Ktoré umelé mlieko je najlepšie od 2 rokov?
V D testoch vyhralo mlieko HAMI.. Tiež si ale myslím ze 2 ročne dieťatko už umelé nepotrebuje.. Rozhodnutie je ale samozrejme na vás.. Tu vám aj tak všetci poradia také mliečka ktoré dávali deťom oni
@anjelicek26 a v materskom mlieku sa nenachádza laktóza? 😀 😀 😀 ty evidentne nevieš o čom točíš, drahá 😉
@h_petra samozrejme, ze sa tam nachadza. Nehovorim o tom, ze umele mlieko je jed! Hovorim, ze nie je pre dvojrocne dieta nutne a casto ani prinosne. Hlavne mamicka jasne pise, ze syn je slaby jedak a preto mu chce davat nadalej umele mlieko. Lenze umele mlieko je kaloricky skutocna "bomba" pokryvajuca jeho potreby kalorii vysoko a situaciu to tym padom nelepsi, ale naopak zhorsuje. Prijimat tekutu stravu je hlavne pre dojcata, kde este traviaci trakt nevie spracovat tuhu stravu, po roku sa ma tento pomer radikalne zmenit a postupne toho mlieka ubuda. Creva potrebuju na spravnu cinnost vlakninu, potrebuju objem, potrebuju pracovat, vstrebavat pomale skroby, proste trochu pracovat. Uvolnovat energiu postupne. My sa tu mozeme dohadovat, myslim podla reakcii, to ona menit aj tak nebude a je takto spokojna. Len tie vzorce pomeru cukru a skrobu k inej strave su prvy krocik k nadvahe k dospelosti, to je cele. Ono syte a syte dieta sa da dosiahnut velmi rozdielnou cestou.
@anjelicek26 ďakujem za vysvetlenie, ja súhlasím s tým, že dvojročné dieťa nepotrebuje UM. Ja som ale nereagovala na toto, ja som reagovala na to, že zavádzaš, keď trepeš, že UM je plné cukru, palmového oleja a aróm. To sú sprostosti a schválne vyvolávanie strachu a negatívnych emócii.
@h_petra TROJKA je presne o tomto. Jednotka je s materskym takmer totozna. Rozdiel velky. Ale tocime sa zbytocne a ja potrebujem fakt odpadnut do postele.
@anjelicek26 poslala som ti konkrétne zloženie konkrétneho mlieka číslo 3 a chcela som, aby si mi napísala, čo z toho je palmový plej, cukor a aróma!!! Nič.Nie je tam ani jedno, ani druhé, ani tretie. Nemáš argumenty. Proste trepeš.
@h_petra dobru noc.

@h_petra keď nevies zloženie čítať s porozumením tak je to tazke. Laktóza pre teba nie je cukor Hej? Veď daj vyzivovu tabuľku na 100ml, koľko tam je cukru.. Škoda sa baviť, pekný večer.