Mesačné bábo nemá už viac ako 30 hodín stolicu
Prosím vás, vedel by mi niekto poradiť ? Už sme v koncoch... Máme mesačne bábätko a už vyše 30 hodín nemá žiadnu stolicu, ani vetríky. Stále sa mi napína, tlačí, ale nič z toho. Najhoršie je, že mi tak plače, že už nemôže ani dýchať a ani mi od dnes rana moc nepospalo. Žiaľ už ho kŕmim len Sunárom a čajíkom na tráviace ťažkosti. Myslíte, že mám hneď zmeniť mliečko? Alebo sa ďalej potrápiť a počkať, že mu to prejde ?
@99patricia99 ja som akurát dnes čítala, že Sunar niektoré bábätká zapeka. Dobrú recenziu som počula NA UM HIPP COMBITIK... Keď tak skúste zmeniť. My ho tiež používame na dokrmovanie. Tiež mame mesiac. Ešte pomáha masáž bruška, cvičenie s nožičkami, ale to ste asi skúsili. A co sa tyka stolice, bábätká vraj nemusia mať aj viac dni stolicu. Tak asi toľko. Prinajhoršom behnite k lekárovi zajtra. Alebo ešte rúrka do konecnika, alebo aspoň teplomer.
Deti dojčene nemusia mat stolicu viac dni, ale deti na um by mali mat kazdy den
@99patricia99 pokial sa trapi, teraz mu pomoz rektalnou rurkou alebo: namasti ritku kremom/olejom a prstom rob okolo ritky kruzive pohyby v smere hodinovych ruciciek a na 3x jemne zatlac. Treba to robit aj 5min vkuse...sunar zapeka, aj nasho zapekalo, ale mlieko sme nezmenili. Na odporucanie nasej pediatricky sme sunar namiesto do vody zarabali do kamiliek. Normalne das varit do 1l vody 5 cajovych lyziciek sypanych kamiliek, povaris 2-3min, scedis a do tej vody zarabaj cely den sunar. Uvidis, co to spravi, nam pomahalo jedine to. Nemusis sa bat sypanych kamiliek...potom je este odvar z vlociek, ale najskor skus toto...
@99patricia99 nedávaš náhodou Vigantol? Akoby som čítala o našom malom. Tiež by som ti poradila rektalnu rurku, my sme ju používali pol roka, kým sme zistili ze chyba je v tom Vigantol. Vysadili sme a od vtedy kakal pekne sám každý deň a opäť bol spokojný aj on aj mi.
Čítala som, že na črievka je dobré mliečko s prebiotikami a probiotikami, tak sme zmenili mliečko. Siahli sme po Bebe Sensitive na zápchy a drobné tráviace ťažkosti. Pridali sme ešte Espumisan L a neviem ktorým to je, ale začali mu sem tam aj vetríky. Aj z tej Bebi viac spapá naraz, so Sunaru mi vždy nechal a potom pýtal znova, ako keby mu netravil dobré. Pre istotu skočíme zajtra kúpiť rektalnú rúrku, snáď mu ju nebude už potrebné dávať a pôjde mu to samo. Ďakujem vám všetkým za odpovede, nechám si poradiť 🙂
skus tu rektalnu rurku...tiez mal drobec problemy...
@99patricia99 moj maly je na UM, beba optipro, ma 6 tyzdniv a kaka kazdy 2-3 den, dr kazala davat pit viac vodicky medzi krmeniami inak nic, pri kakani ale nema problemy ze by plakal, silno tlacil, ide mu to normalne...
@99patricia99 aj my máme bebu ale comfort,tam má v sebe tiež prebiotika,takže ani netreba dávať žiadne po mimo-ono aj toho dobrého občas dosť škodí....je to samozrejme od dieťaťa k dieťaťu iné ale môj má dva mesiace a po Bebe mal stolicu vždy,samozrejme zo začiatku mával kŕče tak som zmenila mlieko na hipp -to mu bolo ťažké na bruško neskutočne vracal,potom sunar-ten sa mi moc pozdáva zložením ale žiaľ grckal aj mával hnačku,žiaľ mu nesadol...tak sme sa na radu lekárky vrátili k Bebe comfort,vraj sa hold stáva že deti bolí bruško,to mliečko neovplyvní ,až kým sa im nevyvinie riadne tráviaci trakt atď ....takže za nás Beba super ...tu rúrku,no neviem to by som nerobila....to lekárka vôbec nedoporucovala,radšej skúsiť iné metódy ....takže za nás tak

Pokial sa takto trápi, pomoz mu rektalnou rurkou, ale nerob to pravidelne, aby si nezvykol.. A co sa tyka vymeny mlieka, porad sa s pediatrom