Kŕmenie týždňového novorodenca
Ahojte chcem sa vas spytat ako casto a kolko na jednu davku vypije vase tyzdnove babatko? Pediatricka povedala ze musi pribrat nema este ani porodnu vahu . V piatok mam s nim prist na prevazenie ci pribera . Pije z flasky striedam umele mlieko s materskym.dakujem za odpovede
@nataliena460 kazde dieta je ine jedno vypije 30ml druhe 50ml alebo aj viac ak sa bavime o.UM ak ma.zltacku alebo malo tak budit kazde 2 az 3hod na mlieko cez den v noci som nebudila dieta na mlieko budilo sa sama.ale my sme mali silnu zltacku takze bol.boj zobudit ju kedze zltacka uspava dieta(spacie deti)
Mali sme rovnaky problem, kazde dva dni v nemocke na vazenie a bilirubin. Po 2 tyzdnoch sme to dostali na vahu kde treba. Ja som dokrmovala po 20-40 ml cca 4-6 x denne. Teraz v 4 tyzdnoch dokrmujem is iba 2-3x denne po 40-90ml. Ako ma chut. Vaha uz ide pekne hore. Ja som prve 3 dni mala malo mlieka, na Neo jej totiz davali Pre UM a supli jej 20ml a viac. Takze mi povedali nech stimulujem prsia a prikladam a zaroven ju futrujem UM skrz vahu a zltacku. Mala mala totiz adaptacne problemy. Tak jej sme museli robit support ako to islo.

Ahoj, keď bol môj syn malý, tak tiež po príchode z pôrodnice schudol, ale bol len dojčený. Aby nabral na váhe mi pediatrička poradila dojčiť každé dve hodiny, i ho zobudiť na jedenie. Vďaka tomu nie len pribral, ale zvýšila sa mi i produkcia mlieka. Postupne sa všetko upravilo. Ja som chcela veľmi dojčiť a pediatričkin plán B bol prikrmovať. Našťastie nebolo treba... Viem, že je to náročné obdobie, ale verím, že sa Vám podarí nájsť vhodný spôsob, ktorý bude vyhovovať Vám obom. Doprajte si pohodu a čo najviac fyzického kontaktu. Veľa šťastia 🍀 ❤