icon

Kŕmenie týždňového novorodenca

nataliena460
23. júl 2025

Ahojte chcem sa vas spytat ako casto a kolko na jednu davku vypije vase tyzdnove babatko? Pediatricka povedala ze musi pribrat nema este ani porodnu vahu . V piatok mam s nim prist na prevazenie ci pribera . Pije z flasky striedam umele mlieko s materskym.dakujem za odpovede

anonym_0745c8
23. júl 2025

Ahoj, keď bol môj syn malý, tak tiež po príchode z pôrodnice schudol, ale bol len dojčený. Aby nabral na váhe mi pediatrička poradila dojčiť každé dve hodiny, i ho zobudiť na jedenie. Vďaka tomu nie len pribral, ale zvýšila sa mi i produkcia mlieka. Postupne sa všetko upravilo. Ja som chcela veľmi dojčiť a pediatričkin plán B bol prikrmovať. Našťastie nebolo treba... Viem, že je to náročné obdobie, ale verím, že sa Vám podarí nájsť vhodný spôsob, ktorý bude vyhovovať Vám obom. Doprajte si pohodu a čo najviac fyzického kontaktu. Veľa šťastia 🍀 ❤

zuzkaa1991
23. júl 2025

@nataliena460 kazde dieta je ine jedno vypije 30ml druhe 50ml alebo aj viac ak sa bavime o.UM ak ma.zltacku alebo malo tak budit kazde 2 az 3hod na mlieko cez den v noci som nebudila dieta na mlieko budilo sa sama.ale my sme mali silnu zltacku takze bol.boj zobudit ju kedze zltacka uspava dieta(spacie deti)

kiki68
23. júl 2025

Mali sme rovnaky problem, kazde dva dni v nemocke na vazenie a bilirubin. Po 2 tyzdnoch sme to dostali na vahu kde treba. Ja som dokrmovala po 20-40 ml cca 4-6 x denne. Teraz v 4 tyzdnoch dokrmujem is iba 2-3x denne po 40-90ml. Ako ma chut. Vaha uz ide pekne hore. Ja som prve 3 dni mala malo mlieka, na Neo jej totiz davali Pre UM a supli jej 20ml a viac. Takze mi povedali nech stimulujem prsia a prikladam a zaroven ju futrujem UM skrz vahu a zltacku. Mala mala totiz adaptacne problemy. Tak jej sme museli robit support ako to islo.