icon

Ktoré umelé mlieko je najlepšie od 2 rokov?

15. jan 2021
Strana
z2
syslik81
15. jan 2021

ziadne

hederamonstera
15. jan 2021

Je potrebne?

deti95060810
15. jan 2021

škoda e.... UM je drahé. tak veľké dieťa môže aj bežné mlieko z obchodu....

autor
15. jan 2021

@deti95060810 ??????? dieta je to posledne kde sa ma setrit € 🤦🏻‍♀️

zitaje
15. jan 2021

Najlepšie materské. Ak také nie je dostupné, dvojročné dieťa už ozaj nepotrebuje náhradu materského mlieka. Môže jesť jogurty, syry, tvaroh.

brunak
15. jan 2021

Ake umele mlieko uživat od narodenia

nikiki29
15. jan 2021

Ja dávam mlieko, lebo ho miluje 🤷🏻‍♀️ tiež ma viacerí už odhovárali. Dobré je to, ktoré sadne...

pribinak
15. jan 2021

Už by som UM nekupovala, najmä ak bolo dieťa predtým dojčené. Skôr by som hľadala napr mliekomat. Alebo nejakého chovateľa kôz či kráv. Dávala take mliecko

anjelicek26
15. jan 2021

Jedine umele mlieko, ktore dieta potrebuje je materske - alebo 1ka mlieko....vsetko ostatne 6+ 12+ 24+ mesacne mlieka su plne cukru, palmoveho tuku, arom...neplatia na ich obsah takmer ziadne upravy zlozenia. Uplne zbytocne take davat , doslova nevhodne. To nie je setrenie penazi, ale proste nalievanie kalorii, ktore ma mat dieta s normalnej pestrej stravy. Casto tu maminky pisu, ze im dieta neje a potom s nich vypadne, ze vypije aj liter trojky mlieka denne... no tak preco by potom jedlo... Takze ano - bud daj jednotku mlieko (rano, vecer max. 150ml), inak jogurty, syr, pestra strava. Alebo kravske. Alebo ziadne. Uz je to velke dieta s plnymi ustami zubov.

mogaa
15. jan 2021

Dieťa v 2rokoch umelé mlieko nepotrebuje....V strave už prijíma všetko čo potrebuje, do stravy sú už zaradené klasické mliečne výrobky a obyčajné mlieko....a nie je to otázka peňazí, ale zdravého rozumu....

abcmajacba
15. jan 2021

Ja dávam z dm babylove, podľa mňa tam má veškeré vitamíny. Od narodenia je slabý jedák tak aspoň toto. Pije 180-210ml ráno.

nika_m
15. jan 2021

Podla mna v 2r uz ziadne...tu nejde len o to ci setris alebo nesetris na dietati , ved mu kupuj luxusne bio ovocie, zeleninu a maso a ktovie co ale UM vobec nepotrebuje, potrebuje hlavne pestru stravu...moj ma o mesiac 2r a od septembra pije kravske ale aj to uz len vecer z flase - tu tiez o chvilku planujem zrusit a bude pit z pohara a chcem odburat ten "zvyk" , ze v postielke pred spanim flasa mlieka, nech ma normalnu veceru, napit sa vody a spat

lucia147852
15. jan 2021

Žiadne. Pestrú stravu bohatú na živiny. Môže syry, jogurty, acidko. Aj obyčajne mlieko keď vypije je v pohode. Moja od roka odmieta akékoľvek umelé mlieko. A fakt su len plne cukru, palmových tukov a podobne

lenqua_12325
15. jan 2021

My sme pokracovali v tom co pil maly od narodenia. Nutrilon HA. Je drahy, ale na detoch setrit nebudem.

syslik81
15. jan 2021

to nieje setrenie.. umele mlieko nieje nadarmo umele .. je tam uz nepotrebne svinstvo kt tak stare dieta rozhodne nepotrebuje.. kvalitne ovocie a zelenina mu viac pomozu ako kopa cukrov a chemie ... v snahe dat dietatu co najlepsie mu viac ublizujete ako pomahate .. a nie vzdy co je drahe je aj dobre 😉

autor
16. jan 2021

lenze nie kazde dieta jedava ako "kyselina" vseko... existuju aj slaby jedaci... preto chcem doplnat ziviny UM.. a je v nom viac vitaminou ako v obyc. kravskon

natalala
16. jan 2021

Ja mam 11 mesacnu kojenu, ale do kasi jej kupujem kendamil bio, ostatne co som mala vzorky a skusala jej dat plula. Naozj chuti dobre a zlozenie je asi najlepsie co som pozerala umele mlieka, ziaden palmovy olej a hluposti. Ked nahodou nemame doma mlieko supnem si z neho do kavy aj ja :D dostanes ho bezne v dmke

anjelicek26
16. jan 2021

Ja len k autorke.. Ono je to kolotoč. Ak más "nejedaka" naliateho kalorickym umelým mliekom, hladný samozrejme nebude. Rovnako si to hádam viesť zrátat - jesť tiež nebude. Pozri si, koľko má to mlieko, čo mu teraz dáva cukru a či by si mu reálne dala 3-4 lyžičky ráno do 100ml čaju.. A tie vitamíny by som tiež nebrala, že po kryjú dennú potrebu, dieťa potrebuje pestré zloženie a čreva potrebujú tráviť, potrebuje prežuvať a spracovávať pevnú stravu, nie je bábätko! Veľmi zle vzorce jedenia tým podporujes. Ale ako vždy vravim - tvoje dieťa. Tvoje rozhodnutie.

nikiki29
17. jan 2021

AUTORKE: Ja by som práve nejedákovi už mlieko (okrem materského) nedala. Treba ho rozjesť pestrou stravou, v tomto veku by mlieko u nemalo byť hlavnou potravinou. Ja mlieko dávam a ešte pár mesiacov si to nemienim rozmyslieť. No môj "žerie" ako kyselina 😀 od rána do večere má plnohodnotnú pestrú stravu, niekedy ho neviem zastaviť v jedení. Mlieko má večer pred spaním (nezaspáva s ním, po mlieku je ešte hygiena) a má ho rád, teší sa naň, má ho ako doplnok...
Ak nepapá, poradila by som sa s pediatričkou a pridávala vitamíny B skupiny, Pangamín a pod. podľa odporúčania, to by mohlo pomôcť. Okrem toho sú aj prípravky na doplnenie živín (nejaké sirupy na predpis alebo tak, nemám skúsenosť ale MUDr. určite poradí)

basska_b
17. jan 2021

Bože, celý kôň tu tvrdí že mlieko od roka, od dvoch už "netreba" - pritom dieťa do 3 rokov a potom aj do 7 rokov veľmi rýchlo rastie, potrebuje vápnik. A toho ma NAJVIAC v mlieku, nie všelijakých jogurtoch a syroch. som zvedavá na to, či tie vaše deti nebudú mať problémy s kosťami a klbmi v dospelosti. A umelé mlieko do 3 rokov ma zmysel oproti kravskemu preto, lebo ma menej draždiveho kaseinu. Je to názor pediatrov a odborníkov, nie môj výmysel

h_petra
17. jan 2021

@anjelicek26 si si niekedy čítala zloženie UM? Ty plné cukru, palmového oleja a aróm :D :D :D

anjelicek26
17. jan 2021

@h_petra samozrejme. Čítaj s porozumením a detaily obsahu takého mlieka 3...

h_petra
17. jan 2021

@anjelicek26 Plnotučné mlieko 48 %, odtučnené mlieko 25 %, laktóza, rastlinné oleje (repkový nízkoerukový, slnečnicový s vyšším podielom kyseliny olejovej, slnečnicový), sušený výrobok mliečnej srvátky, minerálne látky (uhličitan vápenatý, síran železnatý, síran zinočnatý, jodid draselný), emulgátor (sójový lecitín), regulátory kyslosti (draselné soli kyseliny ortofosforečnej), 2´-fukozyllaktóza 0,1 %, vitamíny (L-askorban sodný, riboflavín, retinylacetát, cholekalciferol, kyanokobalamín), baktérie mliečneho kvasenia (Lactobacillus reuteri DSM 17938; 8,9 × 107 KTJ/100 g prášku na konci minimálnej trvanlivosti).

h_petra
17. jan 2021

@anjelicek26 kde tam vidíš cukor, palmový olej a arómy? :D

anjelicek26
17. jan 2021

@basska_b jogurt má na100 g - 110mg, mlieko (1.5 percentný) 125mg, syr 721mg... Vápnik má dieťa aj v v zelenine, orechoch, ovsenych vlockach, proste v celej palete iných veci. Vápnik sa napríklad nevstrebáva poriadne bez vitamínu d, toto skôr treba vstepovat mamička, že vitamín D netreba len bábätkam, ale celkovo deťom, ktoré rastú až do puberty.. Všetko treba, pestrú, nie monotónnu stravu..

anjelicek26
17. jan 2021

@h_petra jesús skúsenosti trošku čítať , Google a pomôže. Ja to dnes už nemam čas riešiť. O piatej budík do práce a časy, kedy má bavilo sa do krvi hádať a osvecovat tmu u iných ľudí sú dávno za mnou. Mám pomaly školákov.

h_petra
17. jan 2021

@anjelicek26 očakávala som podobnú odpoveď 😀
žiadny cukor, arómy a palmový olej tam totiž nie je. Tak aby si nebola za blbú, napíšeš, že si mám googliť. Som ti tu postla zloženie, čo mám ešte googliť? 😀
Trošku sa strápňuješ 😉

h_petra
17. jan 2021

@anjelicek26 Mne nič osvecovať nemusíš, ja viem čítať a netrepem kraviny do sveta.

anjelicek26
17. jan 2021

@h_petra skús napríklad vysvetlenie hipp https://www.hipp-fachkreise.de/produkte/hipp-sa... hod si to do prekladaca ak treba.

h_petra
17. jan 2021

@anjelicek26 HiPP ma nezaujíma, postla som ti mlieko, ktoré dávam svojim deťom. Trošku som sa zamyslela, keď som sa rozhodovala, ktoré UM budem používať 😉. HiPP ani omylom.

Strana
z2