icon

Môže byť mlieko pre dieťa málo sýte?

22. nov 2024

Ahojte mame taky problem ze sa nam zda ze babylove pre mlieko je pre nasho maleho velmi riedke. Budi sa vzdy s placom nevie vydrzat kym sa prebali alebo okupe. Ma 25 dni, je cca 100-130 ml cca 8x denne. Stava sa nam vsak ze po tejto davke casto este pyta jest nervaci a nasledne to vygrcka. Nic ho neboli, koliky nemame. Myslite si, ze existuje nieco take ze dietatu je mlieko malo syte, t.j. Riedke?
Ake mlieko by sme mali vyskusat?
Vdaka

deti95060810
22. nov 2024

ako bábo priberá? zas keď mu spravíš hustejšie tak môže začať veľmi priberať - to tiež nie je moc dobre... nemalo by bábo pribrať viac ako 250 g/ týždeň...aj to je už strop...
ideál je 150 - 200 g/ týždeň.
pod 100 g je málo...
takže choď k pediatrovi nech bábo preváži a vypočítaj ako priberá....

kavasmliekom
22. nov 2024

Vygrcka? Tak place, lebo ma skôr reflux, nie ze je hladné? Ty si hladná keď vraciaš? Alebo máš skôr pocit, že ti to lezie von krkom...

3tato
22. nov 2024

Evidentne tvoje prve dieta, takze v pripade akychkolvek pochybnosti sa porad najskor s pediatrickou. Deti placu bezne, v tom problem nieje. Dovod placu - bud je hladne, smadne, alebo sa citi nekomfortne - plna plienka, teplo, chladno, prilis stiahnute v zavinovacke, alebo ho nieco boli, prip choroba. Nic ine. Takze hlavne zachovaj pokoj, ak nieje drobec chory, chuti mu jest, pije, tak nestresuj.
Ak mas pocit, ze je este hladny, skus mu ponuknut viac, mozno vypije - to ze si odgrcne, to je normalne - takito mali prckovia maju reflux - normalna vec. Casom sa to upravi. Este nema ani mesiac, postupne sa zzijete a pochopite ako fungovat. Pediatricka ti urcite poradi. 🍀

petricienka
22. nov 2024

skor by som to tipovala na reflux. ak pekne pribera tak tam nie je co riesit.

autor
22. nov 2024

@deti95060810 pribera adekvatne veku a svojej pociatocnej vahe, boli sme u dr v pondelok. Na plac po prebudeni pripadne dojedeni mi povedala urobit viac, teds kolko si pyta…

autor
22. nov 2024

@3tato dakujem ❤️ tak teda dame viac, premyslam aj nad tym ze mu je to malo a preto je tak nedockavo hladny… len keby to tak nehltal, lebo potom mu je tiez vselijako. A to ho davam odgrgnut aj do zvislej polohy nasledne.

autor
22. nov 2024

@petricienka reflux nema, potvrdene dr

autor
22. nov 2024

Teda ten problemovy reflux

simona92101
22. nov 2024

Za mna je to skor reflux,pali ho to,preto place.neviem,mam 3 deti,vsetky mali reflux a teda to ze grcali po dojedeni znamenalo bud ze mali vysoku davku alebo reflux robil sarapatu.ale nikdy to neznamenalo ze maju malo.a btw,za mna babylove mlieko je najv.odpad..

ada85
22. nov 2024

Aj mne moja 3 mesačná hneď po jedle začne slabo plakať ale len kým si negrgne - potom už je dobre. A po každom jedle si aj trochu grcne. Riešim to tak že aj piť jej dávam vo vyvyšenej polohe-skoro až polosede a hneď nechať odgrgnut na mojom ramene. Hneď ako si odgrgne tak otočiť chrbtom ku mne ak je na rukách alebo do kresielka... Proste tak aby sme netlačili na jej bruško. A zdá sa mi to lepšie - menej grca

autor
22. nov 2024

@ada85 aj v noci postupujete takto? Zaspinka vam v pohode?

3tato
22. nov 2024

Musis vyskusat co vam najviacej sadne. On mozno hlta preto, lebo je hladny, to nevadi .. samozrejme ze ked hlta, tak sa nahlta aj vzduchu, tym padom ho tov zaludku tlaci a place - to vyriesi odgrgnutie na ramene. Tym padom sa mu uvolni vzduch a je po probleme. ja ked som deti nakrmil, tak cez rameno plienku, hlavicku nabok a chodil som a jemne natriasal, a tapkal jemne po prdelke, kym si decka neodgrcli... a hned potom mi pomaly zaspali na rukach a bol pokoj. Casom na to dojdete, neboj. Prve dieta je chaos zo zaciatku, kym na vsetko clovek pride... U chlapcov je castejsia kolika, nez u dievcat, starsi maval dost, mladsi nemal, a ani dcera... Budete v pohode myslim, drzte sa.

autor
22. nov 2024

@3tato grga na ramene po kazdom
Papani no nie vzdy sa mu podari odgrgnut

gulicka277
22. nov 2024

S týmto sme mali problém aj my a pediatrička povedala že je to reflux. Ja byť tebou vyskúšam na skúšku AR mlieko...

autor
22. nov 2024

@gulicka277 dnes napr nevygrckal ani raz

gulicka277
22. nov 2024

Super

autor
22. nov 2024

@simona92101 preco? Uzivali ste ho? Nemyslim si, ze nejake umele mlieko moze byt odpad, su na to kontroly, ved to ide predsa detom. Ja zo svojho okolia som
Pocula len same pozitiva, a to maju deti na nom “odchovane” 2,3,4,5 rokov. Jedine co mi napadlo je ze je riedke.

simona92101
23. nov 2024

Ano uzivali,mam 3 deti tak sme toho poskusali hodne.dcere najstarsej nerobilo dobre,zapekalo naduvalo..