podla tabuliek, ci excelu.

My sa kojime ale obcas musim este dokrmovat UM, nasa v 3.mesiaci ma mat podla obalu 150ml 5x denne a nie 1 mes.babatko (zavisi ale aj od UM, my mame Beba supreme pro 1). Ale kedze sa kojime, cucne kolko jej treba a vybavene.

lilla23
autor
4. júl 2022

@banalu áno, zobudí sa keď je hladná

lilla23
autor
4. júl 2022

@aliaray1 my BEBA expert pro HA 1,a darmo jej dam viac keď to potom vyvracia

aliaray1
4. júl 2022

@lilla23 podla mna odsleduj kolko vypije za 24 hodin a sleduj fontanelu, ci pribera, nie je apaticka atd.

Od 2.mesiaca sa ta tvoja beba podava 5 odmeriek na 150ml 5x denne ale teda aj cajik k tomu treba podavat. Tak ale niekedy vypiju viac, dakedy menej, su to deti. Ak je spoko a v pohode, tak do babatka urcite netlac viac.

U nas plati: Co je na silu, to je na hovno.
Neboj, vsetko bude aj nadalej ok.

Dospapania 🙂

ailiba
4. júl 2022

@lilla23 vobec sa tym nestresuj... Kazde dieta je ine. Pokial normalne pribera, tak je vsetko v poriadku. Moj 2 tyzdnovy zrut vypije 120ml...ale on je velke babo. Cez den by bol stale na prsu a v noci mu davam UM, 120ml a vtedy je spokojny.

lilla23
autor
4. júl 2022

@aliaray1 moja ma mesiac

aliaray1
4. júl 2022

@lilla23 no vidis, nech si pedi precita navod na zadnej strane...aj tak to ber orientacne. Ma dajake problemy zdravotne? Ak nie, potom ja problem nevidim.

nikushik12345
4. júl 2022

@lilla23
Na mesačné bábo je to veľa . Moja má pol roka a nevipije ani 150ml v Tom teple. Niekedy vipije 120 a niekedy len 90ml . Takže nariadila by som sa sestričkou

lilla23
autor
4. júl 2022

Takýchto horúčavách nevypije ani 80ml,vypije len polovicu, nemá žiadne problémy zdravotné

patriciaem
6. júl 2022

@lilla23 ja ked som lekarke povedala ze moj 2 mesacny vypije aj 150ml na jednu davku tak jej skoro oci vypadli ze preboha to je vela 😂 maly bol hlados. Teraz ma rok a ked pije mlieko tak 150-180ml viac nie 🙂 kazde dieta je individualne, treba sledovat plienky, fonatelku a uvidite 🙂 okrem toho mlieka maju na krabici pisane kolko je odporucame davkovanie v ktorom veku a pchat do nej nasilu mlieko nie je dobre

fiafia
6. júl 2022

@lilla23 ja by som si viedla denník koľko papa, denne spočítala. Mne mala tiež jedla podobne keď bola malinká. Pokiaľ priberá, plienky su ok, bábätko je kľudne nesilila som to.

lilla23
autor
7. júl 2022

@fiafia plienky sú aj viac x krát za deň mokré